przez jola » Pt mar 16, 2007 13:06
Drogie koleżanki z forum miau,przyznam szczerze,że jestem co najmniej zdziwiona waszymi wypowiedziami dotyczącymi Izy26.Myślałam dotąd,że forum istnieje w celu ratowania bezdomnych kotów,niesienia im pomocy,szukania dla nich domów.Wasze(sorry,nie wszystkich)wypowiedzi świadczą,że tak nie jest,znalazłyście sobie osobę do ciosania na niej kołków i tak czynicie ,zwracając jej uwagę na błędy,które robi pisząc,brak znaków przestankowych w tekscie,niezrozumiałość wypowiedzi itp. rzeczy.Czy Wy pisząc sprawdzacie przed wysłaniem poprawność tekstu? Wierzcie mi,błędy ortograficzne czy gramatyczne są na forum na porządku dziennym ,ale rzadko się zdarza,by tyle osób jednocześnie wytykało komuś ich popełnienie.To nie jest w porządku, Iza 26 oferowała pomoc,być może zrobiła to nieudolnie,może inaczej nie potrafi,marzy o persie(każdy ma jakieś marzenia),jednocześnie proponuje pomoc w adopcji dla innych kotów-patrz temat"ciężarna kotka",a Wy co?Jest niewiarygodna bo nie potrafi się konkretnie wypowiedziec? Ech,drogie koleżanki,przykre to...
Poruszyłam ten temat na naszym forum,bo mimo niesienia pomocy(jak dotąd tylko finansowej)na dogomanii,nie zarejestrowałam się tam.Powód? Kłotnie,waśnie,brzydkie podchody,które zalewają niektóre wątki tak skutecznie,że właściwy temat ginie w potoku wylewającej się złości.Na miau też nie istnieję z tego samego powodu.Chcę pomagać i pomagam zwierzętom,robię to tak,jak potrafię i na ile mi czasu starcza ale nigdy nie chciałabym być obiektem takiego zmasowanego ataku tylko dlatego,że mój tekst się komuś nie spodobał.Liczą się chęci a nie gramatyka.
Pozdrawiam! 
-

jola

-
przez iza26 » Pt mar 16, 2007 13:16
jola napisał(a):Drogie koleżanki z forum miau,przyznam szczerze,że jestem co najmniej zdziwiona waszymi wypowiedziami dotyczącymi Izy26.Myślałam dotąd,że forum istnieje w celu ratowania bezdomnych kotów,niesienia im pomocy,szukania dla nich domów.Wasze(sorry,nie wszystkich)wypowiedzi świadczą,że tak nie jest,znalazłyście sobie osobę do ciosania na niej kołków i tak czynicie ,zwracając jej uwagę na błędy,które robi pisząc,brak znaków przestankowych w tekscie,niezrozumiałość wypowiedzi itp. rzeczy.Czy Wy pisząc sprawdzacie przed wysłaniem poprawność tekstu? Wierzcie mi,błędy ortograficzne czy gramatyczne są na forum na porządku dziennym ,ale rzadko się zdarza,by tyle osób jednocześnie wytykało komuś ich popełnienie.To nie jest w porządku, Iza 26 oferowała pomoc,być może zrobiła to nieudolnie,może inaczej nie potrafi,marzy o persie(każdy ma jakieś marzenia),jednocześnie proponuje pomoc w adopcji dla innych kotów-patrz temat"ciężarna kotka",a Wy co?Jest niewiarygodna bo nie potrafi się konkretnie wypowiedziec? Ech,drogie koleżanki,przykre to... Poruszyłam ten temat na naszym forum,bo mimo niesienia pomocy(jak dotąd tylko finansowej)na dogomanii,nie zarejestrowałam się tam.Powód? Kłotnie,waśnie,brzydkie podchody,które zalewają niektóre wątki tak skutecznie,że właściwy temat ginie w potoku wylewającej się złości.Na miau też nie istnieję z tego samego powodu.Chcę pomagać i pomagam zwierzętom,robię to tak,jak potrafię i na ile mi czasu starcza ale nigdy nie chciałabym być obiektem takiego zmasowanego ataku tylko dlatego,że mój tekst się komuś nie spodobał.Liczą się chęci a nie gramatyka. Pozdrawiam!   Wreszcie jedna osoba pozytywna ?Chce pomoc i nie patrzę na byki pytali mnie już o rożne tematy a ja chciałam pomoc ale zrozumiałam ze nie za bardzo to się liczy .Mam już dość tego czytania obelg i tp. Dla mnie liczy się chęć i szybka reakcja bo o to chyba chodzi .Zobaczyłam ten temat kotki i co piszą co morze się z nią stać i małymi mam gdzie ja przetrzymać . A Pers to moje marzenie i syna pozdrawiam
-
iza26

