FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Inne zwierzęta w potrzebie -> 20 letnia klacz potrzebuje pomocy

Wiesz o przypadku okrucieństwa wobec zwierząt, znasz zwierzaka w potrzebie.....

Moderatorzy: katya, nata

20 letnia klacz potrzebuje pomocy

Postprzez FASOLCIA » Pt sty 18, 2008 17:15

Witam Serdecznie forumowiczów piszę tu po raz pierwszy.Dostałam dziś wiadomość z tym apelem o pomoc dla 20 letniej klaczy i prośbą o rozesłanie więc z tąd mój wątek tutaj na forum.Mam nadzieje, że wspólnymi siłami zdołamy pomóc Fundacji w wykupieniu klaczy.

Witam Państwa Aleksandra Czechowska Fundacja Stacyjka Maltusia, mam do Państwa ogromną prośbę, ponieważ chcemy wykupić kolejnego spracowanego i wysłużonego konika tzn. 20 letnią klacz (wiadomość u nas na stronie internetowejhttp://stacyjkamaltusia.ovh.org/), bardzo proszę przekazać znajomym, ludziom z Państwa otoczenia, przyjaciołom…może ktoś z nich wpłaci na to końskie życie jakiś grosik. Będę bardzo wdzięczna i cieszę się, że moja Fundacja zyska sobie przyjaciela i zwolennika tego co robimy, przy Państwa udziale i wsparciu.

Pozdrawiam bardzo cieplutko Aleksandra Czechowska

http://stacyjkamaltusia.ovh.org/

Ten apel wystawiam na prośbę w.w Fundacji
Pozdrawiam Serdecznie :)
Im bardziej poznaję ludzi(niektórych)
Tym bardziej kocham zwierzęta.
FASOLCIA

2

Postprzez FASOLCIA » Pt sty 18, 2008 18:57

Przed chwilką dostałam wiadomość od w.w Fundacji
Właścicielka klaczy Kasi nie ma już karmy dla niej, więc czasu jest coraz mniej, a na koncie Kasi 0zł .(być może pieniądze nie zostały jeszcze zaksięgowane) ale niestety takie informacje są na obecną chwile :(
Wspomożecie?Każdy 1 grosik jest bardzo ważny!!!
FASOLCIA

2

Postprzez FASOLCIA » Pn sty 21, 2008 19:32

Przed chwilką otrzymałam wiadomość od Fundacji na koncie klaczuni Kasi jest dopiero 520zł.
Jej sytuacja u właścicielki jest naprawdę zła , gdyż właścicielka nie ma czym jej karmić :( , a na dodatek chce się jej jak najszybciej pozbyć, by mieć pieniądze za nią.
Proszę Was ja, Fundacja, a przedewszystkim Kasia, która chciałaby jeszcze pożyć na spokojnej emeryturze WPŁAĆCIE JAKIŚ GROSIK NA NOWE ŻYCIE KASI
Jeśli fundacja wykupi Kasie, to zgłosiła się Pani z okolic Łodzi, że weźmie ją w adopcje :)
FASOLCIA

2

Postprzez ruru » Wt sty 22, 2008 23:50

Proszę zgłoś KASIĘ do fundacji CENTAURUS
http://www.centaurus.org.pl/

Kontakt: tel:
0 692 74 16 07
0 506 16 24 19

Oto cytat z ich strony:

...Długo się zastanawialiśmy co z tym zrobić, ale Naszym celem nie jest wykupywanie koni zdrowych w wysokich cenach, bo chodzilo o podarowanie życia. Tym samym postanowiliśmy odwiedzić kilku handlarzy i wykupić najbardziej potrzebujące konie, ktorych czas został policzony. Nasza akcja ciągle trwa, jeśli znacie przypadki niecierpiące zwloki prosimy, zgłaszajcie je do Nas, wykorzystajmy dobrą passe i podarujmy jak najwiecej życ.
Obrazek
ruru

3

Postprzez FASOLCIA » Śr sty 23, 2008 13:25

ruru tutaj w linku poniżej jest coś o centaurusie :cry: ja wolałabym nie ryzykować
http://www.qnwortal.com/modules.php?nam ... &start=705
Z resztą klacz chce już wykupić Fundacja Stacyjka Maltusia, lecz na dzień wczorajszy na koncie klaczy Kasi nadal było 520zł. :cry:(ja nie należe do fundacji, tylko wzruszyła mnie historia klaczy i staram się jakoś pomoc nagłaśniając tę sprawę i codziennie kontaktuje się z Fundacją i w miarę możliwości (czyt.czasu) piszę na forum informacje na klaczy temat)
Dziękuje za zainteresowanie i Pozdrawiam Serdecznie :)
FASOLCIA

2

Postprzez FASOLCIA » Śr sty 23, 2008 15:03

Pani sprzeda konia mojej Fundacji za 1500zł, tyle udało mi sie wynegocjować. Klacz w obecnej sytuacji ma co jeść dostaje siano i śrutę, ale sytuacja finansowa właścicielki jest nadal nieciekawa. Pani jest bardzo zadowolona że Kaśka nie trafi do rzeźni, zresztą od początku chciała Jej tego oszczędzić. Handlarz zaproponował 2000zł, więc Pani zaproponowała nam tyle samo. Na bieżąco dokupuje sianko, ale fundusze się kończą , a Pani choruje na przepuklinę i nie ma siły już gospodażyć. Domek adopcyjny już mamy u Jej imienniczki. Klacz mamy zamiar do 2 tyg przewieźć do nowego domku. Bardzo prosimy kochanych ludzi o szlachetnych serduszkach o wpłaty, choćby najdrobniejsze na to Noworoczne Końskie Życie. Na koncie jest nadal 520zł.
Serdecznie dziękuje
Aleksandra Czechowska
Fundacja Stacyjka Maltusia

