FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Fiskus, czyli pies z Urzędu Skarbowego...

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Fiskus, czyli pies z Urzędu Skarbowego...

Postprzez katya » So lis 22, 2008 22:40

Fiskus przybłąkał się do US.
Może znajdzie się jeszcze jego właściciel?
Mam nadzieję, że Kalinka lub Nata napiszą o nim więcej :]

Obrazek

Obrazek
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez nata » N lis 23, 2008 00:28

psiak jest boski. śliczny, grzeczny i bardzo kontaktowy. musiał być wyrzucony, bo panikuje jak ktoś, do kogo zdążył się przyzwyczaić, zostawia go, wychodzi z samochodu itp. u Moniki co prawda był trochę zmieszany, ale myślę, że stres zrobił swoje, nie mówiąc już o osłabieniu po narkozie. do innych zwierząt Fiskus podchodzi na luzie, kotów jest ciekawy tylko jak się przed nim chowają. myślę, że Fiskus ma duże szanse na dom, bo jest bardzo oryginalny wizualnie i ma charakter niemal idealny :)

w poniedziałek 1 grudnia muszą być zdjęte szwy u Fiskusa. podkreślam to, bo możliwe że wtedy przejmie go już Kalinka, chyba że Monika Pasikonik go nie odda :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Agusia » N lis 23, 2008 14:36

Ale młody ma uszyska :) Na tym ostatnim zdjęciu wygląda jak nietoperz :P
Super psiak i imię do niego pasuje w 100 % :)
Agusia

3

Postprzez nata » Śr lis 26, 2008 00:12

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » N lis 30, 2008 12:40

Wróciłam :D to co - biore Fiskusa czy inne psiątko? Monika już w nim zakochana? jakby co mogę dopiero od jutra wieczorem - dzisiaj dochodzimy do siebie ja i zapuszczona przez tydzień chałupa...
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez nata » Pn gru 01, 2008 00:15

Kalinko, obawiam się że jednak Fiskus był Ci pisany... :shock: ja w każdym razie go uwielbiam :oops:
nata

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Wt gru 02, 2008 09:20

Przejmuję chłopa w środę, najpóźniej w czwartek przyślę jakiś tekścik i może zdjęcie na strone główną to go zareklamujemy :D
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Śr gru 03, 2008 20:15

Jeśli chodzi o psiaka to zmiana planów - przejmuję go w sobotę około południa - mieszanka zmęczenia i aviomarinu dosłownie zwaliła mnie z nóg, za cholerę bym po niego nie doszła :? W czw i pt nie pasuje Monice więc umówiłyśmy się na weekend
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Cz gru 04, 2008 20:20

Dziewczynki potrzebuję tekst dla Fiskusa. :roll:
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez katya » Cz gru 04, 2008 22:26

Kalinka napisze jak tylko będzie go miała u siebie :D
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pt gru 05, 2008 10:51

już mam wstępny tekst wzorowany na tym Natalii ale faktycznie, poczekajmy do jutra :D

"Jak zawsze niewiadomą jest dlaczego trafił na ulicę, wydaje się, że miał wczesniej dom, z którego wyniósł podstawowe umiejętności domowego psa i niestety lęk przed porzuceniem.
Pewnego dnia przybłąkał się do Urzędu Skarbowego, w którym wbrew obiegowej opinii znależli się dobrzy ludzie chcący mu pomóc. Stąd właśnie jego imię :D
Fiskus jest psiakiem młodym (ok...), radosnym, chętnym do zabawy. Uwielbia kontakt z człowiekiem, dobrze dogaduje się z innymi psami, kotami interesuje sie póki co tylko w ramach zabawy w chowanego...
Psiak jest zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony i w pełni gotów na stanie sie członkiem Rodziny!

Zatem nie czekaj i zaprzyjaźnij się z Fiskusem - dobre znajomości są na wagę złota! :wink: "
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » So gru 06, 2008 13:03

Odebrałam tajfuna od Moniki - myślałam, że nie dam rady ale chłopaki już się uspokoili - Fiskus chce dominować, Eos jeszcze silny świadomością swojego terenu nie daje się ale to chyba niedługo potrwa...niestety mój pies to taka pipa...
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » So gru 06, 2008 16:29

Natalia, napisz mi kiedy jakie zabiegi miał Fiskus wykonane, leki itp - pójdę z nimi za tydzień na wściekliznę to mu od razu książeczkę wyrobię. Myślałam, że szczepienia już miał :?
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » So gru 06, 2008 16:31

Kalinko, on nie mógł być szczepiony ze względu na wykonaną kastrację.
Po zabiegu zawsze trzeba odczekać, tym bardziej, że się chłopakowi paprało.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » So gru 06, 2008 18:09

no właśnie, to odczekam tydzień, dwa, ale że książeczki jeszcze nie ma...póki co robimy zdjęcia :D
sukkubi

Członek Fundacji

Następna strona

Powrót do W nowym domu