FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Kapselek... DT stał się jego DS :) nie oddamy go!!

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Kapselek... DT stał się jego DS :) nie oddamy go!!

Postprzez Edi » Cz wrz 10, 2009 09:23

czesc jestem nowa na Waszym forum
szukam domciu dla malego psiaka Kapselka blakajacego sie po Nowosolnej od ponad roku :( najpierw zaopiekowali sie nim robotnicy budujący straz Kapsel mial bude i w miare dobra opieke jednak kiedy robotnicy sie wyniesli psiak biega po rynku za kazdym proszac o chwile uwagi cos do zjedzenia i picia a takze o zabawe.czasem przenocuje u strazakow ale to nic pewnego ja wraz z kolezanka dokarmiamy bidulka w miare mozliwosci ale ostatnio kierowniczka przepedzila Kapselka kapciem i juz nie przychodzi biega bezpansko po Nowosolnej i dzialkach boje sie ze ktoregos dnia wpadnie pod rozpedzone auto.Kapselek to milusi piesek raczej małej wielkosci lubi pieszczoty i zabawe do obcych jednak bywa nieufny i ucieka a szkoda mi zadzwonic do schroniska...:( pomozcie co robic
Ostatnio edytowano Pt sty 15, 2010 23:08 przez Edi, łącznie edytowano 1 raz
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Cz wrz 10, 2009 10:41

dodam jeszcze ze na załaczonym zdjeciu obok widnieje wizerunek moj z owym Kapselkiem.niestety ja nie moge przygarnac biedaka gdyz mam swoja sunie... podpowiedzcie co mam zrobic z bidulkiem?
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez jola » Cz wrz 10, 2009 10:45

A może przygarniesz go na trochę pod swój dach i przez ten czas wspólnie poszukamy mu domu? Pomożemy Ci w sfinansowaniu szczepień psiaka, jesli będzie trzeba kupimy mu karmę ale pies musi być zaopiekowany, nie może biegać bezpańsko bo naprawdę coś mu się stanie. Zrób mu zdjęcia i wstaw je tutaj. Przemyśl to jesli naprawdę chcesz mu pomóc...
jola

Członek Fundacji

Postprzez jola » Cz wrz 10, 2009 10:47

Sunia w domu nie jest przeszkodą, psiak może zostać wykastrowany
jola

Członek Fundacji

Postprzez Edi » Cz wrz 10, 2009 11:02

sęk w tym ze mieszkam w kamienicy w centrum gdzie trudno o kawalek zieleni se swoja wychodze tylko na nasz podworkowy ogrodek a Kapselek jest pelni zycia psiakiem ktory lubi biegac.zastanawialam sie tez nad przygarnieciem go pod swoj dach ale nie na stale kwestia dogadania sie z moim wspołlokatorem puzniej trza bedzie Kapselka uchwycic i zawiezc na kastracje no i u mnie moze bedzie mogl pozostac do znalezienia prawdziwego domku.tylko tak jak mowie ja o tym nie decyduje tylko moj wspołlokator gdyby to ode mnie zalezalo juz bylby moj:)
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Cz wrz 10, 2009 11:04

a jak mam wstawic zdjecia?
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Wt wrz 15, 2009 14:04

Obrazek
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Wt wrz 15, 2009 14:07

Obrazek
Obrazek
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez sukkubi » Wt wrz 15, 2009 14:43

podpytaj rodzinę i znajomych czy ktoś nie zechciałby udzielić mu domu tymczasowego do czasu znalezienia już tego na stałe. Możemy pomóc w ewentualnym leczeniu, kastracji, wyżywieniu jednakże w chwili obecnej nie mamy wolnego miejsca w naszych DT by go przyjąć. To mały piesek, może znajdziesz kogoś, kto zgodzi się go "przetrzymać" do adopcji.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Wt wrz 15, 2009 15:54

Jejku.... co się teraz dzieje z pieskiem?Gdzie śpi?
Szkoda, że mam dwa psiaki i dwa koty (w tym jednego jeszcze na wpół dzikiego), bo błagałabym mamę o możliwość tymczasu u nas...
Po takich przejściach to na pewno będzie wdzięczny, cudny psiak!
Pomyślę kogo ja mogłabym namówić... ale obawiam się, że nic z tego nie będzie ;/ No ale spróbuję. Wywieszę też ogłoszenie w chodliwym miejscu.
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Ewelajna ;-) » Wt wrz 15, 2009 15:56

A może jest już jakaś decyzja współlokatora?
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Wt wrz 15, 2009 17:11

przeprowadzilam wywiad i z tego co sie dowiedzialam Kapselek ma miejsce koło strazy z daszkiem nie bylam nie widzialam opiekuja sie nim takze strazacy ja z kolezanka dokarmiamy maluszka :)z samego rana wita nas cieszac sie ogromnie i skaczac wysoko:)dostaje sniadanko i piciu a czasem drzymnie sie nas pod kasą:)niestety w Nowosolnej nikt Kapselka nie przygarnie mimo ze sa tam same domki:( ludzie przechodza koło niego choc nie obojetnie wita sie z kazdym kto choc odrobine okazał mu zainteresowania.pilnuje sie by nie wpasc pod auto jest bystry to madry psiak:)podpytam strazakow na czym polega ich opieka nad Kapslem i czy ktorys moglby sie nim zajac choc na troche bo ja w tej chwili nie bardzo mam do tego warunki.chcialabym mu pomoc i w miare terazniejszych mozliwosci robie co moge.kwestia przekonywania wspołlokatora nadal trwa i jestem dobrej mysli:)jesli mi sie uda napewno sie tym pochwale:)
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Ewelajna ;-) » Wt wrz 15, 2009 17:18

Będę czekać.
Martwię się, bo noce są już takie zimne. To nie długowłosy owczarek niemiecki czy bernardyn... który jeszcze jest w stanie znieść niższe temperatury. Znałam takie, które przy takich temperaturach nawet nie wchodziły do budy.
Dla mnie Kapselek to tzw. pies pościelowy... ;-) Uroczy psiak...
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Pt wrz 18, 2009 14:13

DZISIAJ ZAWITALA DO NAS SUNIA SAMA NIE WIEM CZY TO PSIAK KOLEJNY KTORY ZOSTAL PORZUCONY CZY POPROSTU SIE ZGUBIL.OGONEK CIAGNIETY PRAWIE PO ZIEMI SMUTNE OCZKA I LASY NA KIELBASKE.SUNIA NIE WYGLADA NA ZANIEDBANA MA LADNA SLNIACA SIERSC.JAK NA MOJE OKO MOGLA SIE KOMUS ZAGUBIC JEDNAK MOJA KOLEZANKA TWIERDZI ZE OSTATNIO(PARE DNI TEMU)KARMILA TA SAMA SUNIE ZE PRAWDOPODOBNIE KTOS JA WYRZUCIL Z AUTA
MOZE MACIE JAKIES INFO NA TEMAT PSIAKA KTORY MOGL SIE ZAGUBIC W OKOLICACH NOWOSOLNEJ?
Obrazek
Obrazek
JA NIE MOGE PRZYGARNAC KOLEJNEGO ZWIERZAKA DO SKLEPU BO WKONCU STRACE PRACE!
PS.SUNIA JEST WYCHOWANA SIADA NA ZAWOLANIE I DAJE LAPKE A DO ZDJEC POZUJE JAK MODELKA:)
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Pt wrz 18, 2009 14:14

A CO DO KASELKA TO JESTESMY NA DOBREJ DRODZE:)
TRZYMAJCIE KCIUKI:)
Edi

e-Wolontariusz

Następna strona

Powrót do W nowym domu