FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Zwierzęta znalezione -> Czarny-podpalany psiak z krótkim ogonkiem...

Informacje o psiakach znalezionych.

Moderatorzy: katya, nata

Czarny-podpalany psiak z krótkim ogonkiem...

Postprzez katya » Pt lip 30, 2010 14:07

Witam,

w załączeniu przesyłam zdjęcia psa tymczasowo nazwanego Szarik.
Piesek błąkał się po osiedlu Janów (okolice ul. Jagienki). Bardzo ufny,bawi się z dziećmi i innymi zwierzętami (nie atakuje kotów).
Nawet w stresujących sytuacjach nie jest agresywny. Pies podwórzowy. Niepotrafi chodzić na smyczy. Nie umie korzystać ze schodów, windy.
Nie chce wchodzić do mieszkania, samochodu. Każdorazowa próba wyprowadzeniato ok. godzina namów i perswazji, by zszedł/wszedł po schodach. A my mieszkamy w blokach. Mamy już suczkę. Metraż mieszkania oraz fakt, że psy jeśli przebywają razem trzeba stale pilnować, uniemożliwiają nam przygarnięcie Szarika na stałe. Na razie jesteśmy na urlopie i możemy pomóc. Niestety w poniedziałek urlop się kończy. Wszelkie próby szukania nowego domu dla psa zawiodły. Zostają schronisko lub powrót na ulicę, czego chcielibyśmy uniknąć, dlatego bardzo prosimy o pomoc. Psu możemy zapewnić wyprawkę + transport w dowolne miejsce (nie sądzimy by łatwo zaadoptował się do mieszkania w blokach). Bardzo proszę o pomoc, bo sumienie nie pozwala mi by pies wylądował na ulicy, a nie wiem co mogę jeszcze dla niego zrobić.

Ewelina
tel. 664-856-946
ewelinab@toya.net.pl

Obrazek

Obrazek

Obrazek
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Powrót do Zwierzęta znalezione