FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Jak długo jeszcze miała czekać?? Teska..

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Jak długo jeszcze miała czekać?? Teska..

Postprzez Edyta » N cze 06, 2010 22:36

Teska jest wspaniałą, młodziutką, szorstkowłosą sunią, dla której codziennością było wielogodzinne oczekiwanie na swojego "Pana" przed jednym z łódzkich hipermarketów, które podobno czasem wydłużało się do 2-3 dni..
Przechodziło koło niej mnóstwo ludzi każdego dnia, ale nikt nie reagował.. Na szczęście znaleźli się ludzie, którym wydało się podejrzane, że ta przestraszona sunia wciąż siedzi przed sklepem, mimo, iż byli na długich zakupach. Zaczęli pytać.. Pracownicy sklepu znali sunię, zanosili jej wodę oraz jedzenie. Okazało się, że "właściciel" bardzo często zostawia sunię pod sklepem i znika, tak jakby po prostu o niej zapominał.. A ona cierpliwie i cichutko czekała, tak żeby nikomu nie przeszkadzać..
Obrazek

Przez pierwsze dni u mnie Teska była bardzo przestraszona. Bała się ludzi i na ich widok próbowała wcisnąć się w jakiś kąt, trzęsła się, a jak tylko podchodziliśmy blisko kuliła się i po chwili kładła na grzbiecie. Zdarzało się nawet, że siusiała ze strachu. Dopiero 3-go dnia, rano na mój widok niuńka zaczęła machać ogonem i sama do mnie podeszła :D Jejku, jak ja się wtedy ucieszyłam!!! Z każdą wspólnie spędzoną chwilą było coraz lepiej i po południu ganiała się ze mną po ogrodzie jak szczeniak :rotfl:
Do nieznanych jej osób nie podchodzi i jeśli nie ma mnie w pobliżu, to ucieka na swoje miejsce jeśli próbują się do niej zbliżyć. Jeśli jestem, to wychodzi do mnie radośnie, ale trzyma się na dystans od pozostałych.
Sunia wygląda na mieszańca beagla z foksterierem i jest średniej wielkości. Jak tylko zdobędzie się jej zaufanie jest radosnym psiakiem, który uwielbia się bawić i spacerować. W stosunku do innych psów jest tak samo łagodna jak do ludzi.
Jutro postaram się wstawić aktualne fotki.
Edyta

Wolontariusz

Postprzez Edi » Pn cze 07, 2010 08:31

biedna.. :(
Jak można zabierać psa do marketu wiedząc że zakupy nie potrwają chwilkę?Przywiązać do jakiegoś pręta i niech czeka!! :x Ja nawet idąc do zwykłego warzywniaka nie zabieram ani Pusi ani Kapsla by nie narażać je na zbytni stres.Czy ludzie są naprawdę tacy beznadziejni??A może nie są do końca poinformowani że z psiakami wychodzi się na spacery do parku a nie do marketu?
Ech.. mam nadzieje że sunieczka szybko dojdzie do formy psychicznie,że przestanie się bać i na nowo zaufa człowiekowi,człowiekowi który NIE zabierze jej na spacer do marketu,który NIE przywiąże do jakiegoś pręta i zostawi na 2-3 dni,człowiekowi który pokocha ją do końca jej dni..Tego jej życzę z całego serducha...
P.S.a co z Teski właścicielem?Szukał jej interesował się jakoś że sunia zniknęła?
Moja imienniczko :) gdyby sunia była już gotowa do adopcji daj znać a zajmę się jej ogłaszaniem :)
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy,
możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez 83agunias » Pn cze 07, 2010 13:34

mam nadzieję że jej pseudo właściciel nie sprawi sobie za chwilę kolejnego psa...szkoda słów, jestem rozczarowana, że pracownicy widząc tą sytuację nie zareagowali, co za znieczulica!!!!pies kilka dni pod sklepem to raczej nie jest normalny widok i powinien wzbudzić zainteresowanie!!!biedna sunia... ale u Edytki na pewno odzyska radość życia, jest śliczna:)trzymam za nią kciuki żeby szybko robiła postępy. Edyta ile Ty masz już tych psich bid u siebie...
83agunias

2

Postprzez Ewelajna ;-) » Śr cze 09, 2010 09:57

Serce pęka jak się to czyta... Biedna ta Tesia...

