|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez Ewelajna ;-) » Cz cze 24, 2010 18:25
No zdążyłam zrobić troszkę ponad 20, na tych samych stronkach co zawsze. Jakby udało Ci się zrobić troszkę na tych swoich to będzie super  Ona jest naprawdę super... te zdjęcia mówią same za siebie  Edytko czekamy na informacje, że nie odchodzisz od telefonu i nie nadążasz z czytaniem coraz to lepszych ankiet hehe 
-
Ewelajna ;-)

-
przez Ewelajna ;-) » Pt lip 09, 2010 16:07
Dostałam dziś maila w sprawie adopcji Teski. Wysłałam ankietkę. Jak dostanę wypełnioną to dam znać 
-
Ewelajna ;-)

-
przez Edyta » N lip 11, 2010 09:36
Fajnie, bo ja dostałam tylko jednego maila w sprawie Teski, ale Pani nawet nie odesłała wypełnionej ankiety..
-
Edyta

-
przez Ewelajna ;-) » N lip 11, 2010 10:52
No tutaj też niestety Pani niestety nie wyraziła chęci odpowiadania na tak "prywatne" pytania, twierdząc, że to niepotrzebne, bo kocha zwierzęta i nie jest złym człowiekiem i może ją adoptować od ręki... No cóż napisałam, że taka jest procedura, a jak ma potrzebę niech zadzwoni do któregoś z członków Fundacji i porozmawia na ten temat. Już się niestety nie odezwała. Kurcze... dlaczego dla ludzi jest takim problem ta ankieta. Ja gdybym chciała adoptować jakiegoś upatrzonego psiaka mogłabym odpowiedzieć i na 100 pytań...
-
Ewelajna ;-)

-
przez Monika » Pn lip 12, 2010 11:53
Witam, dzisiaj wysłałam wypełnioną ankietę dot adopcji Teski  Pozdrawiam Monika
MDCBT 
-

Monika

-
przez Edyta » Wt lip 13, 2010 23:42
Już mam 
-
Edyta

-
przez Edyta » Pt lip 23, 2010 08:25
Teska w niedzielę jedzie do nowego, wspaniałego domku do Moniki 
-
Edyta

-
przez Ewelajna ;-) » Pt lip 23, 2010 10:08
Super!!!!!!!!!!
-
Ewelajna ;-)

-
przez Monika » Pt lip 23, 2010 11:19
My też się cieszymy Zdjątka małej będziemy wieszać na blogu Carmenki i Bleki http://carmenibleki.blogspot.com/Pozdrawiamy i do zobaczenia Monika i Dani
-

Monika

-
przez sukkubi » N lip 25, 2010 15:49
Dziś wielki dzień Tesi, poprosimy o raporcik w wolnej chwili 
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
-

sukkubi

-
-
przez Monika » N lip 25, 2010 16:46
Witam, jesteśmy już w domku, w Krakowie. Teska zwana u nas Trini zniosła super prawie 4-godzinną podróż samochodem. Po wstępnym powitaniu na żwacze  sunia dość chętnie za namową Edyty (dziękujemy) wskoczyła na tylną kanapę i zjadła kilka smaczków  Podsypiając i przewracając się z boku na boczek dojechała spokojnie do Krakowa. Od razu poszłyśmy na zapoznawczy spacerek na Błonia. Dziewczyny fajnie komunikują się sc-ami. Myślę, że za kilka dni wszystko będzie już ok, jak pierwszy stres opadnie. Na nasz widok merda ogonkiem i sama szuka z nami kontaktu (to ogromny sukces:)). Z wieści domowych najbardziej zaskoczone byłyśmy odwagą naszej koci - Bleki, która z nieukrywanym zaciekawieniem podchodzi do niuńki i ją obwąchuje. Trini spokojnie szuka sobie cichego kącika w mieszkaniu, a pozostały zwierzyniec jej w tym pomaga, zostawiając ją w spokoju. Dziękujemy wszystkim za świetną opiekę na Trini i ze mogła dziś trafić do nas. Pozdrawiamy gorąco ze spokojnego Krakowa;) Monika I Dani Zdjęcia z dziś są na blogu dziewczynek:) http://carmenibleki.blogspot.com/
MDCBT 
-

