FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> BONUS - 10 Miesięczny KOCIAK CZEKA NA DOM !!!!

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

BONUS - 10 Miesięczny KOCIAK CZEKA NA DOM !!!!

Postprzez kasiaog » Pt maja 15, 2009 09:49

Bonus zapewne urodził się w domu, wśród ludzi. Wydaje się że pierwsze miesiące swojego życia spędził szczęśliwie. Czy jego właściciele chcieli się pozbyć kociaka, który zbyt długo nie znalazł nowego domu? Czy może poprostu nie był dopilnowany i się zagubił? Tego nie wiemy. Po prostu któregoś dnia przybłąkał się do pewnej firmy. Teraz jest w domu tymczasowym, ma zapewnione bezpieczeństwo ale brak mu kontaktu z człowiekiem.
Bonus ma około 10 m-cy. Jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony oraz kuwetkowy. Lgnie do człowieka, lubi pieszczoty, jest energiczny i zdrowy. Bardzo lubi zabawy. Pilnie szuka nowego domu. Kociak przebywa w Łodzi.

Kontakt w sprawie adopcji:
Marta
tel: 504-254-419
mail: tusia26@onet.eu
gg: 9274468

A to nasz BONUSIK:

URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/quote]
Ostatnio edytowano Cz maja 21, 2009 10:20 przez kasiaog, łącznie edytowano 5 razy
kasiaog

1

Postprzez kasiaog » Pt maja 15, 2009 11:25

Chciałam tylko powiedzieć że kociak wrócił...jest u mnie w pracy, a dokładnie u mnie w pokoju. Co prawda kota nigdy w domu nie miałam ale ten jest udomowiony w 100%. Przytula się , domaga się pieszczot, cudownie mruczy…cwaniaczek nawet wskoczył mi na kolana i pisał razem ze mną pismo dla szefa :D Ewidentnie potrzebuje kontaktu z człowiekiem …. jest fantastyczny. Biedula była tylko strasznie wygłodzona. Moje dziewczyny z pracy kupiły mu w zoologicznym puszkę to nacieszyć się nie mógł :D
Rozmawiałam już Martą ...dzisiaj przyjaciel jedzie ze mną do domu, a jutro futrzaka odwożę do nowego domu :

Ciekawe jak zareaguje moja Figa jak zobaczy mnie z kotem :roll: :roll:
kasiaog

1

Postprzez Tusia » Pt maja 15, 2009 17:40

Jutro, najdalej w niedziele, kociak jedzie do Olgi :D Jak zwykle jest niezawodna i nie zostawi malucha na pastwę losu (czy może raczej ludzi...). Foty na dniach się pojawią :)
Tusia

5

Postprzez kasiaog » So maja 16, 2009 11:44

Futrzak pojechał zgodnie z umową do lecznicy i niestety był strasznie zdezorientowany :shock: Żal go było zostawiać ale wiem że trafi w dobre ręce :)

Byłam bardzo ciekawa reakcji mojej Figi. Weszłam wczoraj z kociakiem do domu..kolega pozwiedzał konty, zjadł, napił się i ku mojemu wielkiem zdziwieniu zaczął łasić się do Figi :D . Przez pierwszych kilka godzin wszystko było pięknie ślicznie i nagle w moje psisko wstąpił :twisted: :twisted: . Sympatia legła w gruzach...kociak został zakwaterowany na noc w najmniejszym pokoju...i wszystko było pięknie ślicznie do momentu gdy kolega nie nauczył się otwierać drzwi :roll: Powiem krótko nocka była wesoła :lol: .

W kazdym razie żal się było z nim rozstawać bo chłopak jest fantastyczny.

