|
|
|
przez jola » N cze 28, 2009 09:22
Basza nadal szuka domu!!!
-

jola

-
przez Ewelajna ;-) » N cze 28, 2009 09:54
Kurcze... muszę dać znać o tym psiaku koleżance...
Chce psiaka, jak tylko dokończy remont... dużego, ale mówiła o suce... co prawda wspominała, że nie musi być młody. No i jest w ciąży, a Basza wiadomo, że jest łagodny, ułożony i lubi dzieci.
No, ale napiszę do niej. Nie mam więcej opcji ;/
-
Ewelajna ;-)

-
przez jola » Śr lip 01, 2009 10:57
Jakos tak dziwnie pusto na naszych psich i kocich wątkach...
Basza miał przez moment szansę na wspaniały dom na Pomorzu. Niestety, odległość i pies Pani chcącej przygarnąc Baszę sprawiły, że adopcja nie doszła do skutku. Szkoda...
Basza i jego Pan nadal czekają...Byłoby wspaniale, gdyby Basza trafił do domu w łodzi, czy w okolicach. Pan Włodek, właściciel Baszy chciałby poznać przyszłych właścicieli jego przyjaciela
-

jola

-
przez Ewelajna ;-) » Śr lip 01, 2009 17:33
Tak rzeczywiście - względny spokój na forum... życie tak pewnie goni...
No a moja koleżanka się nie odzywa... chyba trafiłam na tydzień jej urlopu za granicami naszego kraju...
Szkoda, że nie mogę mieć trzeciego psiaka, bo zakochałam się w Baszy od pierwszego wejrzenia. Nie mam niestety nawet komu Go zaproponować. Swoich znajomych już dawno "zapsiłam" ;/ Jakby nadal nie było nikogo chętnego, mogę porozwieszać trochę plakatów, ale to po 13 lipca... chyba, ze u siebie w okolicy to wcześniej, albo u mamy w sklepie/aptece jakby się zdjęło Nalę.
-
Ewelajna ;-)

-
przez Edyta » Pt lip 03, 2009 22:09
Ja też już nie znam nikogo, kto mógłby dać Baszy nowy domek
A co do tego "zagonienia", to się zgadzam, bo sama nie mam kiedy wejść na forum i na spokojnie wszystko przeczytać. 
-
Edyta

-
przez Ola D. » N lip 19, 2009 18:41
Zdecydowałiśmy sie wziąść BASZĘ do siebie  ! Zastanawialiśmy się nad tym parę dni. Jesteśmy teraz tego na 100% pewni. Będzie mieszkał w domu z ogródkiem pod lasem. Będzie miał "rodzeństwo" w posrtaci dwóch kotów - Tosi i Misia. Resztę omówimy z Panią Jolą przez telefon, do której staramy się dodzwonić. Mamy nadzieję, że BASZA pokocha nas kiedyś jak swojego pana. Ale jak nie, to nic się nie stanie, bo my i tak bedziemy go kochać.
Mamy nadzieję, że nikt nas nie uprzedził.
Pozdrawiamy wszystkich na forum.
Ola i Piotr
-
Ola D.

-
przez jola » N lip 19, 2009 20:18
Olu, przykro mi bardzo ale spóźniliście się... Basza znalazł już domek.
Nie pisałam o tym bo miałam wrażenie, że oprócz kilku osób z naszego forum, nikt tu nie zagląda i nie interesuje się Baszą. Sytuacja zmienila się o tyle, że właściciel Baszy chciał jeszcze trochę z nim pobyc, dopóki jeszcze jest w stanie wychodzić z nim na spacery. Szukałam domu, który poczeka na Baszę tyle, ile będzie trzeba. I znalazłam. Ale jeśli chcecie adoptowac innego psiaka zapraszam do działu adopcje! Pozdrawiam serdecznie i dziękuję, że zainteresowaliście się losem Baszy!
-

jola

-
przez Ewelajna ;-) » N lip 19, 2009 20:23
Ojejku... Basza ma dom!Cudownie!
Mam nadzieję, że i piesek i Pan jakoś sobie z tym poradzą! Na pewno jest to bardzo trudna sytuacja. Niemniej jednak cieszę się, że znaleźli się chętni, aby adoptować Baszę i wierzę, że wszystko dobrze się ułoży. Musi...
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ola D. » N lip 19, 2009 20:30
Ja też się cieszę, że ma dom. Piotr trochę podłamany. Znajdziemy innego równie wspaniałego, który będzie dla nas najważniejszy.
Może Rexa. On tak jak my Gdańszczanin.
Pozdr.
-
Ola D.

-
przez Ewelajna ;-) » N lip 19, 2009 20:58
No pewnie! Jeżeli tylko możecie mieć psiaka i pokochać każdego innego czworonoga (niż Baszę) to się zastanówcie.
Tyle jeszcze psiaków czeka na swój dom.
Rex też jest wspaniałym psem. Nigdy nie wychodzę też z założenia, że pies musi być idealny, bo czyż my jesteśmy?
Oby tylko jeszcze zwierzaki się dogadały. Ja właśnie wzięłam kotka, mam nadzieję, że jakoś się dogadają i nie będę musiała szukać mu domku (mam 2 psy).
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ola D. » N lip 19, 2009 21:09
Dzięki za słowa otuchy.
-
Ola D.

-
przez jola » Pn lip 20, 2009 18:52
Olu, jeśli nie zdecydujecie się na Rexa to mam jeszcze inną propozycję...
-

jola

-
przez jola » Pn lip 20, 2009 18:53
Pewnie się powtórzę ale musze to napisać...
Nigdy, z żadnym psiakiem, któremu szukałysmy domu nie było tak dużego odzewu, zainteresowania, pytań itp. I napisze jeszcze, że nie dzwonią czy piszą do mnie tylko zainteresowani adopcją. Pytają i to codziennie kilka osób, o stan zdrowia Pana Włodka, prosza o przekazanie mu pozdrowień, sił do walki z chorobą, pytają, jak mu można pomóc...Jestem naprawdę wzruszona i nie wiem, w jaki sposób można by było podziekować wszystkim za takie zwykłe, ludzkie odruchy, które przecież nie zdarzaja się na codzień...
Dziękuję!
-

jola

-
przez Danusia B » Pn lip 20, 2009 20:15
Cześć!Jolu!ale się cieszę że Ten piękny Basza znalazł domek a Pan Włodek mądry człowiek wie że musi mieć psiak opiekę skoro choroba nie pozwala Mu żyć tak jakby chciał Bardzo to przykre!!!ale cóż począć?POZDRAWIAM!Cię serdecznie!i Twoje sierściuszki!
-
Danusia B

-
przez Danusia B » Pn lip 20, 2009 20:17
Jak tam Keja po badaniu?czy coś już wiadomo?bo ciągle o Niej myślę!
-
Danusia B

-
Powrót do Tęczowy Most
|
|
|