|
|
|
przez alesniak » So kwi 10, 2010 08:18
Bella to sunia znaleziona na ruchliwej ulicy w Lodzi. Biegala za autami, byla bardzo niespokojna, glodna i zmeczona. Po wizycie u Lekarza Weterynarii okazalo sie, ze ma pelne sutki mleka i niedawno musiala sie oszczenic. Szybko wiec pojechalam w miejsce znalezienia suni, zeby zaprowadzila do swoich dzieci, dlugo trwalo szukanie ale udalo sie. Tak bardzo sie ucieszylam, ale to co zastalam zszokowalo mnie. Szczeniakow bylo osiem, zostala tylko sunia i piesek, co z reszta, moge sie tylko domyslac po rozmowie z wlascicielem. Sunia nie jest juz im potrzebna, nie chca jej, tlumacza, ze uciekala, wiem nawet za czym, ona musiala sama sie zywic... Jest sliczna, ma ok 1 roku, jest bardzo przyjacielsko nastawiona do czlowieka, pieknie chodzi na spacerki, jest calusna i bardzo troskliwa. Walcze w tej chwili o dwa szczeniaczki, nie wyobrazam sobie, zeby mialy zostac tam gdzie nie chca ich mamy. Niedlugo moga rowniez byc niepotrzebne. Sprawa wydaje sie calkiem prosta do rozwiazania, ale z tymi ludzmi naprawde ciezko jest nawiazac dobry kontakt i przemowic do nich. Sunia juz niebawem bedzie wysterylizowana, zaszczepiona i gotowa do adopcji.  Kontakt w sprawie adopcji: tel. 723 185 269 agnieszka.lesniak@poczta.onet.pl
"Tylko Ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia." Anthony Robbins
-

alesniak

-
przez Ewelajna ;-) » Cz kwi 15, 2010 19:42
Smutne to bardzo... A co z resztą szczeniaków i pieskiem???
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » Cz kwi 15, 2010 19:43
Przydałyby się jeszcze zdjęcia niuni. Postarałabym się zrobić jej troszkę ogłoszeń w przyszłym tygodniu.
-
Ewelajna ;-)

-
przez alesniak » Pt kwi 16, 2010 07:02
Zostaly dwa szczeniaki sunia i piesek, reszta utopiona jak to na wsi... Belle musze juz niebawem odebrac bo bardzo Jej nie chca, nie wiem do czego moga byc jeszcze zdolni... Takich ludzi trudno jest rozszyfrowac, nie potrafie z nimi rozmawiac, sa inni, tacy zli...
"Tylko Ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia." Anthony Robbins
-

alesniak

-
przez Ewelajna ;-) » Pt kwi 16, 2010 14:49
A piesek u nich zostanie? Pewnie też nie ma tam sielskiego życia... A ludzie jak to ludzie, są różni ;/
-
Ewelajna ;-)

-
przez alesniak » Pt kwi 16, 2010 14:59
Bella jest juz z nami w hotelu, szczeniaki odrobaczylam, nie mam gdzie ich wziasc, pseudo wlasciciel Belli strasznie jej nie chcial, szczeniaki jeszcze akceptuje, jutro zrobie zdjecia, Bella na dniach bedzie sterylizowana i gotowa do adopcji.
-

alesniak

-
przez Ewelajna ;-) » Pt kwi 16, 2010 15:35
Super, że będą fotki. Weekend cały pracuję, ale w poniedziałek postaram się znaleźć troszkę czasu na ogłoszenia po pracy. A szczeniaki... może szczęśliwie po ogłoszeniach z fajnymi fotkami szybko znajdą domki...
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » N kwi 18, 2010 09:05
Bella jest naprawdę urocza! Taka słodka, delikatna, przesympatyczna sunia! Agniesia wrzucisz fotki na forum? Jak nie to możesz mi przesłać na maila: ewelinagotowicka@gmail.com
-
Ewelajna ;-)

-
przez alesniak » N kwi 18, 2010 19:11
Nie mam kontaktu do osob ktore na wspolnym spacerku robily naszym podopiecznym zdjecia, mozesz mi jakos pomoc z ustaleniem jak trafic do tych osob i moze niech do Ciebie przesla zdjecia Belli, z gory dziekuje
-

alesniak

-
przez Ewelajna ;-) » Pn kwi 19, 2010 16:23
No zapytam dziewczyn, ktoś na pewno wie, bo ja osobiście się nie orientuję  Ale pewnie niestety w związku z brakiem zdjęć w tym momencie ogłoszenia odłożę do środy... chyba, że jutro wieczorkiem coś uda mi się zrobić.
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » Śr kwi 21, 2010 10:41
W dalszym ciągu nie mam zdjęć Belli, zajęłam się więc Norą i mam w planach jeszcze w tym tygodniu Keksika i Stanleya. Jak będę miała zdjęcia to na pewno w pierwszej wolnej chwili zajmę się tą kochaną kruszynką.
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » Cz kwi 22, 2010 18:17
Już wiem kto ma kontakt z tymi ludźmi, więc zdjęcia pewnie będę miała, tyle, że weekend cały jestem w drugiej pracy, więc ogłoszeniami mogę się zająć w przyszłym tygodniu.
-
Ewelajna ;-)

-
przez Słoneczko » Śr maja 05, 2010 15:43
tak miło patrzeć jak pełna ufności Bella uśmiecha się do wszystkich,już chce się ją pogłaskać. Sunia szybko obdarzy przyjaźnią nowego opiekuna,szybko zapomniała że była niechciana,przytuli się natychmiast,bo takie pełne miłości są sunie.
-

Słoneczko

-
przez Ewelajna ;-) » Cz maja 06, 2010 15:34
No Bella jest wyjątkowo urocza! Ma w sobie to coś... A domek na pewno się znajdzie!
-
Ewelajna ;-)

-
przez Słoneczko » Pt maja 07, 2010 19:50
Bella jest milutką sunią,potrzebującą spokoju,nie było jej łatwo być taką niechcianą.Może ktoś potrzebuje przyjaciela od zaraz który,zawsze przywita,wysłucha i nikomu nie zdradzi naszych tajemnic, łagodnie poliże po policzku kiedy zobaczy łzy.
-

Słoneczko

-
Powrót do W nowym domu
|
|
|