FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Inne zwierzęta w potrzebie -> czy ktoś pomoże?- zwracam się do wolontariuszy fundacji

Wiesz o przypadku okrucieństwa wobec zwierząt, znasz zwierzaka w potrzebie.....

Moderatorzy: katya, nata

czy ktoś pomoże?- zwracam się do wolontariuszy fundacji

Postprzez izabella grudzińska » Śr paź 15, 2008 09:05

Zacznę od początku. Na posesji przy ul. Pomorskiej jest kotka wolna, którą trzeba wysterylizować. Jest młoda a już miała dwa razy kocięta. Kiedy wróciłam do Łodzi, okazało się, że właśnie chowa drugi miot. Niestety jedno z tych kociąt już zginęło pod samochodem, a drugie jest u mnie, ranne w tym samym wypadku i po poważnej infekcji. Jest leczone i ma bardzo dobrą opiekę. Ma na imię Zuza i jadę z nią w piątek na szczepienie. Po kwarantannie być może będę musiała poszukać jej domu.
Nie zniosę jeśli ta kotka będzie znowu kotna. Kociaki-zostały dwa- mają dopiero 8 tygodni. To jeden problem. Drugi, że mnie nie stać na zrobienie jej zabiegu i nie mogę jej przygarnąć nawet na kilka dni po. Zuza jest na dobrej drodze do wyzdrowienia, a matka może nosić w sobie różne rzeczy. Proszę. Pomóżcie, bo ta kotka się wykończy tymi ciążami a poza tym i tak dużo niechcianych na tym świecie.
izabella grudzińska

1

Postprzez jola » Śr paź 15, 2008 09:49

Pomożemy, sfinansujemy sterylizację kotki.Proszę skontaktowac się ze mną,lub którąś z koleżanek,nr telefonów znajdzie Pani w dziale kontakty.
jola

Członek Fundacji

Postprzez izabella grudzińska » Śr paź 15, 2008 09:51

[quote="jola"]Pomożemy, sfinansujemy sterylizację kotki.Proszę skontaktowac się ze mną,lub którąś z koleżanek,nr telefonów znajdzie Pani w dziale kontakty.[/quote]
izabella grudzińska

1

Postprzez Tusia » Pn paź 20, 2008 20:46

Witam Izo :D :D :D Nie zauważyłam że do nas trafiłaś!!!! Jestem koleżanką Artura :D Już mówiłam Arturowi, nie wiem czy przekazał że gdyby alergia Olka się uaktywniła to małą mogę wziąć ale pod warunkiem że będzie po szczepieniach na koci katar :) (u mnie grasuje...).
Nie wiem czy już się z kimś kontaktowałaś ale przesyłam na PW mój nr :D Też od razu Artura o sterylki pytałam :wink:
Wszystkim się zajmę :D
Pozdrawiam
Marta
Ostatnio edytowano Pn paź 20, 2008 21:05 przez Tusia, łącznie edytowano 1 raz
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn paź 20, 2008 20:50

A to jest malutka, poszkodowana Zuza

Obrazek
Tusia

5

Postprzez izabella grudzińska » Pn paź 27, 2008 20:58

Dziekuje bardzo.
Mama Zuzi jest po sterylce. Jutro jadę z nią na antybiotyk.
Za cale zamieszanie z telefonem przepraszam, ale zapomniałam swojej komórki z działki, a będę tam dopiero w środę.
Jeśli macie wątpliwości kim jestem zapytajcie Tusi.
Kotkę przeceniłam :) broniła sie zaciekle przed umieszczeniem w transporterze. Będę miała piękne blizny...
Kiedyś, kiedy miałam więcej kasy, na swój koszt sterylizowałam kotki i kastrowałam koty. Mam po takim jednym spotkanu ślady nawet na twarzy :) Już na zawsze, bo idiotka nie pojechałam do szycia.
Teraz nie mam, więc jestem wdzięczna. Pieniędzy, oczywiście.
Kocia od której odeszłam pół godziny temu nadal lekko pijana. Wkleje jutro zdjęcia. Może znajdzie jakiś domek...
izabella grudzińska

1

Postprzez Tusia » Pn paź 27, 2008 21:40

Iza na pewno kicia znajdzie dom! Tylko trzeba dobrych zdjęć i cierpliwości :D Czy ona jest oswojona? Czy to dzikusek? Poprosimy zdjęcia mamy Zuzi i te nowe fotki małej u Ciebie. Wklej albo prześlij mi na maila: tusia26@onet.eu
Pozdrawiam
Tusia

5

Postprzez izabella grudzińska » Pn paź 27, 2008 22:39

Tusiu.
Wysłałam zdjęcia Zuzelki.
Nie mogę sobie poradzic z wklejeniem :) gdybyś mogła :)
Jutro prześle Mamusi zdjęcia.
izabella grudzińska

1

Postprzez Tusia » Pt paź 31, 2008 19:55

Zobaczcie Zuzie jak teraz wygląda :shock: To nie ten sam kot po prostu :wink: Oj wypiękniała u Was :D

Obrazek
Tusia

5

Postprzez moriaaa » Pt paź 31, 2008 20:45

Cuuuuuudo! :)
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez izabella grudzińska » Pt paź 31, 2008 22:10

Wiem :)
Zdjęcia Tipi- bo tak ma teraz na imię Mamusia niestety nie nadają sie do umieszczenia- za bardzo była zestresowana.
Tipi teraz też wesolutka i mruczana, jak tylko zdejmą jej szwy zrobię nowe zdjęcia i poproszę Tusię :) o zawieszenie jej w adopcjach.
izabella grudzińska

1

Powrót do Inne zwierzęta w potrzebie