Dostałam maila:
Szanowna Pani !
Moi przyjaciele pojechali na działkę robić porządki przed zimą. Zastali tam bezdomną sunię która wykopała dołek w piasku i urodziła 4 szczeniaczki. Natychmiast zajęli się tą rodzinką, wynaleźli starą budę,opatrzyli ją styropianem i przeprowadzili tam pieski. Zorganizowali rodzinną sztafetę która dowozi żywność dla piesków. Przy następnej bytności stwierdzili że do budy wprowadziły się również dwa malutkie kociaki i sunia karmiła swoje 4 pieski i 2 kociaki. To wzruszające. Obecnie maluchy mają już około 2 miesięcy, rosną zdrowo ale zbliża się zima i martwimy się co dalej. Rozpoczęliśmy starania o znalezienie domów dla maluchów ale okazało się że nie jest to łatwe. Dotychczas udało się znaleźć dom dla jednego pieska i jednego kotka. Dorosłą sunię i kotka moi przyjaciele na których działce to wszystko się dzieje chcą zostawić dla siebie. Pozostają 3 szczeniaczki(2 pieski i jedna sunia) które przed zimą powinny znaleźć swoje domy.
Dowiedzieliśmy się o istnieniu Państwa Fundacji i zwracamy się z prośbą o pomoc. Numer kontaktowy do właścicieli działki- tel Jola Nowicka 696169777
Stanisław Nowicki 600531943 Załączam fotografie piesków.
Ja z racji mojego bardzo zaawansowanego wieku mogę spełniać tylko rolę pomocniczą pisząc do Pani w imieniu moich przyjaciół którzy nie mają internetu.
Załączam wyrazy szacunku i życzenia dalszej owocnej działalności dla dobra naszych kochanych czworonożnych przyjaciół.
Leszek Rosiński