|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez Tusia » Śr paź 22, 2008 21:14
29.09.2009 roku Dara wróciła z adopcji. Ponownie szukamy domu dla tej ślicznej suni! -------------------------------------------------------------- DARA Dara nie miała szczęścia w życiu mimo tego że wygląda jak pies rasowy. Nie tylko kundelki mają pecha. Z nieznanych nam powodów ktoś postanowił się jej pozbyć, a może tylko nie dopilnował sunieczki. W zimny październikowy wieczór błąkała się po jednym z łódzkich osiedli zaczepiając przechodzące dzieci do zabawy. Znalazła tymczasowo kąt u mnie. Niesety Dary nikt nie szuka. Więc my poszukamy jej nowych właścicieli, takich co dopilnują i nie zostawią. Dara ma 2 lata. Wyglądem przypomina pit bullkę/amstaffkę. Ma piękne podpalane umaszczenie i lekką budowę ciała. Jest bardzo wesoła i uczuciowa. Umie chodzić na smyczy. Spuszczona pilnuje się i przybiega na zawołanie. Bezproblemu zostaje sama w domu i spokojnie czeka na powrót właścicieli. Nie wyje, nie ujada, nie niszczy. Jest cierpliwa i łagodna. Ze spokojem znosi wszelkie zabiegi przy sobie. Jedyną wadą tej pięknej suni jest to że nie toleruje innych zwierząt. Koty gania a z psami bywa różnie (nie zawsze jest przyjacielsko nastawiona). Ale na spacerach może biegać w kagańcu do którego jest przyzwyczajona. Sunia jest wysterylizowana i zaczipowana. Kontakt w sprawie adopcji: Marta tel: 504-254-419 gg: 9274468 tusia26@onet.eu      
Ostatnio edytowano Pt gru 26, 2008 19:06 przez Tusia, łącznie edytowano 3 razy
-

Tusia

-
przez katya » Pt paź 24, 2008 19:57
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez nata » Pt paź 24, 2008 21:19
wygląda jak dzieciak 
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
przez Tusia » So paź 25, 2008 12:03
I zachowuje się jak dzieciak  Ale po stanie zębów dawała bym jej jakieś 2-3 lata...
Oprócz tego że z psami nie najlepiej się dogaduje to pies wspaniały. Kontaktowa, zabawowa, bardzo posłuszna, pięknie zachowuje się na spacerach. Cudna i kochana 
-

Tusia

-
przez Tusia » Wt paź 28, 2008 20:50
Dara mieszka sobie w mojej pracowni. Nie jest najszczęśliwsz bo sporo jest sama. Ale cóż, lepsze to niż schron. Nie długo będą lepsze foty to zaczniemy ogłaszanie. Liczę że znajdzie nowy domek przed zimą.....
-

Tusia

-
przez moriaaa » Pt paź 31, 2008 20:39
Czekam na lepsze fotki ( w niedziele będę u Ciebie może Jarek cyknie, tylko błagam przypomnij mi), wtedy wrzucam na główną.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
-

moriaaa

-
przez katya » Pt paź 31, 2008 22:08
moriaaa napisał(a):Czekam na lepsze fotki ( w niedziele będę u Ciebie może Jarek cyknie, tylko błagam przypomnij mi), wtedy wrzucam na główną.
Tylko nie zapomnij podjechać też do mnie po stos materiału 
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez Tusia » Śr lis 05, 2008 19:51
Dara wczoraj wróciła ze ,,sterylki''. Okazało się że nie było co wycinać... Już była ,,po''  Kto z własnej nie przymuszonewj woli sterylizuje młodą sukę w typie pit bulla? Tylko prawdziwy miłośnik zwierząt. No ale gdzie go szukać? Chipa nie miała, adresówki też, ogłoszeń nie znalazłam... eh...
-

Tusia

-
przez Tusia » Cz lis 27, 2008 21:49
Codziennie po pracy wyruszamy z Darą na spacerek. Sunia je uwielbia bo większość czasu spędza sama - z moimi psami na zewnątrz być nie może, w domu z psami i kotami tym bardziej a do tego sunia bardo szybko marznie... więc ma moją pracownie. O dziwo chętnie tam wrca i czuje się tam całkiem dobrze. Ale za to jak już jest ze mną to istny wulkan miłości z niej. Dziś przez wiele godzin nie chciała nawet wyjść na siusiu jak ją wołała moja mama. Chyba czekała na mnie bo witała mnie już w progu.
Na spacerach jest wspaniała. Spuszczona ze smyczy bardzo się pilnuje i przychodzi na zawołanie. Umie też chodzić jedną stroną ulicy co przy tych osiedlowych uliczkach w okolicy się sprawdza ale wiadmo, przy ruchliwej ulicy puszczać nie można. Do tego jeśli Dara zobaczy psa lub kota to biegnie i nie ogląda się na nic. Ale wszystkich ludzi na swej drodze wita bardzo radośnie. Wszystkich lubi i każdemu daje się głaskać. Po spacerze często wchodzimy jescze na stację benzynową gdzie Dara jest rozpieszczana przez personel  Wszyscy ją tam znają i bardzo lubią. Dara świetnie się bawi wśród tylu ludzi i uwielbia być głaska i drapana za uszkiem 
-

Tusia

-
przez katya » So sty 10, 2009 10:48
No to komu tego wspaniałego psa?
-

katya

-
przez Tusia » Śr sty 28, 2009 22:46
katya napisał(a):No to komu tego wspaniałego psa?
Ani i Krzyśkowi
Dara zamieszkała dziś w swoim nowym domku!!!!!
Krzysiek i Ania mieli już amstaffa, więc wiedzą co ich czeka. Dara ma ogrodzoną posesję na której nie ma innych psów więc będzie gdzie się bawić piłeczką. Bez kagańca  Na dalsze wyprawy dostała dziś od swoich nowych Państwa super fajny kaganie i piłeczkę. Reszta akcesoriów już na nią czekała. Dara oczywiście podróżą, wizytą w sklepie, przymiarkami kagańców, wizytą u weta i nowym domem nie stresowała się wcale
Na szczęście od razu zauważyła że w piecu jest ogień i że nie należy podchodzić.
Fotki z nowego domku, jutro 
-

Tusia

-
Powrót do Tęczowy Most
|
|
|
 |
|
 |
|