|
katya

|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 22:40 Temat postu: Fiskus, czyli pies z Urzędu Skarbowego... |
|
Fiskus przybłąkał się do US.
Może znajdzie się jeszcze jego właściciel?
Mam nadzieję, że Kalinka lub Nata napiszą o nim więcej
 _________________ “Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
nata

|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 00:28 Temat postu: |
|
psiak jest boski. śliczny, grzeczny i bardzo kontaktowy. musiał być wyrzucony, bo panikuje jak ktoś, do kogo zdążył się przyzwyczaić, zostawia go, wychodzi z samochodu itp. u Moniki co prawda był trochę zmieszany, ale myślę, że stres zrobił swoje, nie mówiąc już o osłabieniu po narkozie. do innych zwierząt Fiskus podchodzi na luzie, kotów jest ciekawy tylko jak się przed nim chowają. myślę, że Fiskus ma duże szanse na dom, bo jest bardzo oryginalny wizualnie i ma charakter niemal idealny
w poniedziałek 1 grudnia muszą być zdjęte szwy u Fiskusa. podkreślam to, bo możliwe że wtedy przejmie go już Kalinka, chyba że Monika Pasikonik go nie odda
|
 |
|
Agusia

|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 14:36 Temat postu: |
|
Ale młody ma uszyska Na tym ostatnim zdjęciu wygląda jak nietoperz
Super psiak i imię do niego pasuje w 100 %  _________________ „Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze”. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
nata

|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 00:12 Temat postu: |
|
|
 |
|
sukkubi

|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 12:40 Temat postu: |
|
Wróciłam to co - biore Fiskusa czy inne psiątko? Monika już w nim zakochana? jakby co mogę dopiero od jutra wieczorem - dzisiaj dochodzimy do siebie ja i zapuszczona przez tydzień chałupa... _________________ "Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
nata

|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 00:15 Temat postu: |
|
Kalinko, obawiam się że jednak Fiskus był Ci pisany... ja w każdym razie go uwielbiam  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
sukkubi

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 09:20 Temat postu: |
|
Przejmuję chłopa w środę, najpóźniej w czwartek przyślę jakiś tekścik i może zdjęcie na strone główną to go zareklamujemy  _________________ "Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
sukkubi

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 20:15 Temat postu: |
|
Jeśli chodzi o psiaka to zmiana planów - przejmuję go w sobotę około południa - mieszanka zmęczenia i aviomarinu dosłownie zwaliła mnie z nóg, za cholerę bym po niego nie doszła W czw i pt nie pasuje Monice więc umówiłyśmy się na weekend _________________ "Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
moriaaa

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 20:20 Temat postu: |
|
Dziewczynki potrzebuję tekst dla Fiskusa.  _________________ "Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą, a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą." - Robert A. Heinlein |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
katya

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 22:26 Temat postu: |
|
Kalinka napisze jak tylko będzie go miała u siebie  _________________ “Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
sukkubi

|
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 10:51 Temat postu: |
|
już mam wstępny tekst wzorowany na tym Natalii ale faktycznie, poczekajmy do jutra
"Jak zawsze niewiadomą jest dlaczego trafił na ulicę, wydaje się, że miał wczesniej dom, z którego wyniósł podstawowe umiejętności domowego psa i niestety lęk przed porzuceniem.
Pewnego dnia przybłąkał się do Urzędu Skarbowego, w którym wbrew obiegowej opinii znależli się dobrzy ludzie chcący mu pomóc. Stąd właśnie jego imię
Fiskus jest psiakiem młodym (ok...), radosnym, chętnym do zabawy. Uwielbia kontakt z człowiekiem, dobrze dogaduje się z innymi psami, kotami interesuje sie póki co tylko w ramach zabawy w chowanego...
Psiak jest zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony i w pełni gotów na stanie sie członkiem Rodziny!
Zatem nie czekaj i zaprzyjaźnij się z Fiskusem - dobre znajomości są na wagę złota! " _________________ "Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
sukkubi

|
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 13:03 Temat postu: |
|
Odebrałam tajfuna od Moniki - myślałam, że nie dam rady ale chłopaki już się uspokoili - Fiskus chce dominować, Eos jeszcze silny świadomością swojego terenu nie daje się ale to chyba niedługo potrwa...niestety mój pies to taka pipa... _________________ "Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
sukkubi

|
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 16:29 Temat postu: |
|
Natalia, napisz mi kiedy jakie zabiegi miał Fiskus wykonane, leki itp - pójdę z nimi za tydzień na wściekliznę to mu od razu książeczkę wyrobię. Myślałam, że szczepienia już miał  _________________ "Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
moriaaa

|
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 16:31 Temat postu: |
|
Kalinko, on nie mógł być szczepiony ze względu na wykonaną kastrację.
Po zabiegu zawsze trzeba odczekać, tym bardziej, że się chłopakowi paprało. _________________ "Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą, a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą." - Robert A. Heinlein |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
sukkubi

|
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 18:09 Temat postu: |
|
no właśnie, to odczekam tydzień, dwa, ale że książeczki jeszcze nie ma...póki co robimy zdjęcia  _________________ "Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|