Monika

-
przez Monika » Pn lip 26, 2010 07:37
Witamy w poniedziałkowy poranek, noc dość spokojna (trochę dreptana, sprawdzająca osobniki leżące w łóżku;) i przysypiana) ale więcej czujności w tym było niż spania. Doszłyśmy z Trini do kompromisu - dostała swój fotel - jest wysoko, może spokojnie obserwować co dzieje się dookoła i widać czuje się tam komfortowo - właśnie westchnęła głęboko i śpi:D Dziewczyny są po 45 minutowym spacerku i wybawione, a po dreptanej nocy obie zmęczone. Nie mamy problemu z podchodzeniem, reaguje powoli na imię i delikatnie podchodzi na głąskanko. Mała jest mistrzynią żebractwa  robi to genialnie, za parówkę zrobi dosłownie wszystko. Niezły motywator w trudniejszych chwilach  Bleki - kotka - wyzwala na razie instynkt pogoni i trzeba będzie dużo nad tym popracować Niestety mam wrażenie, że sunia była wcześniej bita lub karcona ręką i chyba podnoszono na nią głos. To tyle z krakowskiego grodu Ściskamy i do usłyszenia MDCBT 
MDCBT 
-

Monika

-
przez katya » Pn lip 26, 2010 14:04
Wspaniale  A Teska była bita na pewno, zapytajcie Edytki jak się zachowywała w pierwsze dni po przyjezdźie do niej... ale najważniejsze, że teraz jest już bezpieczna 
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
-

katya

-
przez Edyta » Śr lip 28, 2010 06:34
Niestety Trini na pewno była bita  Teraz i tak zachowuje się genialnie w porównaniu z tym co było i jestem bardzo mile zaskoczona, że tak szybko się u Was zadomowiła  Na początku jak Filip do niej wchodził siusiała ze strachu i chowała się w kąt, a przy każdej próbie pogłaskania kuliła ogonek i błyskawicznie kładła się brzusiem do góry.. Na szczęście to już przeszłość i teraz same cudowne dni przed nią, pełne radości i zabaw!! Mam tylko nadzieję, że szybko przestanie ganiać Bleki. Dzięki dziewczyny, pozdrawiam Was serdecznie!!
-
Edyta

-
przez Monika » Cz lip 29, 2010 10:01
Witamy:) mamy same dobre nowiny - Trini jest pieszczoszka, sama chętnie podejmuje kontakt z rozmerdanym ogonkiem - uczymy się siad, waruj, wzmacniamy imię i przychodzenie, - chętnie bawi się wspólnie z nami jeżykiem pluszowym! gryzaczkiem gumowym, aportuje  - na spacerkach bawią się z Carmenką - reaguje na polecenie "nie" i tym samym przestaje powoli reagować na Bleki - wieczorne spacerki w ciemnościach super, nie straszni jej rowerzyści, rolkarze, mężczyźni siedzący na ławkach - cały czas mamy spaloną miseczkę i skarmiana jest z ręki - dziewczyny jeżdżą już razem w samochodzie na tylnej kanapie:) grzecznie siedzą razem i czekają na dojazd na długi spacerek Jednym słowem Trini nabiera zaufania i czuje się coraz pewniej. Dzisiaj w nocy zawitała u nas w łóżku wtulając się w moją szyję i tak dospałyśmy do rana. W nogach nocowała oczywiście Blekunia. Czekałam kiedy Carmenka wskoczy pozdrawiamy MDCBT Zaraz na bloga powrzucam fotki
MDCBT 
-

Monika

-
Powrót do W nowym domu
|
|
|
 |
|
 |
|