FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Tęczowy Most -> Bez happy endu - Szaruś

Psiaki, które za szybko odeszły...przekroczyły Tęczowy Most...

Moderatorzy: katya, nata

Bez happy endu - Szaruś

Postprzez magdalena maria » Cz maja 07, 2009 22:01

Gdy wyszłam dziś na spacer z moim psem zobaczyłam leżącego na trawie przy sąsiednim bloku kota. Tym co zwróciło moją szczególną uwagę była jednak sroka, która jakby prowokacyjnie paradowała przed samym nosem kota... A kot nic... Podeszłam bliżej. W pierwszej chwili myślałam, że trzyma w pyszczku cienką kość od kurczaka, nie, to była taka dziwna wydzielina z jego pyszczka, która uformowała się w taki dziwny kształt! Zorientowałam się, że pomoc jest mu niezbędna natychmiast...
Po krótkiej naradzie z zaprzyjaźniona kociarą wylądowałam z nim w lecznicy "Sowa". Oczywiście cały czas miałam nadzieje, że kotka uda się uratować!
Wstępna diagnoza: odwodnienie, powiększone nerki, fatalny stan dziąseł. Pobrano mu krew do analizy.
Został na kroplówkę, a ja wróciłam do domu. Umówiłam się, że zadzwonię późnym wieczorem, gdy będą juz pełne wyniki badań.
Niestety wkrótce po powrocie do domu odebrałam wiadomość z lecznicy, która ścięła mnie z nóg - niewydolność nerek oraz zakaźne zapalenie otrzewnej.... To był wyrok.
Nazwałam go Szaruś, może nigdy wcześniej nie miał imienia? Nie odszedł bezimienny. Nie konał w męczarniach. Tylko tyle mogłam zrobić dla tego pięknego zwierzątka.
Byłam z Nim tylko około 1,5 godziny. W sercu jednak pozostanie na zawsze.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek
magdalena maria

2

Postprzez jola » Cz maja 07, 2009 22:06

Dobrze, że nie odszedł bezimienny...
Śpij spokojnie, biedaku...
jola

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Cz maja 07, 2009 22:37

:cry: :cry: :cry: