FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Inne zwierzęta w potrzebie -> Interwencja

Wiesz o przypadku okrucieństwa wobec zwierząt, znasz zwierzaka w potrzebie.....

Moderatorzy: katya, nata

Interwencja

Postprzez Silverka » N lut 25, 2007 20:30

Nie wiem co mam zrobic, bo jest u mnie w okolicy taki jeden pies, i co go widze to jest trzymany na lancuchu. Strasznie mi go zal. BYlam juz o roznych porach na spacerxze z moim psem tam i wciaz jets przyczepiony na lancuchu.Z ero ruchu odpoczynku. Nie wiem jak z jedzeniem, ale ten pies wyglada troszke chudo. Strasznie mi go szkoda, bo pies cyz zimno czy cieplo niema jak sie wybegac i jak nas widzi to wprost szaleje z radosci a ja nie umiem mu pomoc. C hcialam jakos zianterweniowac u wlascicieli psa (zona, maz i dziecko) no ale nie wiem cyz to by cos pomoglo dla psa i nie jestem do konca pewna czy caly czas trzymaja go na tym lancuchu . Lancuch jest bardzo krotki nie ma jak zrobic paru krokow. Gdy widzi moejgo Budrsysia zaczyna sie szarpac by pobiegac a tu lancuch go trzema clay czas :(
Silverka

1

Postprzez Silverka » Pn lut 26, 2007 20:52

dowiedzialam sie i wogole nie spuszczaja pieska z lancucha siedzi w nody w budzie! help!!
Go Vegan! Zwierze nie jest rzecza ludzka..
Silverka

1

Postprzez netti » Cz mar 08, 2007 16:29

spróbuj porozmawiac z tymi ludzmi i powiedz ,ze jesli nie poprawią bytu swojego psa to będą mieli duzy problem ,bo są instytucje uprawnione do działania przeciwko okrucienstwu wobec zwierząt.a jesli nic to nie da to wtedy zawiadomimy kogo trzeba.zrób zdjęcia .
netti

5

Postprzez Silverka » Pt mar 09, 2007 12:25

rozmawialam z wlascicielami i szukaja obecnie nowego domu dla pieska. Widac bylo ze sa zmeczeni troche gadaniem o tym piesku. Pies jest wypuszczany na noc (chcoaz nie widzialm tego nigdy na wlasne oczy, bo yblam nieraz o 23 i pies nie biegal po podworku). Zdjecia moge zrobic jednak nie mam kabelka a orange nie przysyla mi wciaz tej uslugi dzieki ktorej moge wyslac zdjecie na internet :twisted:
Silverka

1

Postprzez katya » Pt mar 09, 2007 21:14

To zrób zdjęcie i wyślij je np na mój numer: 502 284 795.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez netti » Pt mar 16, 2007 20:58

i co?czekamy jak będzie jak z owczarkiem?
netti

5

Postprzez nata » Pt mar 16, 2007 22:32

no właśnie... jak już piszemy o jakimś zwierzaku w potrzebie, to przygotujmy się od razu, że trzeba będzie mu pomóc, a nie tylko pisać...
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Silverka » So mar 17, 2007 16:12

Okazalo sie ze wlascicielka chciala tego owczarka zrobic agresora by pilnowal jej domu, ale nic nie wyszlo. Wcale sie nie dziwie ze nie wyszlo. Jak wyjezdzali na tydzien, ludzie sie interesowali tym psem i dawali mu edzenie wobec czego peis stawal sie lagodny wobec ludzi. Ostatnio psa wypuscili na caly dzien i bylam bardzo z tego zadowolona. Wlascicielka sama szuka mu juz domu. Jednak fotek nie wydebilam od niej, bo dostalam porzadny opieprz ze mieszam sie w nie swoje sprawy. Ale powiedziala, ze jakby sama nie znalazla domu to zglosi sie do mnie. Mieszkam blisko wiare niej, wiec nie ebdzie problemu.
Silverka

1

Postprzez moriaaa » Wt kwi 03, 2007 08:56

I co z Psiakiem?
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez Silverka » Pt kwi 06, 2007 13:14

Nadal nie ma odpowiedzi od wlascicieli..
Silverka

1

Powrót do Inne zwierzęta w potrzebie