FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Groszek pluszowy malutki psiak właśnie trafił do schroniska

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Groszek pluszowy malutki psiak właśnie trafił do schroniska

Postprzez Tusia » Cz wrz 25, 2008 20:52

Groszek
Ten piesek o wyglądzie pluszaka ma 6 lat. Ktoś powie: za stary... Ale to malutki psiak a te żyją przecież dużo dłużej od swoich większych kolegów. Groszek ma jeszcze przed sobą wiele lat. Chciało by się napisać szczęś;iwych lat... Niestety nic nie zapowiada takiej pszyszłości :( Piesek błąkał się po osiedlu. Zaglądał do samochodów i prosił tymi pięknymi, mądrymi oczami: ,,Zaproś mnie do swojego samochodu i swojego życia! Pokocham Cię, będę Ci wierny... Tak bardzo chcę mnieć swojego Człowieka.'' Te oczy ujęła pewną panią, nie mogła zabrać go do swojego domu, tam mieszka pełno zwierząt czekających na nowe domy. Nie ma miejsca nawet na małego Groszka. Ale postanowiła zawieść go do schroniska by była jakaś szansa dla tego malucha. Płakała zostawiając go a on też płakał. Nie wiemy co z Groszkiem działo się wcześniej. Na pewno błąkał się miesiącami o czym świadczy jego wychudzenie i fatalny stan sierści. Teraz jest w boksie z innymi psami. Wiele z nich jest od niego większych. Boimy się czy Groszek da sobie radę? Czy go inne psy nie pogryzą? Czy uda mu się ,,dopchać'' do miski? Czy przeżyje? Czy taki malutki pluszak da sobie radę?
Groszek ma łagodną naturę. Jest bardzo przyjacielski i kochany. Będzie bardzo wiernym i oddanym psiakiem. Jest inteligentny i sprytny ( udało mu się przeżyć! ). Czy dane mi będzie napisać kiedyś o Groszku: ,,Czeka go wiele szczęśliwych lat!'' ? Czy tylko: ,,Groszek od wielu lat czeka na swojego człowieka."...

Obrazek

Obrazek

Konyakt w sprawie adopcji lud DT:
Marta
664260522
tusia26@onet.eu
gg 9274468

Piesek jest już na stronie schroniska:
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/in...co=psy&nr=2429

Dostał imię Groszek, ma ok 6 lat...
Jutro będzie w schronie Asia. Mam nadzieję że zerknie i dowie się w jakim jest stanie i jak sobie maluch radzi.
Tusia

5

Postprzez Tusia » Śr paź 22, 2008 21:24

Wybieram się w weekend do Groszka do schronu. Mam nadzieję doprowadzić go do porządku i zrobić jakieś lepsze foty. Oby wszystko z nim było w porządku...
Tusia

5

Powrót do Psy do adopcji