-
przez Saskia » Pt mar 16, 2007 19:09
Jolu, tu nie chodzi o byki, przecież wyraźnie jest tam napisane, że każdy może mieć dysleksję. Chodzi o różne zastanawiające wypowiedzi, o całkowity brak spójności, o rożne wersje i pełno sprzeczności. I o koty rasowe, na które pełno chętnych...
Jolu, działam na forum miau już bardzo długo. I nauczyłam się tam bardzo wiele, ale przede wszystkim tego, że liczą się zwierzęta. I że lepiej nie wydawac ich gdziekolwiek, bo to może przynieść więcej szkody niż pożytku. Dlatego na miau w 99% procentach oddajemy koty do domów niewychodzących, z obowiązkową sterylizacją, zabezpieczeniem balkonu i okien. Tak wiem, to duże wymagania, ale to konieczność.
Pytałam ize o to do jakich domów koty będą wydawane, czy wysterylizowane, czy będą wychodziły na dwór bez opieki. Nie odpowiedziała na żadne z moich pytań.
Poza tym, nie rozumiem- czy ten temat skierowany jest do mnie czy są tu jeszcze inne dziewczyny z miau? Bo jeśli jednak temat jest nie tylko do mnie, to może warto założyć go na stosownym forum?
Poza tym naprawdę jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że mój kot ucieka mi z domu kilka razy, dziczeje, a potem mieszka u sąsiadów, a ja nie wiem co się z nim dzieje 

-
Saskia

-
przez iza26 » Pt mar 16, 2007 19:50
Saskia napisał(a):Jolu, tu nie chodzi o byki, przecież wyraźnie jest tam napisane, że każdy może mieć dysleksję. Chodzi o różne zastanawiające wypowiedzi, o całkowity brak spójności, o rożne wersje i pełno sprzeczności. I o koty rasowe, na które pełno chętnych... Jolu, działam na forum miau już bardzo długo. I nauczyłam się tam bardzo wiele, ale przede wszystkim tego, że liczą się zwierzęta. I że lepiej nie wydawac ich gdziekolwiek, bo to może przynieść więcej szkody niż pożytku. Dlatego na miau w 99% procentach oddajemy koty do domów niewychodzących, z obowiązkową sterylizacją, zabezpieczeniem balkonu i okien. Tak wiem, to duże wymagania, ale to konieczność. Pytałam ize o to do jakich domów koty będą wydawane, czy  wysterylizowane, czy będą wychodziły na dwór bez opieki. Nie odpowiedziała na żadne z moich pytań. Poza tym, nie rozumiem- czy ten temat skierowany jest do mnie czy są tu jeszcze inne dziewczyny z miau? Bo jeśli jednak temat jest nie tylko do mnie, to może warto założyć go na stosownym forum? Poza tym naprawdę jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że mój kot ucieka mi z domu kilka razy, dziczeje, a potem mieszka u sąsiadów, a ja nie wiem co się z nim dzieje 
Witam na forum miau było wiele tematów ?Po co się klucic widocznie padłam na złe humory  Po 1 to o tym czasie trzeba mówić jak są koty w planach ?Miałam taki zamiar pomagać ale już mam dość tego ? Miałam Persa i wiem co to znaczy ,te koty nie dają sobie rady same ? Ja chciałam. pomoc  Po 2 kota niema u tej pani byłam tam i koty ma ,ale tylko dachowce .Kot mój uciekł rok temu pytałam wszędzie i go nikt nie widział . Od roku czasu nie mam kota w domu .Wiec nie
kludcie się bo ja już nie mam zamiaru tego czytać tu podobno kota się pomaga .
Nawet nie mam kota W DOMU . żeby mówić o tym czasie? Chciałam pomoc tylko tyle  na ile mnie stać to pomogę . Persów nie sprzedaje tylko chciałam dać dom stały i dobre warunki pozdrawiam
-
iza26