Tę wiadomość dziś dostałam więc przekazuje
Pozdrawiam Serdecznie :)
FASOLCIA

2

Postprzez ruru » Cz sty 24, 2008 16:01

ruru tutaj w linku poniżej jest coś o centaurusie Crying or Very sad ja wolałabym nie ryzykować
http://www.qnwortal.com/modules.php?nam ... &start=705

Fasolciu, dziękuję otworzyłaś mi oczy, już umieściłam linki na stronę Tary, Przystani Ocalenie i Pegasusa, gdzie są ostrzeżenia przed podejrzaną działalnością Centaurusa, przez myśl mi nie przeszło, że może być coś nie tak, to okropne...
Oczywiście dorzucę jakiś pieniążek Kasi i grosik do grosika się uzbiera, trzymam kciuki i gorąco pozdrawiam :thumleft: :thumright:
Obrazek
ruru

3

Postprzez FASOLCIA » Cz sty 24, 2008 18:50

ruru jak chcesz poczytać jeszcze o centaurusie to proszę:
http://www.voltahorse.pl/forum/viewtopic.php?t=11414

http://www.ligon.chorzow.pl/tara/index. ... all&no=412
http://www.ligon.chorzow.pl/tara/index. ... all&no=413
http://www.przystanocalenie.pl/kpdz_aktualnosci.html

http://www.centaurus.org.pl/ póki co żadnego sprostowania co do 20 koni, wręcz przeciwnie

Popisałam z centaurusem, i innymi fundacjami, oraz ze znajomymi mi dziennikarzami w tej sprawie.Jeśli masz jakieś pytania zapraszam na PW.
Pozdrawiam :D
FASOLCIA

2

Postprzez FASOLCIA » Cz sty 24, 2008 20:43

Dostałam wiadomość od Fundacji Stacyka Maltusia:
"Na koncie klaczy Kasi jest 540zł.Prosimy o wpłaty na konto Kasi choćby najdrobniejszych kwot."

Pozdrawiam Serdecznie :D
FASOLCIA

2

Postprzez ruru » Cz sty 24, 2008 21:36

Kasię zasiliłam troszkę...
Z Centaurusem, to okropne, tyle osób niepotrzebnie wysłało sms, pieniądze, które mogły uratować życie wielu zwierząt, mam nadzieję że będą z tego dokładnie rozliczeni i jednak te pieniądze pójdą na ratowanie koni
Obrazek
ruru

3

Postprzez FASOLCIA » Pt sty 25, 2008 13:50

Właśnie dostałam wiadomość od Fundacji Stacyjka Maltusia że:
"Na koncie klaczuni Kasi jest 580zł."
Fundacja w dalszym ciągu Prosi o wpłaty choćby najdrobniejszych kwot na uratowanie kolejnego końskiego życia Kasi.

ruru Dziękuję Ci :flower: bardzo w imieniu moim Fundacji, a przede wszystkim Kasi, która i Dzięki Tobie może będzie kolejnym żywym "Kabanosem"cieszącym się z życia, a to bardzo przyjemne uczucie patrzeć jak się cieszy taki koń uratowany przed rzezią. Jeśli fundacja ją wykupi, to napewno będą nowe zdjęcia "Kabanoski" i napewno będą informować jak sobie żyje dalej Kasia, więc ja napewno też będę te info zamieszczać tutaj jak narazie dla Ciebie, choć wierzę, że znajdzie sie jeszcze jakaś dobra dusza, która również będzie miała swój wkład chcoćby najmniejszy w uratowanie Kasi

FASOLCIA

2

Postprzez FASOLCIA » Pn sty 28, 2008 16:43

Dziś dostałam wiadomość od Fundacji Stacyjka Maltusia:
"Na koncie klaczy Kasi jest 980zł."
Brakuje jeszcze tylko, albo raczej aż 520zł. Fundacja nadal Prosi o wpłaty choćby najdrobniejszych kwot.

FASOLCIA

2

Postprzez Tusia » Śr sty 30, 2008 13:33

Dziewczyny! Przyłączam się do Was!!! Jutro wysyłam jakąś , drobno bo drobną, ale kaskę dla ślicznej Kasi!!!
Pozdrawiam i trzymam kciuki
Tusia

5

Postprzez FASOLCIA » Śr sty 30, 2008 21:07

Dziewczyny jesteście Wielkie!!!! :cheers:
Na dzień wczorajszy na klaczuni Kasi koncie było 1063zł.
Dziś dostałam wiadomość od Fundacji Stacyjka Maltusia, że na koncie
klaczuchy jest 1160zł.czyli brakuje 340zł i jak to uda się Fundacji uzbierać, to kolejne końskie życie ocalone.
O dalszych losach Kasi w miarę możliwości, będę Was informować i zdawać relacje :D
Pozdrawiam Serdecznie i Bardzo Dziękuje w imieniu Fundacji i moim
FASOLCIA

2

Postprzez FASOLCIA » Pt lut 01, 2008 12:33

Fundacja jest ogromnie wdzięczna ludziom o Wspaniałych Sercach, dzięki którym w tak krótkim czasie udło się uzbierać 1223zł.na ocalenie Kasi, jednak brakuje jeszcze 277zł. i Fundacja Bardzo Prosi o wpłaty na konto Kasi choćby grosika, aby Fundacja mogła klaczunie jak najszybciej wykupić i stworzyć jej w końcu normalne warunki do życia i zapewnić jej zasłużoną emeryturę.
Serdecznie Pozdrawiam w imieniu Fundacji i swoim :)
FASOLCIA

2

Następna strona

Powrót do Inne zwierzęta w potrzebie