FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Spotkania -> Fundacyjne ognisko w Brzegu.

Spotkania, spacery, zebrania...

Moderatorzy: katya, nata

Postprzez jola » Cz cze 07, 2007 18:07

Natalia, przecież powiedziałam,że dam Ci w termosie herbatę,jeśli chcesz mogę też kupić colę czy tonik,to chyba wystarczy na całą noc?
jola

Członek Fundacji

Postprzez katya » Cz cze 07, 2007 18:12

Ja już sobie kupiłam mleko w proszku Nestle i będę rozrabiać z wodą z jeziora. Jakby co, to pożyczę Natalce, ok Jolu?
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez jola » Cz cze 07, 2007 19:24

Oj Kasiu, z nieba mi spadłaś,myślałam o mleku ale nie wiedziałam czy będzie możliwość zagotowania....
Acha, w takim razie dam Wam baniaczek z wodą żrodlaną,żebyście nie piły mleka z bakteriami z jeziora,przygotowałam też nieduży namiocik,dwie składane prycze do spadania,takie leciutkie materace na to,ciepłe kołdry(noce mogą być chłodne),jasieczek,dam Wam jeszcze kocher,żebyście mogły sobie zagrzać jakiś ciepły posiłek, no i ...kibelek turystyczny, chyba się przyda, co? I nie zapomnij wziąć swetra,płaszcza przeciwdeszczowego,kaloszy i ciepłej piżamy, dobrze?
jola

Członek Fundacji

Postprzez jola » Cz cze 07, 2007 19:29

Acha, Kasiu, jedzie z Wami rodzeństwo bliźniacze tzn Szkielecio z Jadwinią, pamiętaj żeby za dużo nie biegały bo się zmęczą, no i trzeba SZkieletkowi punktualnie podawać leki,spanie możecie im przygotować już koło 20, one są przyzwyczajone chodzić spać zaraz po Wiadomościach,tylko musi być cichutko,bo się nie wyśpią,Natalia wie wszystko,tylko jeszcze na wszelki wypadek przypomnę Tobie,ok?
jola

Członek Fundacji

Postprzez nata » Cz cze 07, 2007 19:43

:crazy: ...
nata

Członek Fundacji

Postprzez Ogrodnik » Cz cze 07, 2007 20:03

ok
poczytalem..pomyslalem..

nie jade..

no chyba ze sie odseparuje i bede stanowil osobne zgrupowanie z odrebnym zaopatrzeniem..
Moje filmy on-line
Codziennie nowe
http://ogrodnik.forweb.pl/filmy.html
GG 3978988
Obrazek
Ogrodnik

2

Postprzez katya » Cz cze 07, 2007 20:23

Tak Jolu, dzięki za wszystko.
Zapomniałaś jednak o ciepłych barchanowych majtkach. Ja jedne sobie założę i wezmę też na zmianę. Pamiętaj, żeby spakować takowe Natalce.
Ostatnio edytowano Cz cze 07, 2007 22:09 przez katya, łącznie edytowano 1 raz
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez nata » Cz cze 07, 2007 20:27

Ty sama jesteś parchanowa ;) barchanowych
nata

Członek Fundacji

Postprzez katya » Cz cze 07, 2007 22:09

No tak myślałam, że coś mi nie gra :roll:
katya

Członek Fundacji

Postprzez gonzo » Pt cze 08, 2007 09:06

No dobra, to teraz oficjalne info na temat imprezy:

Wczoraj byliśmy na miejscu. Skosiliśmy chyba z pół hektara trawy i wszelakiego chwastu, i już teraz już widać działkę i dom z ulicy, da się też wejść do środka bez maczety.

Po wymieceniu kilku kilogramów pajęczyn zużyliśmy 2 opakowania Bayer Protector czy czegoś takiego, co może poskutkować ograniczeniem populacji owadów biegających, pełzających i produkujących pajęczyny w domu.

Zebraliśmy też 2 wiaderka różnego śmiecia, w tym butelek, papierków, opakowań od chipsów itp.

Na większe sprzątanie nie było już czasu, bo zbliżał się wieczór i zagęszczenie bzyczków (latających chrabąszczy, których panicznie boi się Kaja) i komarów na metr sześcienny powietraz przekroczyło liczbę 100.

