FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Wszystko o wszystkim -> Dlaczego ludzie tak krzywdzą zwierzęta ?

Tematy nie związane z psiakami, posty z życia codziennego...

Moderatorzy: katya, nata

Dlaczego ludzie tak krzywdzą zwierzęta ?

Postprzez Joa$ka » So lut 09, 2008 22:58

Po wielu obejrzanych filmach , zdjęciach i przeczytanych reportażach jestem zrozpaczona i załamana tym ile na świecie jest przemocy wobec zwierząt. Na ' żywca ' zdziera się skórę z fok , szopów , lisów i innych zwierząt. Po co? Żeby jakiś bogacz mógł się pochwalić , że on ma futro z lisa? Niech też się pochwali , że ten lis cierpiał ogromne katusze gdy katowali go oraz zdzierali z niego skórę. Większość społeczeństwa nie widzi problemu . Przecież to zwierzęta ... To aż zwierzęta. Zwierzęta , które trzeba kochać i szanować.Bo zwierzęta też mają prawo do wolności i godnego traktowania.
Boże...Powykręcałabym ręce dla tych ludzi , którzy biją oraz katują psy i inne bezbronne zwierzęta. Jakim trzeba być draniem , aby tego biednego psa pobić , nawet dlatego , że się połasił do kogoś. Jak można zastrzelić psa , że zagryzł kurę , która latała mu przed nosem. Przecież ten pies nie miał pojęcia , że nie wolno. Po prostu była to jego zdobycz.
Jak można zakopywać biedne szczeniaczki w lesie?

Dlaczego tak się katuje te zwierzęta? Dlaczego tyle nienawiści jest w ludziach? Nie mogę tego pojąć.
Choć mam zaledwie 16 lat widzę wagę tego problemu ...

A Ci ludzie z kamieniałym sercem chodzą sobie po świecie jakby nic się nie stało ... Przeciez to nic nie znaczące zwierzę .
A żeby tego Pana przywiązać do drzewa. I niech sobie tak postoi w mrozie , bez jedzenia i żywej duszy przy sobie. Niech ten Pan dostanie pare razy 'z buta' i poczuje się nie kochany. Niech ten Pan poczuje jak to boli jak obdziera go się ze skóry ... Niech poczuje co to znaczy być bezbronnym i samotnym.
Joa$ka

1

Postprzez katya » So lut 09, 2008 23:20

Droga Joasiu, ja też nie mogę zrozumieć tego całego bagna, nigdy nie rozumiałam i zrozumieć nie zdołam.
Na szczęście jest też druga strona, jest bardzo dużo ludzi, którzy pomagają zwierzętom, stworzyli fundacje takie jak np. ta, codziennie poświęcają swój czas, by ratować te niewinne i bezbronne.
Jeśli tak bardzo Cię prześladuje myśl o tych złych ludziach, zacznij być "dobra" w pełnym znaczeniu tego słowa, zacznij pomagać, a zobaczysz, że świat może być piękniejszy.

Zobacz sobie to:
http://www.niechcianeizapomniane.org/fo ... etamorfozy
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Powrót do Wszystko o wszystkim