FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Ginger - ma własny domek!

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Ginger - ma własny domek!

Postprzez Nessa » So kwi 10, 2010 21:30

Najpierw chciałabym podziękować pani Agnieszce Leśniak za pomoc w przetransportowaniu kici i podpowiedzi przy kupowaniu wyposażenia. Ginger to najradośniejsza kotka na świecie, a przynajmniej z jaką miałam do czynienia. Zaraz po wyjściu z transportera była bardzo nieśmiała i wolała zwiedzać dom i poznawać nowego kolegę (szynszyl-Szymon) niż siedzieć przy ludziach. Niedługo po odjeździe pani Agnieszki zaczęłam się bawić z Ginger. Już po pięciu minutach zmęczyłam się bieganiem z zabawką i uciekaniem przed kicią. Ona zmęczyła się dopiero po 20 minutach. Później spokojnie leżała, a teraz siedzi cały czas przed klatką Szymona i patrzy na niego z ogromnym zaciekawieniem.
Jak się okazało Ginger nie jest wcale nieśmiała. Jest taka jak opisywała ją pani Agnieszka. Gdy tylko zapoznała się z moim pokojem zaczęła skakać mi po łóżku i fotelu. Tylko czekać aż zacznie zwiedzać stół i szafki :D
Ginger to przede wszystkim ogromna pieściocha. O tak mizialskim kotku właśnie marzyłam. Mam nadzieję, że szybko przyzwyczai się do nowego domku, bo ja już się przyzwyczaiłam do niej.
Od jutra zacznę co jakiś czas dodawać nowe zdjęcia Ginger.
Nessa

1

Postprzez Nessa » N kwi 11, 2010 14:10

Tak jak powiedziałam dziś umieszczam kilka fotek Ginger z pierwszych chwil pobytu w nowym domu.

Z wczoraj:
Ginger zagląda do kolegi - Szymona.
Obrazek

Pierwsza zabawa Ginger z nową panią :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Odpoczynek po zabawie
Obrazek
Obrazek

Z dzisiaj:
Poranna zabawa:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I oczywiście poranne pieszczoty:
Obrazek
Obrazek

Przepraszam za jakość niektórych zdjęć ale większość z nich robiła mama, a ona nie umie ustawiać aparatu. No i Ginger jest tak szybka, że niekiedy nie można za nią nadążyć by wyszło choćby w miarę ładne zdjęcie.

Zapraszam również do obejrzenia filmiku z Ginger w roli głównej. Filmik pokazuje jej niezwykle śmieszną zabawę piłeczką zawieszoną na sznurku.
=> http://img97.imageshack.us/i/b508.mp4/
Nessa

1

Postprzez katya » N kwi 11, 2010 16:29

Witamy Cię Nesso na forum i bardzo się cieszymy, że Ginger ma tak wspaniałą opiekunkę :cat:
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez alesniak » N kwi 11, 2010 18:20

Ja rowniez dziekuje i dzieki Wam wiem, ze sa jeszcze ludzie o wielkich sercach, dzieki ktorym zwierzatka moga miec cudowne zycie!!! Ginger to wyjatkowa kotka i wlasnie takiego domu szukalam dla niej wytrwale!!! Caluski, do uslyszenia i do zobaczenia, Aga.
"Tylko Ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia."
Anthony Robbins
alesniak

1

Postprzez Nessa » Pn kwi 12, 2010 08:42

Ona jest naprawdę wyjątkowa i niesamowita. Wczoraj koło południa zaczęłam się zastanawiać, dlaczego Ginger nie miauczy, ale w nocy dosłownie tuż przed snem usłyszałam cichutkie, niepewne "miau". Tak się esdoi wzruszyłam, że niemal się popłakałam ze szczęścia. Dzisiaj Ginger już troszkę pewniej pomiaukuje. Niekiedy potrafi bardzo rozśmieszyć, bo zamiast zamruczeć albo miauknąć wydaje z siebie coś co brzmi jak połączenie tych dwóch kocich rodzajów mowy. Zdarza jej się też wydać z siebie głos przypominający szczeknięcie. Wstałam o 7, a do 9 zdążyłam ją wymęczyć zabawą i sama mało nie padłam ze w3pl;256 śmiechu gdy skacząc z łóżka na podłogę lub na fotel wydawała z siebie różne rodzaje miauknięcia. Nadal miauczy dość cicho i niepewnie ale czasami już odważa się do głośniejszych "wypowiedzi".
Wczoraj zrobiła mi także 7y6u niespodziankę, bo przed snem włączyłam telewizor. Ginger położyła się najpierw na podłodze, a później koło mnie na łóżku i cały czas oglądała ze mną. Dzisiaj próbowała także pomagać mi w pisaniu sms'ów, a teraz co jakiś czas przechodzi mi po klawiaturze komputerowej. Specjalnie tego nie usunęłam byście mogli przeczytać jak ładnie pisze moja kicia.
Och i wczoraj Ginger miała gości. Przyszło kilka osób w tym mój dziewięcioletni braciszek cioteczny. Ginger była niesamowicie miła i ładnie bawiła się ze wszystkimi. Niestety w czasie skakania zsunęła się z łóżka i ratując się przed upadkiem zadrapała mnie. No cóż moja pierwsza ranka po jej pazurkach :D
Tak jak myślałam. Nabrała odwagi i teraz staje się małą łobuziarą :devil: . Skacze po klatce Szymona, robi mi porządki na półkach na szczęście delikatnie i nic nie ucierpiało... jeszcze :P I w końcu zaczęła chodzić po parapecie :sunny: .
Moi rodzice też ją już pokochali. Nawet dostała kilka zdrobnień do imienia: Ginny, Gin i mama czasami ją nazywa "mała" lub "mini". Ja niekiedy w czasie głaskania mówię do niej "mój mały traktorku", bo bardzo głośno mruczy.
Wniosła w nasze życie ogromną ilość radości. W spokojnym od wielu lat domu znów panuje mały diabełek :devil: który ciągle biega i skacze czym niekiedy nas straszy :rotfl:.
Och i zapomniałam dodać, że jest zazdrośniarą. Jak stoję przy klatce z Szymonem to przychodzi i się łasi tak długo aż nie odejdę od klatki.
Postaram się zrobić jej jeszcze kilka zdjęć i za jakiś czas dodać.
Nessa

1

Postprzez Nessa » Pn maja 03, 2010 19:02

Długo nic nie pisałam ale to przez brak wolego czasu :( Nauka i Ginny zabierają mi 27/24h :P
Narobiłam kiciuni ogrom zdjęć ale żeby nie zaśmiecać forum po 5 zdjęć co dzień postanowiłam, że wszystko dodam dzisiaj na swojego bloga. Tak, więc od dziś Ginger ma własny album na moim blogu ( nisza.flog.pl ), a adres do albumu to http://nisza.flog.pl/archiwum/albumy/64664/ginger/. Zapraszam wszystkich.
Ach i Ginny prosi o przesłanie pozdrowień dla wszystkich czytających to forum i oglądających jej zdjęcia :cat:
Nessa

1

Powrót do W nowym domu