|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez jola » N cze 21, 2009 06:05
Zadzwpnił do mnie Pan z prośbą o pomoc w znalezieniu jego przyjacielowi domu. Ponieważ sprawa była poważna, pojechalam do niego żeby wszystko sprawdzić na miejscu. Okazało się, że: Pan od 6 lat choruje na stwardnienie rozsiane, ostatni rzut choroby spowodował olbrzymie spustoszenie w organizmie, leki,które bierze zniszczyły mu wątrobę, nerki kwalifikują się już tylko do dializy.Ma problemy w poruszaniu się, trudności w mówieniu. To wszystko postępuje błyskawicznie a Pan jest osobą samotną, no, prawie samotną bo ma przyjaciela-psa, o którego los bardzo się martwi. Zadzwonił do mnie i poprosił o pomoc w znalezieniu psu domu, dobrego domu. Pies jest przepiękny, to długowłosy owczarek niemiecki, ma na imię Basza. Basza nie jest może młodziutki, ma już 8 lat(skończy w listopadzie)ale w ogóle tego po nim nie widac. Bardzo łagodny do ludzi, uwielbia dzieci,kochał kota,który kiedyś z nim mieszkał,obce koty goni ale tylko w celu zabawy. Jest łagodny w stosunku do innych zwierząt, reaguje tylko wtedy, gdy inny pies zacznie warczeć na niego. Reaguje na komendy, jest bardzo posłuszny na spacerach, pięknie chodzi na smyczy, z Panem wychodził bez smyczy(ze względu na trudności Pana w poruszaniu się) i przywołany natychmiast wracał( byłam na spacerze i widziałam). Boi się tylko aparatu fotograficznego, miałam trudności w zrobieniu mu zdjęć bo natychmiast chował się za swoim Panem. To jest wspaniały psiak, naprawdę wspaniały! Ponieważ stan zdrowia jego Pana z dnia na dzień się pogarsza, musimy znaleźc mu dom, dobry dom, najlepiej byłoby, żeby trafił do domu z ogrodem,psiak uwielbia spacerować, ale ze względu na to, że całe swoje życie mieszkał w mieszkaniu, nie powinien spać na zewnątrz. Proszę, pomóżcie mi szukać domu dla Baszy,boję się, że któregoś dnia zadzwonią do mnie sąsiedzi i powiedzą, że Basza został sam... Sąsiedzi byli przy naszej rozmowie, mają mój nr telefonu na wszelki wypadek, pomagają Panu, gdy jego stan się pogarsza. Zdjęcia wkleję tzn zrobi to Nata troszkę później...
Ostatnio edytowano Cz sie 19, 2010 23:05 przez jola, łącznie edytowano 2 razy
-

jola

-
przez moriaaa » N cze 21, 2009 08:37
Ja również byłam u Baszy.
oto zdjęcia z wizyty.
Pies jest rewelacyjny!
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
-

moriaaa

-
przez Edyta » N cze 21, 2009 15:54
Wspaniały psiak. Trzymam kciuki, żeby znalazł równie dobry domek, jak miał do tej pory.
-
Edyta

-
przez jola » Wt cze 23, 2009 16:16
Kaja, czy zrobiłaś ogłoszenia Baszy? Stan jego Pana pogarsza się, w niedzielę było u niego pogotowie,on nie ma wiele czasu...
Szkoda, że tak chodzimy podwójnie, można było założyc wątek psu wcześniej.
-

jola

-
przez moriaaa » Wt cze 23, 2009 17:02
Ogłoszeń nie ma.
Jest na głównej i Kasia wrzuciła na NK.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
-

moriaaa

-
przez katya » Wt cze 23, 2009 20:12
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez jola » Śr cze 24, 2009 10:37
Basza jest ogłaszany w radio Animals
-

jola

-
przez Ewelajna ;-) » Śr cze 24, 2009 17:18
Boże! Ma tak mądre oczy... Jest przepiękny! Szkoda, że nie mogę w ogóle teraz pomóc ;/
-
Ewelajna ;-)

-
przez jola » Pt cze 26, 2009 10:50
Trzymajcie kciuki...
-

jola

-
przez Ewelajna ;-) » Pt cze 26, 2009 13:52
Trzymam mocno!
-
Ewelajna ;-)

-
przez Danusia B » Pt cze 26, 2009 19:22
Witam!serdecznie!wszystkich DOBRYCH!!!!ludzików!którzy tak kochają te wszystkie czterołapki Dołączyłam do Waszego Grona i bardzo jest mi miło z tego powodu bo poznałam już parę osób z tego Grona które naprawdę zasługują na podziw i szacunek Myślę że będzie Nas coraz więcej i będzie mniej zła w stosunku do psiaczków i kociaczków bo One przecież tak samo kochają!!!!!czują!!!!!!i tęsknią!!!!!POZDRAWIAM!!!Danusia z Katowic
-
Danusia B

-
przez jola » Pt cze 26, 2009 20:33
Danusiu, witamy!
-

jola

-
przez Ewelajna ;-) » Pt cze 26, 2009 20:45
Witam Pani Danusiu! Widzę, że posłuchała Pani moich sugestii
Super!;-) Cieszę się bardzo, bo nie będę już dwa razy pisać  (na forum i na NK  )
Chcę powiedzieć, iż Pani Danusia jest jedną z wspaniałych osób, która była ze mną przez większość krótkiego życia Saruni, starała się bardzo mnie wspierać kiedy od nas odeszła i do tej pory zasypuje mnie przemiłymi wiadomościami na NK.
Pozdrawiam Panią serdecznie!
-
Ewelajna ;-)

-
przez Danusia B » Pt cze 26, 2009 21:37
Dziękuję!Ewelinko!za przemiłe słowa ale to co robisz jest piękne!!!i dlatego chciałam Ci pomóc przynajmniej w ten sposób Hi!hi!tak tak posłuchałam Ciebie!!!dlatego u jestem Martwi mnie ten śliczny Basza!!!podpytuję tu i tam może znajdę kogoś?kto pokochałby tą widać kochaną wielką mordeczkę pa!pa!
-
Danusia B

-
przez Danusia B » Pt cze 26, 2009 21:45
Witam!Jolu!!!!jak tam Twoja gromadka?:)bo pamiętasz adoptowałyśmy koteczkę z naszego schroniska Jest mądra i coraz piękniejsza i tak Nas bardzo kocha!!!!!tylko z moim jamnikiem coś nie mogą się dogadać!!!!Ona syczy! a On szczeka jak zwariowany!!!może dasz mi jakieś rady w tej sprawie bo marzymy z córką żeby się zaprzyjażnili ale jak to zrobić???
-
Danusia B

-
Powrót do Tęczowy Most
|
|
|
 |
|
 |
|
|