przez O_la » Śr sty 14, 2009 14:09
Od dłuższego czasu, to jest chyba od Świąt, w okolicy Ronda Inwalidów, Rokicińskiej, Ćwiklińskiej , błąka się młody golden retriever. Umaszczenie: ciemny biszkopt. Słyszałam o nim od koleżanki, a dzisiaj go zobaczyłam, jak szukał jedzenia na śmietniku. Pies jest bardzo wystraszony, ucieka przed człowiekiem, nie można go skusić jedzeniem. Bardzo potrzebuje pomocy, jest już w kiepskim stanie. Co można zrobić? Do kogo się zwrócić o pomoc? Psa koniecznie trzeba złapać, on bardzo często przebiega ruchliwe skrzyżowania. Czy nikt tego psa nie szuka ?
Posiadanie psa jest jak tęcza. Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.
Carolyn Alexander
-

O_la

-
przez Tusia » Śr sty 14, 2009 18:30
O_lu czy możesz zapewnić mu dom tymczasowy? Pies tej rasy na pewno szybko znajdzie dom. Tylko po złapaniu trzeba go gdzieś umieścić...
-

Tusia

-
przez nata » Śr sty 14, 2009 19:21
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
przez O_la » Śr sty 14, 2009 20:08
Tusia napisał(a):O_lu czy możesz zapewnić mu dom tymczasowy? Pies tej rasy na pewno szybko znajdzie dom. Tylko po złapaniu trzeba go gdzieś umieścić...
Podejrzewam ,że pewnie ktoś by już go przygarnął, ale jak napisałam , on jest bardzo przestraszony  Ja dzisiaj zobaczyłam go po raz pierwszy, chociaż wcześniej koleżanka mi o nim mówiła. Byłam z moją suką , nawet to go nie zachęciło do podejścia.
Jeżeli chodzi o możliwość zapewnienia mu DT u mnie , to jestem gotowa przetrzymać go przez sobotę i niedzielę, w tygodniu pracuję i jestem obecnie sama w domu, więc moja sunia musi czekać ok. 8 godzin . Nie wiem , jak by to wyglądało , gdyby w domu został nagle z nią drugi pies.
Posiadanie psa jest jak tęcza. Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.
Carolyn Alexander
-

O_la

-
przez nata » Śr sty 14, 2009 21:15
tamto ogłoszenie już nieaktualne.
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
przez Olgu » Cz sty 15, 2009 12:05
Witaj
jeśli uda się go złapać mogę przetrzymać go do czasu jak nie znajdzie domu stałego
tafiłam do Was dzięki Tusi (to na potwierdzenie że nie jestem aż tak anonimowa  )- mam sporo zwierząt pod swoją opieką - więc kolejny pies nie będzie problemem - ważne żeby trafił do dobrego domu który zapewni mu odpowiednią opiekę
-

Olgu

-
przez O_la » Pt sty 16, 2009 17:36
Wczoraj go widziałam , jak leżał na śniegu na boisku. Usiłowałam zrobić jakąś fotkę , ale się nie udało. Zorientowałam się, że już kilka razy chcieli go złapać, lecz pies jest niesamowicie nieufny.
Carolyn Alexander
-

O_la

-
przez O_la » Pt sty 23, 2009 17:11
Jutro z fundacji pomocy goldenom "Aurea" robią akcję , mającą na celu schwytanie tego psa. Zaczyna się o 8 rano. Podam nr tel. osoby z fundacji (na gg), jeżeli ktoś na Widzewie zobaczyłby tego psa, może zadzwonić i poinformować , gdzie aktualnie jest. Moje gg 6216690. Oby jutro się udało go złapać.
Carolyn Alexander
-

O_la

-
przez Tusia » Pt sty 23, 2009 19:18
Trzymamy kciuki!!!
-

Tusia

-
Powrót do Inne zwierzęta w potrzebie
|