FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> FAFIK Z CENTRUM CZĘSTOCHOWY

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

FAFIK Z CENTRUM CZĘSTOCHOWY

Postprzez GROM2k » Wt paź 16, 2007 11:49

Witam serdecznie,

Wczoraj, tj. 10 października mój wierny HUSKY uciekł na ponad 4 godziny w nieznanym kierunku....

Gdy już odeszła ode mnie wszelka nadzieja na zanlezienie swojego pupila całego i zdrowego, niespodziewwanie wyłonił się zza łuku w okolicy nigdy wcześniej mu nieznanej z nowym przyjacielem.

Aukcja ta dotyczy oewgo "przyjaciela" za sprawą którego ja i moja dziewczyna odchodziliśmy od zmysłów szukając naszego białego pieszczocha.

Fafik (tak go będę nazywał) jest stosunkowo małym, ważącym około 5 kg pieskiem.

Umaszczony jest na czarno, ma piękną białą krawatkę i cztery białe, nakrapiane skarpety :-)

Strasznie "przytulny" i oddany, reaguje na dźwięk otwieranej lodówki :-)

Po przyprowadzeniu go do domu doszliśmy do wniosku ,że piesek jest brudny i wychudzony, więc nie patrząc na zegarek, pomimo późnej pory pojechaliśmy do zwierzyńca i kupiliśmy fafikowi środek na odpchlenie (frontline) i tabletki na odrobaczenie.

Oddając go w dobre ręce nie mamy zamiaru odzyskiwać zainwestowanych w niego pieniędzy, po prostu żal nam się go zrobiło i postanowiliśmy go lekko stuningować.....

Na koniec apel:

JEŚLI UCIEKŁ CI PIESEK W OKOLICACH ULICY KOŚCIUSZKI/KILIŃSKIEGO ODEZWIJ SIĘ DO NAS.

lub

JEŚLI MASZ DORE SERCE I CHCESZ MAŁEGO PIESKA DO BLOKU TO PRZYJDŹ , ZOBACZ I ZAADOPTUJ FAFIKA.

DAŁEM OGŁOSZENIE O ZNALEZIONYM PIESKU DO PRASY CZĘSTOCHOWSKIEJ ALE NIESTETY BEZ ODZEWU :-(

NIESTETY NASZ HUSKY ROBI SIĘ OBRZYDLIWIE ZAZDROSNY O FAFIKA I NIE MOŻEMY (CHOĆ BARDZO BYŚMY CHCIELI) GO ZATRZYMAĆ :-(

FOTO NA ŻYCZENIE.

BEZPOŚREDNI KONTAKT W SPRAWIE PSA :

502-272-269 (KASIA)

lub

(34) 324 44 96 (DOMOWY)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UWAGA: DZIŚ TJ. 13.10.2007 r. DOSZLIŚMY DO WNIOSKU ŻE SKORO TYMCZASOWO PIESEK U NAS MIESZKA TO WYPADA GO ZASZCZEPIĆ I IDZIEMY Z NIM DO VET-a W PONIEDZIAŁEK. DOSTANIE SZCZEPIONKĘ NA WŚIEKLIZNĘ I MIX NA POZOSTAŁE CHOROBY. CAŁA IMPREZA SZARPNIE NAS KOŁO 100zł ALE CÓŻ.....

REASUMUJĄC CZŁOWIEK O DOBRYM SERCU, KTÓRY DA MU DOM I UCZUCIE MA Z GŁOWY SZCZEPIENIA,ODROBACZANIE I ODPCHLANIE FAFIKA(!), NIE CHCEMY ZA TO ZWROTU PIENIĘDZY....

-------------------------------------------------------------------------------------

foto fafika:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=255304097
GROM2k
0

Postprzez katya » Wt paź 16, 2007 13:39

Eeee, szczepienia nie powinny przekroczyć 50 zł.
Odrobaczcie też pieska.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez GROM2k » Śr paź 17, 2007 07:13

katya napisał(a):Eeee, szczepienia nie powinny przekroczyć 50 zł.
Odrobaczcie też pieska.

nie wiem gdzie tak tanio szczepia :) sama wscieklizna kosztowala prawie 50zl ale niewazne bo nie o to chodzi.. wazne zeby go ktos przygarnal.
odrobaczenie i odpchlenie to byla pierwsza czynnosc jaka zrobilismy po wzieciu go do domu :!:
GROM2k
0

Postprzez katya » Śr paź 17, 2007 13:58

W Łodzi wścieklizna kosztuje ok. 15 zł, zakaźne ok. 30., tabletka na odrobaczenie ok. 5zł./10kg wagi.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez GROM2k » Cz paź 18, 2007 07:33

katya napisał(a):W Łodzi wścieklizna kosztuje ok. 15 zł, zakaźne ok. 30., tabletka na odrobaczenie ok. 5zł./10kg wagi.

super...tylko ze ja mam kawalek do Lodzi.
W Czestochowie jest drozej.
GROM2k
0

Postprzez katya » Cz paź 18, 2007 09:03

No to jakaś lichwa u Was...
katya

Członek Fundacji

Powrót do Psy do adopcji