|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez A$iulka » Cz paź 25, 2007 14:27
Mój znajomy ma do oddania 5 szczeniaków urodzonych 23 września br. (oczywiście do min. 7 tygodni muszą być z mamą). Ich mama jest sunią Husky i ma niebieskie oczka. Tata nieznany  Są to trzy sunie i dwa pieski. Sunie są podobne do mamy maja białe łatki na mordkach, brzuszku i są drobniejsze. Pieski są troszkę potężniejsze i w większości czarne. Większość maluchów ma niebieskie oczka lub chociaż jedno niebieskie. Niestety zdjęć na razie nie mam ale postaram się załatwić  Jeżeli ktoś jest zainteresowany to piszcie tutaj bądź na maila: Asiula107@buziaczek.pl
Ostatnio edytowano N lis 04, 2007 21:26 przez A$iulka, łącznie edytowano 2 razy
Nieważne czy rasowy czy nie... Ważne by był oddany i kochany:) Lecz większość ludzi ocenia po wyglądzie... CHAPS, KUBA[*][*][*][*]
-

A$iulka

-
przez katya » Cz paź 25, 2007 16:19
A sunia będzie wysterylizowana?
Szczenięta to tak dla zdrowia? 
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez nata » Cz paź 25, 2007 20:04
ojeciec nieznany, więc przypadkiem... ;/
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
przez A$iulka » So paź 27, 2007 18:35
Co do suni to nie mam pojęcia co z nią będzie później ale jak rozmawiałam z tą Panią to mówiła, że się nad tym zastanawia. To są jej drugie maluchy w jej życiu i miałą ok. roczną przerwę co do maluchów. Są naprawdę śliczne 
Nieważne czy rasowy czy nie... Ważne by był oddany i kochany:) Lecz większość ludzi ocenia po wyglądzie... CHAPS, KUBA[*][*][*][*]
-

A$iulka

-
przez katya » So paź 27, 2007 22:56
A nie sądzisz przypadkiem, że jest za dużo niechcianych i porzuconych zwierząt? Po co je rozmnażać? Poczytaj może o sterylizacji i pseudohodowlach...
http://www.niechcianeizapomniane.org/index.php?id=12
www.stoppseudohodowcom.org
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez netti » N paź 28, 2007 09:09
o ile pamiętam chciałas dac dom szczeniakowi husky więc może zaadoptuj jedno ze szczeniąt.
A$iulka
1
PostWysłany: Pią Mar 30, 2007 11:50 pm Temat postu: Husky Lub kudłaty maluch:)
Chętnie przyjmę pieska lub sunię(szczeniaka) Husky. Lub pieska który będzie mały i kudłaty:)SmileSmile Bardziej chciałabym Husky-iego ale kundelki też są fajne:) Proszę o informacje...
-

netti

-
przez A$iulka » N paź 28, 2007 13:22
Oczywiście, że jednego szczeniaka biore  Ogólnie jest ich 6... Mam wrażenie, że macie do mnie pretensje, że ta sunia ma małe... Przecież to nie moja wina i nie mój pies!!  Ja tych ludzi prawie wcale nie znam a z tym "kolegą" znamy się tak, że mówimy sobie tylko cześć i tyle... 
-

A$iulka

-
przez netti » N paź 28, 2007 13:53
to masz okazję zrobic kawał dobrej roboty i przekonac ich do sterylki.spróbuj tez wpłynąc na to,aby szczenięta zostały wyadoptowane na warunkach sterylizacji w pózniejszym okresie.nie jest to łatwe ale czasem się udaje.powodzenia . i koniecznie pokaż fotki swojego maluszka:)
-

netti

-
przez A$iulka » N paź 28, 2007 22:25
Zrobię co się da... Bo ta Pani(właścicielka) pytała się mnie czy są jakieś tabletki czy coś w tym stylu (i ile kosztują) żeby sunia nie miała jakiś czas małych... Bo nie chce jej sterylizować narazie tak na całe życie bo mówiła mi, że chciałaby dopóścić ją z pieskiem Husky... Wiecie może coś na ten temat?? Moja malutka będzie się nazywała Kiara i będzie wysterylizowana przez znajomą Panią weterynarz mojej przyjaciółki. Jade po nią 10 listpoada wtedy kończy 7 tygodni  Jest już odrobaczona bo na szczepienia jest za wcześnie. Tak w ogóle to mieszkam w Andrzejowie więc jak ktoś będzie chciał zobaczyć maluszki to możemy się jakoś umówić 
-

A$iulka

-
przez katya » N paź 28, 2007 22:54
Jak grochem o ścianę...
Tak, zaraz Ci podeślemy psa husky do krycia... 
-

katya

-
przez mulinka » N paź 28, 2007 23:17
A$iulka napisał(a):Zrobię co się da... Bo ta Pani(właścicielka) pytała się mnie czy są jakieś tabletki czy coś w tym stylu (i ile kosztują) żeby sunia nie miała jakiś czas małych... Bo nie chce jej sterylizować narazie tak na całe życie bo mówiła mi, że chciałaby dopóścić ją z pieskiem Husky... Wiecie może coś na ten temat??
ja zrozumiałam, że "wiecie coś na ten temat?" dotyczy tabletek antykoncepcyjnych dla suczki
-

mulinka

-
przez netti » Pn paź 29, 2007 04:37
czy szczenięta są za darmo i co z nimi będzie jesli nie znajdą się chętni?
-

netti

-
przez A$iulka » Pn paź 29, 2007 21:56
Tak są do oddania za darmo. Nie wiem co się z nimi stanie... Prawdopodobnie zostaną z matką... Ale z tym kryciem to ja tylko napisałam to co powiedziała ta Pani... Więc nie mi tylko jej... Boże czy ja zrobiłam coś źle, że napisałam czy są jacyś chętni na pieski?? Macie teraz pretensje do mnie... Tak chodziło mi o tabletki lub coś w tym stylu... Znaczy się nie mi tylko właścicielce suni... Bo ona owiedziała, że kompletnie się na tym nie zna...
-

A$iulka

-
przez netti » Wt paź 30, 2007 05:35
Asiulka,gwarantuję ci,ze przy matce nie zostaną,tym bardziej,że suka ma byc ponownie kryta.Nikt nie ma do ciebie pretensji ale zrozum wreszcie o co chodzi.własnie przez takich ludzi są przepełnione schroniska.Teraz juz szukasz dla szczeniąt domu,możliwe ze znajdziesz bo są małe i śliczne,ale nie zawsze takie będą.jesli nie będą sterylizowane i każde z nich urodzi(lub doprowadzi do zapłodnienia)po 6 szczeniąt w półroczu to policz ile psów przybędzie i czy ktokolwiek jest w stanie znalezc im dom.Dlatego jesli chcesz byc wolontariusze w naszej Fundacji to musisz jako priorytet postawic własnie sterylizacje,musisz namawiac i przekonywac ludzi do tego,nawet kiedy sytuacja wydaje sie beznadziejna.
aha,jesli nawet byłaby taka sytauacja ze psy zostaną przy matce,to przy cieczce samce ją pokryją.
-

netti

-
przez mulinka » Wt paź 30, 2007 10:38
a czy jest szansa na zdjęcia maluchów ?
-

mulinka

-
Powrót do Psy do adopcji
|
|
|