Czekam niecierpliwie na wieści i fotki :)
kasiaog

1

Postprzez Tusia » So maja 16, 2009 12:01

Maluszek zostanie odrobaczony i zaszczepiony i jedzie do Olgi. Będzie ok :D
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn maja 18, 2009 21:01

Kocurek dostał imię: Bonus :wink: Według weterynarza jest kastratem (więc na razie szukamy jego poprzednich właścicieli). Zastanawiam się tylko czy przypadkiem nie jest wnętrem :? Kocurek jest oswojony ale niesety gania Druciaka (łobuz!) :D Więcej napisze na pewno Olga. Kasiu napisz jeszcze gdzie konkretnie kocurek został znaleziony.
A oto foty Bonusa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tusia

5

Postprzez katya » Pn maja 18, 2009 21:47

Cóż za szlachetna uroda :)
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Olgu » Wt maja 19, 2009 07:18

Charakterek za to paskudny ;) Gania mi mojego cudownego Druciaka i rwie się do ogrodu ... spacerów mu się chce po drodze i innych działkach więc siłą rzeczy zmuszona jestem Go zamykać ...
Cieszyłabym się bardzo jakby szybko wrócił do swojego domu albo jeszcze szybciej znalazł nowy :)
Olgu

2

Postprzez kasiaog » Wt maja 19, 2009 09:29

Kociak przyszedł do nas do pracy , a konkretnie na Radogoszcz Wschód na ul. Nastrojową 12. Wczoraj w pracy dowiedziałam się, że jedna z osób u nas pracujących słyszała, że jakaś pani z ul. Nastrojowej wypuściła kota, ale odniosła wrażenie że miał to być spacer bezpowrotny :( Podobno do tej Pani dotarły informacje, że kot przybłąkał się do nas i został zabrany….. reakcji z jej strony nie ma żadnej. (Oczywiście o ile to jej kot)
Trudno cos jednoznacznie powiedzieć… ewidentnie kociak jak do nas trafił był potwornie głody, spragniony, pierwszej czystości tez nie był.
Na ten moment żadnych ogłoszeń nie widziałam nie wiem co to za osoba, ani gdzie konkretnie mieszka. Tłumaczymy sobie to najprościej… Jeżeli jesteś odpowiedzialną osobą i ginie ci zwierzak to w jakiś sposób starasz się go znaleźć, a tym bardziej jak masz informacje gdzie najprawdopodobniej się przybłąkał. Jeżeli pojawi się coś nowego to na pewno dam znać. Może w między czasie uda się namierzyć tą Panią.
kasiaog

1

Postprzez Tusia » Wt maja 19, 2009 17:27

Olga napisz na ile miesięcy wet ocenił kociaka :)
Tusia

5

Postprzez Olgu » Śr maja 20, 2009 06:58

nie ocenił :)
Olgu

2

Postprzez Tusia » Śr maja 20, 2009 07:51

Na moje oko ma ok 9-10 miesięcy
Tusia

5

Postprzez kasiaog » Śr maja 20, 2009 08:32

Jak sie miewa Bonus ??? udało się przez te kilka dni chociaż troszkę utemperować jego charakterek :)
kasiaog

1

Postprzez Olgu » Śr maja 20, 2009 08:45

chyba trochę się z chłopakami zakolegował ... ale nie jest mega szczęśliwy siedzi tam bowiem sam zamknięty z innymi kotami i bez człowieka...a zamknięty być musi bo łazi i może się zgubić...
niech jak najszybciej znajdzie się jakiś dobry domek dla niego - nowy - bo z tego co widzę to nikt go nie szuka :(
Olgu

2

Postprzez Tusia » Śr maja 20, 2009 20:17

Kasiu napisałam tekst dla Bonusa. Przekopiuj go i fotki do pierwszego postu i zmień temat np na: Bonus 10 m-czny kocurek czeka na dom. Dzięki

Bonus zapewne urodził się w domu, wśród ludzi. Wydaje się że pierwsze miesiące swojego życia spędził szczęśliwie. Czy jego właściciele chcieli się pozbyć kociaka, który zbyt długo nie znalazł nowego domu? Czy może poprostu nie był dopilnowany i się zagubił? Tego nie wiemy. Po prostu któregoś dnia przybłąkał się do pewnej firmy. Teraz jest w domu tymczasowym, ma zapewnione bezpieczeństwo ale brak mu kontaktu z człowiekiem.
Bonus ma około 10 m-cy. Jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony oraz kuwetkowy. Lgnie do człowieka, lubi pieszczoty, jest energiczny i zdrowy. Bardzo lubi zabawy. Pilnie szuka nowego domu. Kociak przebywa w Łodzi.

Kontakt w sprawie adopcji:
Marta
tel: 504-254-419
mail: tusia26@onet.eu
gg: 9274468
Tusia

5

Następna strona

Powrót do W nowym domu