FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Uwagi do Forum -> Gdzie jest stare forum

Pytania do moderatorów, sugestie, i oczywiście słowa krytyki...

Moderatorzy: katya, nata

Gdzie jest stare forum

w toruniu
0
Brak głosów
za tęczowym mostem
0
Brak głosów
na janowie
3
33%
bigielek
6
67%

Liczba głosów : 9

Gdzie jest stare forum

Postprzez erks » Pt sty 08, 2010 02:53

Jako że stare forum zostało lekko odkurzone , prosiłbym o wszelkie uwagi sugestie pomysły co do wyglądu oraz znalezionych błędów.
erks

1

Postprzez moriaaa » Pt sty 08, 2010 09:11

Po zalogowaniu, wyskoczyło mi że jestem zalogowana, ale nie mogłam wejść na forum (po klikaniu na "powrót do strony głównej").
Dopiero trzecie kliknięcie na "strona główna forum" przekierowało mnie na forum.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez gonzo » Pt sty 08, 2010 09:24

W uzupełnieniu do tego co Kaja napisała:
przekierowuje automatycznie oraz po kliknięciu "Powrót na poprzednią stronę" na link /forum/forum?sid=... czyli pewno gdzieć / zgubiłeś.
gonzo

Site Admin

Postprzez gonzo » Pt sty 08, 2010 09:25

Trzeba też przerobić grafiki statusów (członek, wolontariusz, admin itp) na przeźroczyste bo posty są wyświetlane na 2 tłach.

A, w starej wersji był włączony mod_rewrite. Da się go też zachować w takiej formie jak był? Bo tak to się będą wszystkie podstrny od nowa musiały poindeksować. No z mod_rewrite oczywiście ładniej linki wyglądają.

No i przy okazji możesz poprawić godzinę (była i na starym przesunięta +1)
gonzo

Site Admin

Postprzez jola » Pt sty 08, 2010 09:57

No właśnie, gdzie jest stare forum? To jest jakby z lekka rozrzedzone, mniej widoczne i takie mało konkretne...Chyba długo będziemy sie przestawiać... :?
jola

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Pt sty 08, 2010 10:04

Przycisk "odpowiedz" po najechaniu myszką zaczyna się ruszać, schodzi w dół i widać pod spodem czerwony napis "odpowiedz"...tak trochę go tylko widać, czy to tak ma być?

Wytłuściłabym również napis na górzę w prawym rogu "Strona główna forum" bo długo mi zajęło żeby go znaleźć, jest malutki i ludzie mogą mieć problemy ze znalezieniem....utkną nam w jednym temacie ;)
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez katya » Pt sty 08, 2010 10:08

Mnie wkurza ta niebieska ramka w "Nowe posty".
No i gdzie są avatary? :D
Wstawaj kocie, bo masz robotę :!:
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pt sty 08, 2010 10:55

I dlaczego są dwa napisy: ,,członek fundacji'' jeden pod drugim?
Tusia

5

Postprzez erks » Pt sty 08, 2010 12:22

moriaaa napisał(a):Po zalogowaniu, wyskoczyło mi że jestem zalogowana, ale nie mogłam wejść na forum (po klikaniu na "powrót do strony głównej").
Dopiero trzecie kliknięcie na "strona główna forum" przekierowało mnie na forum.

wygląda ze się naprawiło - chyba :)

gonzo napisał(a):uzupełnieniu do tego co Kaja napisała:
przekierowuje automatycznie oraz po kliknięciu "Powrót na poprzednią stronę" na link /forum/forum?sid=... czyli pewno gdzieć / zgubiłeś.

ten bug wyskoczył prawdopodobnie podczas konwersji z v2->v3 osobiscie nic tam nie dłubałem :]
gonzo napisał(a):Trzeba też przerobić grafiki statusów (członek, wolontariusz, admin itp) na przeźroczyste bo posty są wyświetlane na 2 tłach.

A, w starej wersji był włączony mod_rewrite. Da się go też zachować w takiej formie jak był? Bo tak to się będą wszystkie podstrny od nowa musiały poindeksować. No z mod_rewrite oczywiście ładniej linki wyglądają.

No i przy okazji możesz poprawić godzinę (była i na starym przesunięta +1)

:arrow: rangi poprawione co do mod_rewrite to chwilke to moze potrwac :/
jola napisał(a):No właśnie, gdzie jest stare forum? To jest jakby z lekka rozrzedzone, mniej widoczne i takie mało konkretne...Chyba długo będziemy sie przestawiać... :?

<bezradny>
katya napisał(a):Mnie wkurza ta niebieska ramka w "Nowe posty".
No i gdzie są avatary? :D
Wstawaj kocie, bo masz robotę :!:

avatary wrocily , ramki brak wygląda w miarę schludnie
Tusia napisał(a):dlaczego są dwa napisy: ,,członek fundacji'' jeden

dlatego że to nazwa rangi a obok jej obrazek ( z identyczną nazwą :) ;)
erks

1

Postprzez erks » Pt sty 08, 2010 12:50

moriaaa napisał(a):Przycisk "odpowiedz" po najechaniu myszką zaczyna się ruszać, schodzi w dół i widać pod spodem czerwony napis "odpowiedz"...tak trochę go tylko widać, czy to tak ma być?

Wytłuściłabym również napis na górzę w prawym rogu "Strona główna forum" bo długo mi zajęło żeby go znaleźć, jest malutki i ludzie mogą mieć problemy ze znalezieniem....utkną nam w jednym temacie ;)

:arrow: poprawione
erks

1

Postprzez nata » Pt sty 08, 2010 18:24

a mi skacze przycisk "odpowiedz".
i chciałabym żeby avatar i nazwa użytkownika były jednak po lewej stronie :(
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Tusia » Pt sty 08, 2010 20:19

erks napisał(a):

Hm... Rozumiem że zostałam członkiem ale czy muszę być podwójnym członkiem? To już nie tylko sprzeczne z płcią ale pachnie Czarnobylem...
:D :D :D
Tusia

5

Postprzez moriaaa » Pt sty 08, 2010 20:32

erks napisał(a):
moriaaa napisał(a):Przycisk "odpowiedz" po najechaniu myszką zaczyna się ruszać, schodzi w dół i widać pod spodem czerwony napis "odpowiedz"...tak trochę go tylko widać, czy to tak ma być?

Nie poprawione.... :twisted:
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez erks » Pt sty 08, 2010 22:01

Tusia napisał(a):
erks napisał(a):

Hm... Rozumiem że zostałam członkiem ale czy muszę być podwójnym członkiem? To już nie tylko sprzeczne z płcią ale pachnie Czarnobylem...
:D :D :D

moriaaa napisał(a):
erks napisał(a):

Nie poprawione.... :twisted:

:arrow: poprawione tylko by zobaczyc efekty czasem konieczne jest wyczyszczenie cache przeglądarki , tak samo się ma sprawa logowania , i błędnej strony wyświetlanej zaraz po zalogowaniu
erks

1

Postprzez nata » So sty 09, 2010 03:06

nie wiem jak wy ale ja nie wiem o czym on do mnie mówi :D
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Następna strona

Powrót do Uwagi do Forum