FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Łajba - bullowata sunia znaleziona na Rondzie Solidarności

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Łajba - bullowata sunia znaleziona na Rondzie Solidarności

Postprzez katya » Pn maja 18, 2009 22:13

Łajba

Historia Łajby, jak większości bezdomnych psów, jest nieznana. Możemy się jedynie domyślać, że jej dotychczasowe życie nie było różowe a człowiek, u którego boku wiernie stała, nie był tego wart. Łajbę znaleźliśmy nocą 11 maja w Łodzi, kiedy to zrozpaczona biegała po olbrzymim Rondzie Solidarności i szukała swojego człowieka. Choć chciałabym się mylić, zapewne jej poprzedni właściciel pozbył się psa przejeżdżając samochodem przez Łódź. I tak bida podbiegała do każdego człowieka piszcząc i prosząc o pomoc. Niezaznajomiona z ruchem ulicznym, najpewniej zginęłaby pod kołami. Na szczęście przybyliśmy na czas :) Łajba jest młodym psem, myślę, że ma około roku. W weekend czeka ją wizyta u weta, który powie dokładnie, w jakim jest wieku i od razu ją wysterylizuje. Co tyczy się charakteru suni, spokojnie możemy powiedzieć, że jest przekochana, grzeczna i oddana. Spuszczona ze smyczy nie oddala się od człowieka a zawołana od razu reaguje.
Łajba radośnie wita gości, bardzo się cieszy i zachęca do zabawy. Na spacerze nie wykazuje najmniejszej agresji wobec innych psów, natomiast u nas w domu bardzo warczała na naszą sunię. Mimo to, nie sądzę, aby na tej podstawie można było stwierdzić, że nie nadaje się do domu z innymi psami. Trzeba przecież zwrócić uwagę na fakt, że tej nocy, której Łajba trafiła do naszego domu przeszła niejedno, wreszcie poczuła się bezpieczna i chciała pokazać nam jaka jest wdzięczna, i jak wiernie będzie nas bronić. Po prostu chciała nam udowodnić, że od tej pory to ona jest naszym psem. Niestety naszym psem zostać nie może.... Obecnie Łajba znajduje się w zaprzyjaźnionym domu na tymczasie. Niestety i tam nie może zostać na zawsze. Sunia nie jest duża, taka do kolana.
Z CAŁEGO SERCA POLECAM ŁAJBĘ DO ADOPCJI. TEN, KTO ZDECYDUJE SIĘ JEJ POMÓC ZYSKA ODDANEGO, MĄDREGO I CUDOWNEGO PRZYJACIELA O NAJPIĘKNIEJSZYCH PIWNYCH PSICH OCZACH, JAKIE KIEDYKOLWIEK WIDZIAŁAM.

kontakt w sprawie adopcji: Ania 509 233 693 anka_lewa@wp.pl

Obrazek

Obrazek

Obrazek
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Wt maja 19, 2009 11:57

Boże!Kolejna bidula...
Brak słów na to co Ci ludzie wyczyniają.
Słodka mordka, oby szybko znalazła dom!
Ehh... ręce opadają... Aż dziw, że ja ostatnio żadnego nowego psiaka nie znalazłam...
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez katya » Cz maja 21, 2009 19:48

Udalo się. Lajba szczesliwie znalazla dom. Ludzie okazali się bardzo
fajnymi i kochjacymi zwierzeta. Od zawsze mieli psy, ktore umieraly ze
starości, ale zqwsze walczyli o nie do konca.Co wiecej, okazalo sie, ze
wyjezdzalismy w jednej ekipie na wakacje. :) Sa swaidomi kosztow,
obowiazkow i wszystkiego. To bezdzietne malzenstwo w srednim wieku.
BYlam u nich w domu, poslanko juz bylo naszykowane.Planuja isc jutro do
swojego weta, zapisac mala do psiego przedszkola, do ktorego chodzili z
poprzednim psem. Jednym slowem super dom. POdpisalam z nimi umowe
adopcyjna, w ktorej zobowiazali sie do sterylizacji.Chca ja wykonac w
przeciagu dwoch tygodni, wziac wolne i wszystkiego dogladac. Obiecali
dac znac, jak juz bedzie po zabiegu. Jestem bardzo zadowolona z
przebiegu akcji,oddalam sunie bez leku, czekam na fotki tej szczesliwej
trojki. DZIEKUJE ZA POMOC
Pozdrawiam Ania L.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Cz maja 21, 2009 21:54

To super!
A ja już nie będę nigdy więcej mówić "aż dziw, że ja ostatnio żadnego nie znalazłam..."
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Powrót do W nowym domu