Teraz co do samej imprezy

Proponuję spotkanie u nas na retkini, o godzinie 16.00.
Po pierwsze, trzeba ustalić ile będzie samochodów. Proszę więc o pisanie kto może być kierowcą.
My zabieramy: sprzęt nagłaśniający, komputer i gitarę, naczynia jednorazowe (nakupimy tależyków, widelcy, kubków itp)

Wyżywienie

Proponuję, żeby każdy kupił trochę i jakoś może przeżyjemy.
Będzie ognisko, więc wskazanie kiełbaski, ale zrobimy również grilla, więc może też cokolwiek innego, co się da upiec na ruszcie. W razie czego, jest tam lasek - będziemy polować. Trzeba też sie zaopatrzyć w jakieś napoje bezalkoholowe.

Alkohol

Generalnie panuje pełna dowolność, ale myślę, że najlepiej będzie zadbać o piwo i wódkę, żeby nie robić jakichś specjalnych mixów.
My kupimy 10cio litrowego kega Heineken Draftk Keg i powiedzmy 1 litr 40%.
Niech każdy weźmie tyle ile jest w stanie spożyć. Wrzucimy to później do jednego kosza, a co zostanie, to będzie na niedzielny poranek :]

Spanie

Na miejscu jest ponadstuletni dom - jak wspomniałem wcześniej, jest szansa, że nie będzie tam jakoś strasznie dużo robactwa. Ale łóżka są 2 - jedno 2 osobowe, jedno pojedyńcze. My weźmiemy jeszcze 2 osobowy materac.
Można zabrać również jakiś materac i rozłożyć go na podłodze.
Jeżeli ktoś jednak bardzo nie lubi robactwa i dużego zagęszczenia ludzi na podłodze, najlepiej niech się zaopatrzy w namiot. Oczywiście warto mieć również śpiwór.

No to narazie tyle. Wpisywać kto jedzie, i co najważniejsze, kto może jechać samochodem.
gonzo

Site Admin

Postprzez gonzo » Pt cze 08, 2007 09:33

Aha, impreza jest otwarta, więc jeżeli ktoś ma ochotę się pojawić, to niech nie czeka na imienne zaproszenie tylko przyjeżdża:]
gonzo

Site Admin

Postprzez nata » Pt cze 08, 2007 09:47

normalnie jak Jarek się wypowie, to nikt nie ma już zadnych wątpliwości. ale o tym już wszyscy wiemy.
kierowcą będę ja, ale nie jedziemy moim samochodem, tylko astrą mamy Kasi. zabieramy też Anię elfikową. myślałyśmy nawet, że może trafimy jakoś same, no ale jeśli będzie nas wszystkich jechał taki karawan, to stawimy się o tej 16 ;)
a w ogóle to będziemy chyba z Kasią spały w samochodzie, bo żadnymi materacami czy też śpiworami nie dysponujemy ;)
a co do żarcia to dzisiaj się zgadamy, bo trzeba przecież kupić coś na niedzielę, co nie?
nata

Członek Fundacji

Postprzez Niewiasta_21 » Pt cze 08, 2007 20:02

Mała zmiana,Natalia z kasią zabiera Natalkę (ewetonieja) i grzeska. Ja,z Olgą,Piotrkiem,Anią elfikową i Kubusiem jedziemy nastepnym samochodem.

Mam pytanie,czy kostiumy kąpielowe wskazane? Blisko jest woda?
Niewiasta_21

3

Postprzez gonzo » So cze 09, 2007 10:01

Stroje jak najbardziej..woda tuż tuż.

Zbieramy sie o godz. 16 na stacji beznynowej ORLEN na rogu Popiełuszki i Kusocińskiego na retkini.

Nie mamy kontaktu z Farlafem i spółką....chłopaki jedziecie???
gonzo

Site Admin

Postprzez jola » So cze 09, 2007 13:30

Trochę Wam zazdroszczę i trochę mi smutno,że nie jadę :cry:
Ale i tak życzę Wam udanego ogniska i wspaniałej zabawy! :D
jola

Członek Fundacji

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Spotkania