|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez erks » Pt sty 08, 2010 02:53
Jako że stare forum zostało lekko odkurzone , prosiłbym o wszelkie uwagi sugestie pomysły co do wyglądu oraz znalezionych błędów.
-

erks

-
przez moriaaa » Pt sty 08, 2010 09:11
Po zalogowaniu, wyskoczyło mi że jestem zalogowana, ale nie mogłam wejść na forum (po klikaniu na "powrót do strony głównej"). Dopiero trzecie kliknięcie na "strona główna forum" przekierowało mnie na forum.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
-

moriaaa

-
przez gonzo » Pt sty 08, 2010 09:24
W uzupełnieniu do tego co Kaja napisała: przekierowuje automatycznie oraz po kliknięciu "Powrót na poprzednią stronę" na link /forum/forum?sid=... czyli pewno gdzieć / zgubiłeś.
-
gonzo

-
przez gonzo » Pt sty 08, 2010 09:25
Trzeba też przerobić grafiki statusów (członek, wolontariusz, admin itp) na przeźroczyste bo posty są wyświetlane na 2 tłach.
A, w starej wersji był włączony mod_rewrite. Da się go też zachować w takiej formie jak był? Bo tak to się będą wszystkie podstrny od nowa musiały poindeksować. No z mod_rewrite oczywiście ładniej linki wyglądają.
No i przy okazji możesz poprawić godzinę (była i na starym przesunięta +1)
-
gonzo

-
przez moriaaa » Pt sty 08, 2010 10:04
Przycisk "odpowiedz" po najechaniu myszką zaczyna się ruszać, schodzi w dół i widać pod spodem czerwony napis "odpowiedz"...tak trochę go tylko widać, czy to tak ma być? Wytłuściłabym również napis na górzę w prawym rogu "Strona główna forum" bo długo mi zajęło żeby go znaleźć, jest malutki i ludzie mogą mieć problemy ze znalezieniem....utkną nam w jednym temacie 
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
-

moriaaa

-
przez katya » Pt sty 08, 2010 10:08
Mnie wkurza ta niebieska ramka w "Nowe posty". No i gdzie są avatary? Wstawaj kocie, bo masz robotę 
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez Tusia » Pt sty 08, 2010 10:55
I dlaczego są dwa napisy: ,,członek fundacji'' jeden pod drugim?
-

Tusia

-
przez erks » Pt sty 08, 2010 12:22
moriaaa napisał(a):Po zalogowaniu, wyskoczyło mi że jestem zalogowana, ale nie mogłam wejść na forum (po klikaniu na "powrót do strony głównej"). Dopiero trzecie kliknięcie na "strona główna forum" przekierowało mnie na forum.
wygląda ze się naprawiło - chyba gonzo napisał(a):uzupełnieniu do tego co Kaja napisała: przekierowuje automatycznie oraz po kliknięciu "Powrót na poprzednią stronę" na link /forum/forum?sid=... czyli pewno gdzieć / zgubiłeś.
ten bug wyskoczył prawdopodobnie podczas konwersji z v2->v3 osobiscie nic tam nie dłubałem ![Smile :]](http://www.niechcianeizapomniane.org/forum/images/smilies/icon_smile5.gif) gonzo napisał(a):Trzeba też przerobić grafiki statusów (członek, wolontariusz, admin itp) na przeźroczyste bo posty są wyświetlane na 2 tłach.
A, w starej wersji był włączony mod_rewrite. Da się go też zachować w takiej formie jak był? Bo tak to się będą wszystkie podstrny od nowa musiały poindeksować. No z mod_rewrite oczywiście ładniej linki wyglądają.
No i przy okazji możesz poprawić godzinę (była i na starym przesunięta +1)  rangi poprawione co do mod_rewrite to chwilke to moze potrwac  jola napisał(a):No właśnie, gdzie jest stare forum? To jest jakby z lekka rozrzedzone, mniej widoczne i takie mało konkretne...Chyba długo będziemy sie przestawiać... 
<bezradny> katya napisał(a):Mnie wkurza ta niebieska ramka w "Nowe posty". No i gdzie są avatary? Wstawaj kocie, bo masz robotę 
avatary wrocily , ramki brak wygląda w miarę schludnie Tusia napisał(a):dlaczego są dwa napisy: ,,członek fundacji'' jeden
dlatego że to nazwa rangi a obok jej obrazek ( z identyczną nazwą 
-

erks

-
przez erks » Pt sty 08, 2010 12:50
moriaaa napisał(a):Przycisk "odpowiedz" po najechaniu myszką zaczyna się ruszać, schodzi w dół i widać pod spodem czerwony napis "odpowiedz"...tak trochę go tylko widać, czy to tak ma być? Wytłuściłabym również napis na górzę w prawym rogu "Strona główna forum" bo długo mi zajęło żeby go znaleźć, jest malutki i ludzie mogą mieć problemy ze znalezieniem....utkną nam w jednym temacie   poprawione
-

erks

-
przez nata » Pt sty 08, 2010 18:24
a mi skacze przycisk "odpowiedz". i chciałabym żeby avatar i nazwa użytkownika były jednak po lewej stronie 
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
przez moriaaa » Pt sty 08, 2010 20:32
erks napisał(a):moriaaa napisał(a):Przycisk "odpowiedz" po najechaniu myszką zaczyna się ruszać, schodzi w dół i widać pod spodem czerwony napis "odpowiedz"...tak trochę go tylko widać, czy to tak ma być?
Wytłuściłabym również napis na górzę w prawym rogu "Strona główna forum" bo długo mi zajęło żeby go znaleźć, jest malutki i ludzie mogą mieć problemy ze znalezieniem....utkną nam w jednym temacie 
 poprawione
Nie poprawione.... 
-

moriaaa

-
przez erks » Pt sty 08, 2010 22:01
 poprawione
moriaaa napisał(a):erks napisał(a):moriaaa napisał(a):Przycisk "odpowiedz" po najechaniu myszką zaczyna się ruszać, schodzi w dół i widać pod spodem czerwony napis "odpowiedz"...tak trochę go tylko widać, czy to tak ma być?
Wytłuściłabym również napis na górzę w prawym rogu "Strona główna forum" bo długo mi zajęło żeby go znaleźć, jest malutki i ludzie mogą mieć problemy ze znalezieniem....utkną nam w jednym temacie 
 poprawione
Nie poprawione.... 
 poprawione tylko by zobaczyc efekty czasem konieczne jest wyczyszczenie cache przeglądarki , tak samo się ma sprawa logowania , i błędnej strony wyświetlanej zaraz po zalogowaniu
-

erks

-
przez nata » So sty 09, 2010 03:06
nie wiem jak wy ale ja nie wiem o czym on do mnie mówi 
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
Powrót do Uwagi do Forum
|
|
|
 |
|
 |
|
|