FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> BARDZO PILNIE POSZUKIWANY DOM

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

BARDZO PILNIE POSZUKIWANY DOM

Postprzez justin » Pn sty 25, 2010 21:47

Moja mama na jesień przygarnęła dwa kundelki, przybłędy. Mama ma nie ogrodzone podwórze, psy biegają po nim luzem, wybiegają na drogę, straszą ludzi. Ma bardzo niską emeryturę (690zł), utrzymując 2 psy odmawia sobie bardzo wielu rzeczy. Poza tym mama powinna iść niebawem do szpitala a nie ma nikogo, kto zajął by się na ten czas psami. Dlatego szukam dla nich domu.
Oba psy są młode, bardzo inteligentne, szybko się uczą (widziałam je tylko raz i nauczyłam siadać na komendę), bardzo szybko przywiązują. Oba są rude i średniej wielkości, piesek nieco mniejszy od suni. Oba są słodkie...
Piesek jest typowym kanapowcem, chętnie odpoczywa na kanapie lub fotelu, usiłował długi czas spać w łóżku. Uwielbia lizać, uwielbia się tulić. Może być doskonałym towarzyszem starszej osoby.
Sunia jest wysterylizowana, bardzo energiczna i żywiołowa, uczy się szybciej niż piesek ale wymaga więcej zdecydowania i dyscypliny. Bardzo strzeże swojego terytorium więc sprawdziłaby się jako stróż podwórza. Potrzebuje przestrzeni by się wybiegać, pozostawiona sama w domu szczeka. Bardzo lubi dzieci i chętnie się z nimi bawi. Byłaby wdzięcznym uzupełnieniem młodej rodziny lub towarzyszką spacerów młodej osoby.
justin

1

Postprzez katya » Pn sty 25, 2010 22:16

Witamy,
konieczne są zdjęcia psiaków.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez justin » Wt sty 26, 2010 21:27

Mam po jednym zdjęciu pieska i suni ale nie potrafię dodać ich na forum
justin

1

Postprzez katya » Śr sty 27, 2010 11:00

Najpierw trzeba je shostować na www.imageshack.us i wstawić tu kody.
A jeśli Ci się nie uda, prześlij foty na mail: kasia@fniz.pl
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » N sty 31, 2010 11:20

Jak już pisałam chciałam je chociażby na początek wystawić na http://www.ofertka.pl, ale nie dała Pani żadnego kontaktu do siebie - ani telefonu, ani maila... Proszę bardzo o te dane.

Kontynuacja wątku tutaj:
pomoc-dla-dwoch-psow-starszej-pani-t2929.html
k.
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Powrót do Psy do adopcji