FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Foksio Pluszak z Rojnej wrócił do domu :))

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Foksio Pluszak z Rojnej wrócił do domu :))

Postprzez katya » Pt lis 07, 2008 13:46

Jakiś czas temu, Jola dostała zgłoszenie, że na ul. Rojnej na przystanku autobusowym cały dzień leży foksterier. Pojechałyśmy z Natą na miejsce i faktycznie, pod ławeczką przystanku leżał brudny i trzęsący się foksio. Nikt go nie kojarzył, nikt przez ten cały dzień nie szukał.
Psiak był bez obroży oraz jak się później okazało bez czipa.

Z pomocą przyszła nam niezawodna Kalina, u której psiak znalazł DT. W czasie kąpieli, okazało się, że psiak ma na łapie spory guz, dlatego bezzwłocznie odwiedził lecznicę. Guzka już wycięto, przy okazji pluszak został wykastrowany oraz zaczipowany.

Psiak jest w średnim wieku, nie sprawia żadnych problemów wychowawczych :)

Obrazek
Ostatnio edytowano N lis 09, 2008 21:36 przez katya, łącznie edytowano 2 razy
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » Pt lis 07, 2008 13:54

Foksik (póki co tak na niego wołamy) jest psem po prostu przegrzecznym - ładnie chodzi na smyczy, nie hałasuje, z anielską cierpliwością znosi zaczepki rocznego jamnika - wariata, jest wielkim pieszczochem i ubóstwia pasztet 8)

Wszelkie zabiegi higieniczne (mycie łapek po spacerze) po weterynaryjne znosi dzielnie, nie ma z nim własciwie żadnego kłopotu (choć wolimy nie spuszczać go ze smyczy bo wyglada na to, że jak obierze jakiś kierunek to nic go z drogi nie zawróci...)

Bardzo lubi spacery, ma pomysły typu spanie w łóżku czy wylegiwanie się na wersalce ale jesli ktos tego nie lubi nie będzie problemu - jest bardzo posłuszny - poproszony zejdzie :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pt lis 07, 2008 20:44

katya napisał(a):Obrazek

Jejku! Faktycznie pluszaczek :D
Tusia

5

Postprzez nata » Pt lis 07, 2008 23:31

Foksio jest rzeczywiście boski :) kiedy go zabierałyśmy nie miałyśmy właściwie żadnej opcji co z nim zrobimy... a Kalinka znowu uratowała nam i jemu życie :) nasze fundacyjne tymczasy naprawdę są niezawodne :D
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » N lis 09, 2008 00:59

Dziś wieczorem Foxik vel Kapsel pojechał do domu ze swoimi Właścicielami :D Okazało się bowiem, że psiak to Jas Wędrowniczek, który przyczłapał do nas aż ze Starowej Góry korzystając z otwartej furtki na swoim podwórku - na szczęście ktoś znalazl ogłoszenie w sprawie jego zaginięcia, dzieki czemu w miarę szybko psiak odnalazł Rodzinę 8)

Zarówno Kapsel jak i jego Pani byli niewątpliwie szczęśliwi, fox nawet sie nie obejrzał gdy wychodził ode mnie z domu! W ramach podziekowania Pani zafundowała nam 3 zabaweczki, z czego 2 zostały od razu przydzielone Kapslowi i mojemu jamnikowi - kto zna te rase nie zdziwi sie chyba, że obie zabawki zostały przy tym drugim i juz straciły nogi...

Poniżej zdjęcie ze spotkania - Eos ze zdobyczą, której przez godzine niewypluwał, Kapsel na kolanach swojej szczęsliwej Pani :D

Cudownie, ze ta przygoda, miejmy nadzieje ostatnia w jego życiu, skończyła sie tak szczęśliwie!

Obrazek
[/img]
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » N lis 09, 2008 08:27

Czy ja tam widzę Anię na focie???

:shock:
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » N lis 09, 2008 09:31

Ano też się znalazła :D
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez jola » N lis 09, 2008 09:50

Jak ja lubię takie zakończenia! :D
jola

Członek Fundacji

Postprzez katya » N lis 09, 2008 21:35

Ja też!

Kaja, dodaj foksia do szczęśliwych, w końcu to zakończenie podwójnie szczęśliwe i musi być uwiecznione :)
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez sukkubi » So sty 10, 2009 21:35

Odwiedziłam dzisiaj Kapselka i jego panie - to prawie na końcu świata, jak ten wariat trafił cały na Teofilów nie wiem, agent totalny :shock:

Panie przywitały mnie i brata (czyt. szofer :wink: ) bardzo serdecznie po czym na scenę wkroczył on...uśmiechnięty pysk, burza loków i...sadełko :? Chłopakowi tak dobrze, że gołym okiem widać :D Bardzo mi się miło zrobiło, bo mnie poznał - obwąchał, zamerdał, daliśmy sobie buzi, potem sesja zdjęciowa i Kapsiu położył się przy mnie - jeszcze większy zaszczyt mnie kopnął jak położył mi głowę na kolanie - miziałam, miziałam, miziałam...

Panie cudowne (nie tylko z powodu pysznego ciasta i racuszków :wink: ), psiak to na prawdę pączek w maśle! Nosi naszą adresówkę, generalnie nosił dwie ale tę inną zdążył zgubić - nasze rządzą! Z tego co się dowiedziałam będzie miał grawerowaną z dodatkowa inf. i czipie. Cała rodzina strasznie szczęśliwa, rany pooperacyjne ślicznie zarosły - cud miód!
Poniżej zdjęcia - niestety nie widać sadełka, Kapsel upodobał sobie jemu podobny kocyk, na którym ledwo go można dostrzec, ale radosne ślepia widać:D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez katya » So sty 10, 2009 21:50

No przepiękny jest :rotfl:
katya

Członek Fundacji

Powrót do W nowym domu