-
przez jola » Pt mar 16, 2007 20:01
Saskia,wybacz,że mogłaś tę moją wypowiedź odebrać do siebie,ja nie pisałam do nikogo konkretnego,wiem,że kilka z Was jest na forum miau i miałam cichą nadzieję,że ktoś z tego forum to przeczyta.Masz rację,że powinnam to napisać na konkretnym forum, czyli właśnie na miau ,ale nie jestem tam zalogowana i raczej się nie zaloguję z przyczyn,o których wcześniej napisałam.
A wracając do tematu Izy26,jeśli jest taka sytuacja,jak piszesz,trzeba to Izie powiedzieć wprost,że jest niewiarygodna,że nie możecie dać jej żadnego kota pod opiekę bo się po prostu boicie,że nie znacie warunków w jakich ewentualne koty mogłyby mieszkac bo ona tych wiadomości Wam podac nie chce,podziękowac za chęci i nie dyskutowac o jej nieudolności w pisaniu lub porównywać jej "zdolności"pisarskich do twórczości 10-letniego dziecka.Piszę to Tobie ale to nie znaczy,że do Ciebie,nie miałam innej możliwości napisania tego,co mnie troszkę(przyznam)ruszyło.Dlatego sorki,wybacz,jeśli poczułas się dotknięta,mamy jeden cel i realizujmy go bez dodatkowych problemów.
Pozdrawiam serdecznie!
-

jola

-
przez nata » Pt mar 16, 2007 20:25
no dobra, ale jak można przez internet stwierdzić, że iza jest niewiarygodna? skoro dziewczyny z miau sprawdzają dokładnie każdy potencjalny domek (popieram w 100%), to dlaczego nie sprawdzić domku, który może dać iza? chyba że ktoś był u niej i nic mi o tym nie wiadomo. po prostu nie skreślajmy ludzi tylko dlatego, że pokręcili coś w swoich wypowiedziach, bo to stawia nas wszystkich w złym świetle w oczach innych, którzy tu przyjdą i będą mogli dać jakiemuś zwierzakowi domek.
nie lubię takich dyskusji na forach, bo każdy tutaj wykazuje swoje racje, a to i tak do niczego nie prowadzi. zwierzaki są najważniejsze, tak jak powiedziała Saskia, a nie jakieś wymiany zdań, dyskusje.
a ten dział w tej chwili najbardziej poświęcony powinien być kotkom, o których pisze m.in mulinka... dlatego może by tak przekleić ten topik np do "wszystko o wszystkim", droga pani moderator? 
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
przez iza26 » Pt mar 16, 2007 21:00
nata napisał(a):no dobra, ale jak można przez internet stwierdzić, że iza jest niewiarygodna? skoro dziewczyny z miau sprawdzają dokładnie każdy potencjalny domek (popieram w 100%), to dlaczego nie sprawdzić domku, który może dać iza? chyba że ktoś był u niej i nic mi o tym nie wiadomo. po prostu nie skreślajmy ludzi tylko dlatego, że pokręcili coś w swoich wypowiedziach, bo to stawia nas wszystkich w złym świetle w oczach innych, którzy tu przyjdą i będą mogli dać jakiemuś zwierzakowi domek. nie lubię takich dyskusji na forach, bo każdy tutaj wykazuje swoje racje, a to i tak do niczego nie prowadzi. zwierzaki są najważniejsze, tak jak powiedziała Saskia, a nie jakieś wymiany zdań, dyskusje. a ten dział w tej chwili najbardziej poświęcony powinien być kotkom, o których pisze m.in mulinka... dlatego może by tak przekleić ten topik np do "wszystko o wszystkim", droga pani moderator? 
Zapraszam na wywiad nie mam nic przeciwko tylko dajcie znać kiedy to przyszykuje jakiś poczęstunek pozdrawiam 
-
iza26

-
Powrót do Wszystko o wszystkim
|