FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Dramat szczeniąt..pilnie DOMY TYMCZASOWE!!!!!

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Dramat szczeniąt..pilnie DOMY TYMCZASOWE!!!!!

Postprzez moriaaa » Śr sty 28, 2009 22:28

Nie ma siły dzisiaj opisywać całej tej chorej sytuacji.
Generalnie na JUŻ potrzebujemy tymczasów dla 7 odwodnionych, wychudzonych do granic możliwości, malutkich, 5-cio tygodniowych szczeniąt!!!
Dwa w najgorszym stanie (nie mam pojęcia czy jeden z nich w ogóle przeżyje) zgodziła się przyjąć pod swój dach Monika (DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!) potzrebne tymczasy dla pozostałej piątki.
Na jutro umówiłam weterynarza,przebada maluchy, odrobaczy jeśli będzie można, ale nie można ich zostawić tam gdzie są. W życiu nie widziałam szczeniąt w tak złym stanie. Jeśli będzie potrzebna hospitalizacja, możemy to załatwić, ale wolałabym jednak uniknąć pobytu w lecznicy takich drobinek.
Jutro, albo w piątek zabieram z tego miejsca 6 miesięczną sunię, ona może iść do boksu...ale te maluchy muszą iść do ciepełka....ratunku!!!!

Zdjęć nie byłam w stanie zrobić, byłam w szoku, leciałam pędem po karmę.
Ale będą...
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Katarzyna Małkowska » Cz sty 29, 2009 11:37

JEŚLI TAK PILNIE POTRZEBNE MIEJSCE DLA SZCZENIAKÓW TO JA MOGE NARAZIE JE WZIĄĆ -JEDNEGO LUB DWA.JAK COS TO PISZCZIE NA GG NR 591 36 15.
Katarzyna Małkowska

1

Postprzez psik » Cz sty 29, 2009 18:27

LUDZIE !!! Szkoda słów.
No to pięknie, bo u mnie adopcja Livii stanęła w martwym punkcie. Pani się waha i sprawa na razie zamrożona przez weekend.
psik

1

Postprzez moriaaa » Cz sty 29, 2009 22:20

Dziś był u maluchów wet.
Odrobaczyliśmy maleństwa, odpchliliśmy.
Jutro tam jadę, zobaczmy jak się mają dzieciaki, w razie braku poprawy, dwa w najgorszym stanie zawożę do kliniki.
Kasiu, jak możesz skrobnij mi swój numer telefonu, może być na Pw, jakby co będę uderzać do Ciebie.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » Pt sty 30, 2009 11:14

Od 10.02. będę już w Łodzi, więc jak coś to będę mogła przejąc jakieś szkraby :)
Edyta

Wolontariusz

Postprzez moriaaa » Pt sty 30, 2009 21:39

Dziś dwa maluchy odwiozłam do szpitala.
Są w fatalnym stanie, na razie nic nie wiadomo, na pewno są zagłodzone, osowiałe.

To te maluszki....chłopiec i dziewczynka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Pt sty 30, 2009 21:42

Dla pozostałych wciąż szukamy domków tymczasowych, są w zdecydowanie lepszym stanie od maluszków w szpitalu.

Obrazek

Obrazek

Tutaj widać całą piątkę która została, dwa maluszki, które widać na górze po lewej stronie pojechały do szpitala.

Obrazek
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez nata » Pt sty 30, 2009 23:14

Oświęcim...
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pt sty 30, 2009 23:58

moriaaa napisał(a):
Obrazek

Boże drogi! Czy ona jest w stanietą wielką główkę podnieść na tym czymś co powinno być szyją :shock: :shock: :shock: :cry:
Tusia

5

Postprzez jola » So sty 31, 2009 09:17

A mnie się cisną na usta tylko bardzo brzydkie słowa i aczkolwiek wiem, że Pani doprowadziła do takiego stanu szczeniaki tylko z nieświadomej bezmyślności to zastanawiam się, jak do cholery można być aż tak bezmyślną? Toż to jakaś ociężałość umysłowa albo jeszcze coś gorszego...
jola

Członek Fundacji

Postprzez psik » So sty 31, 2009 10:03

Nie wiem czy to można nazwać nieświadomą bezmyślnością. Przecież nie można być aż tak głupim, żeby nie widzieć, że tym szczeniakom wystają żebra!!! Dla mnie to rażące i celowe zaniedbanie. A ta kobieta nieświadomością tylko się zasłania, chcąc uniknąć kary, która powinna ją spotkać.
psik

1

Postprzez jola » So sty 31, 2009 10:18

psik napisał(a):Nie wiem czy to można nazwać nieświadomą bezmyślnością. Przecież nie można być aż tak głupim, żeby nie widzieć, że tym szczeniakom wystają żebra!!! Dla mnie to rażące i celowe zaniedbanie. A ta kobieta nieświadomością tylko się zasłania, chcąc uniknąć kary, która powinna ją spotkać.

Można, wierz mi, że można...
jola

Członek Fundacji

Postprzez psik » So sty 31, 2009 20:07

CIEMNOGRÓD.
psik

1

Postprzez katya » So sty 31, 2009 20:19

Maluszki są w dobrym stanie psychicznym, ożywione, kontaktowe.
Jak wyglądają - wiecie. Ja jeszcze nie widziałam tak chudych szczeniąt.
Kaja obiecała im dzisiaj najwspanialsze domki pod słońcem.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » N lut 01, 2009 12:30

Żenada...kuźwa aż wstyd czasami należeć do jednego gatunku z takimi "pomrocznościowcami"...
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Następna strona

Powrót do W nowym domu