A Ty Edytko jesteś wielka!!! Naprawdę podziwiam Cię!!! Szacun!!! :flower:
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez magdalena maria » Śr cze 09, 2010 12:38

Niech ktoś przytrzyma moje serce, bo mi przybędzie 9-ty członek rodziny!!!
magdalena maria

2

Postprzez Edyta » N cze 13, 2010 23:28

Bitwa o patyczek ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niuńka ma się świetnie! Jest radosna, żywiołowa i tylko zabawa jej w głowie! Nareszcie!
Nawet nauczyła się od Stasia szczekania na "obcych" ;) Na spacerach jest grzeczna, do psów bez problemów, istny aniołek :D
Edyta

Wolontariusz

Postprzez Edyta » N cze 13, 2010 23:38

Co do "właściciela" to jakoś mnie nie dziwi, że jej nie szuka..i może dobrze.
Teska zaczęła nowe życie i znajdziemy jej wspaniały domek!
W tym tygodniu czeka nas wizyta w lecznicy, po której możemy ruszać z ogłoszeniami :D Do tego czasu zrobię jeszcze foty samej Teski.
Edyta

Wolontariusz

Postprzez Edi » Pn cze 14, 2010 07:54

Super :thumleft: Tesia nie do poznania!Widać wychodzi z niej żywioł którego pewnie nigdy nie mogła z siebie wykrzesać-energia :) Pewnie całe pokłady niewykorzystanej energii :) i od razu widać tą chęć życia ;) Zaciskam mocno kciuki za szybko znaleziony ten jedyny domek :thumright:
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Edyta » So cze 19, 2010 13:53

Teska ma ok.10 m-cy, jest już zaszczepiona przeciwko wściekliźnie i chorobom wirusowym oraz zaczipowana. Odrobaczona i zabezpieczona przed pchłami i kleszczami oczywiście też. Brakuje już tylko wspaniałego domku, więc najwyższy czas na ogłoszenia.
Edi, Ewelajna będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc :flower:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pańcia poczekaj, bo tam jest coś fajnego..
Obrazek
no przecież już biegnę :D
Obrazek

Niuńka jest średniej wielkości i sięga do pół łydki. Jest delikatną, łagodną, radosną sunią, która będzie potrzebowała trochę czasu, dużo ciepła i miłości aby przyzwyczaić się do nowych właścicieli i im zaufać. W nowym miejscu na pewno na początku będzie przestraszona i niepewna. Teska uwielbia długie spacery, a najbardziej szaleńcze gonitwy z innymi psami. Do tego kopanie dołków i gryzienie patyczków. Jak np.wyniucha coś ciekawego w trawie, lub na drzewie ;) to nie zawsze ma od razu ochotę przyjść jak ją wołam, a na spacerach w podobnych sytuacjach ciągnie na smyczy w kierunku tego "fajnego" zapaszku. W końcu to bigielek z foksterierem :rotfl:
Za ok.3-4 tygodnie będzie wysterylizowana.
Edyta

Wolontariusz

Postprzez Edi » So cze 19, 2010 14:35

a tekścik jakiś jest/będzie? czy coś sklecić z tego co o niej tak ładnie piszesz :) Teska ma same atuty :D więc miejmy nadzieję że szybciutko znajdzie się domek-najlepszy :)
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Ewelajna ;-) » So cze 19, 2010 19:42

Piękne zdjęcia! A Teska jest naprawdę super!!!
No i jak pięknie odżyła ;)
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Bianka » Wt cze 22, 2010 09:33

Zrobiłam Tesce póki co ogłoszenie na cafeanimal.pl.

Wspaniała sunia, mam nadzieję, że szybko znajdzie kochający dom.
Bianka
0

Postprzez Edyta » Wt cze 22, 2010 21:46

Dzięki dziewczyny! Ja nie mam głowy do chwytających za serca tekstów, więc jeśli możecie coś ułożyć, to będzie genialnie :D
Edyta

Wolontariusz

Postprzez Ewelajna ;-) » Cz cze 24, 2010 16:56

Wzięłam się za ogłoszenia dla Teski, ale prawdopodobnie nie uda mi się ich dzisiaj zrobić w większej ilości, bo mam tylko chwilkę wolnego czasu... Postaram się jeszcze dorobić troszkę jutro, albo w przyszłym tygodniu.
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Cz cze 24, 2010 17:33

Ewelinko ile zrobisz tyle będzie ... ja znajdę jakiś wolny czas w weekend więc postaram się coś też ruszyć ;) bo cisza w tych adopcjach :( a bid coraz więcej :( ech...
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Następna strona

Powrót do W nowym domu