FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Karotek - szczenię inne niż wszystkie...

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Karotek - szczenię inne niż wszystkie...

Postprzez katya » N sty 17, 2010 00:14

15 stycznia odwiedziliśmy pewnego starszego człowieka, który opuszczony przez innych ludzi, otoczył się pokaźną gromadą zwierząt - przede wszystkim psów i koni. Nie trudno się domyślić, że pan przestał radzić sobie ze swoim zwierzyńcem już dość dawno. Dla wszystkich nas stało się jasne, że trzeba udzielić pomocy jemu i zwierzętom jak najszybciej, ale mądrze. Na razie udało się odrobaczyć konie oraz zabrać na sterylizacje i leczenie 3 suczki oraz jednego, maleńkiego Karotka. Gdy go zobaczyliśmy, pomyśleliśmy że ma może jakieś 8 tygodni - maleńki, wychudzony, niepozorny, nieśmiały, ale mimo to odważnie kręcący się pomiędzy końskimi kopytami. Decyzja, która zapadła była jedyną możliwą - Karotek jedzie do lecznicy, a później szuka nowego domu. Już w lecznicy okazało się, że maluch jest starszy niż przypuszczaliśmy - ma. ok 5 miesięcy - posiada już stałe ząbki, mimo że część mleczaków jeszcze nie wypadła - prawdopodobnie będą musiały być usunięte.
Prosimy o dom, również tymczasowy, dla ślicznego, marchwiowego Karotka.

tel. 604 172 405
kasia@niechcianeizapomniane.org

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Agusia » Pn sty 18, 2010 08:03

Karotek jest prześliczny, a ten jego kolor - bomba :)
Pierwszy raz chyba widzę tak "marchwiowego" psiaczka.
Domek pewnie się szybko znajdzie dla niego, bo po pierwsze szczeniak, a po drugie ma specyficzną urodę, śliczną mordkę i do tego piękne ciemne oczka, w których od razu można się zakochać :)
Trzymam kciuki mały żebyś znalazł szybko super domek :)
Agusia

3

Postprzez sukkubi » Pn sty 18, 2010 10:02

Czy to ten "ślicny słodki sceniacek" którego oddawczy Misię miałam przejąć? Cudny ale nie mogę, Misi dalej szukamy domku...
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez nata » Pn sty 18, 2010 19:05

boska marchewa :D
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » Wt sty 19, 2010 16:03

Naprawdę jest cudowny, tylko może odrobinkę mniej marchewkowy niż na zdjęciach ;)
Edyta

Wolontariusz

Postprzez ania83krk » Pn sty 25, 2010 17:39

Witam, maleństwo jest przecudne :)

Wiem, że dziś któraś z Pań była wizycie przed adopcyjnej. Chciałabym widzieć jak poszło?
Czy Rudasek znalazł już domek?
ania83krk
0

Postprzez katya » Cz sty 28, 2010 01:45

Marchewek już w domku.
Zamieszkał w Łodzi, u Asi i Kuby.
Więcej info wkrótce :D
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez katya » Cz sty 28, 2010 19:05

Karotek troszkę boi się nowego świata.
Przede wszystkim leży w swoim legowisku, Asia i Kuba kuszą go gotowanym kurczaczkiem no i to zazwyczaj działa :] Interesował się też trochę piłeczką.
katya

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Cz sty 28, 2010 23:09

Będzie dobrze ;-)
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez katya » Cz kwi 08, 2010 21:13

Cześć:)
U Karotka wszystko w porządku. Był u weterynarza, zaliczył 2 szczepienia, ale strasznie nie lubi tych wizyt. Zachowuje się już normalnie, lubi spacery i bawi się z innymi psami. Ponad tydzień spędziliśmy u mojej mamy na wsi i był zachwycony, w końcu nie ma jak bieganie po łące, taplanie się w błocie czy ganianie drobiu i pary owiec. Moja bratanica zaczęła raczkować i próbuje złapać jego piłkę, ale Karo jest jeszcze szybszy:) Na razie nie polubił tylko 2 letniego synka mojego kuzyna. Nauczył się siadać i dawać łapę. Woli swoje zabawki od naszych rzeczy i nie zniszczył nam niczego, nawet łapcie są całe. Lubi wskakiwać na łóżko. Urósł, uszy mu stanęły, 26 marca ważył 7,2 kg więc jest troszkę większy:) Wszystko jakoś się ułożyło:)
Pozdrawiam
Asia
katya

Członek Fundacji

Postprzez Edyta » Pt kwi 09, 2010 10:12

SUUUPPEEERRR!!! :rotfl:
Edyta

Wolontariusz

Postprzez sukkubi » Wt kwi 13, 2010 09:11

Zdjęcia zdjęcia! ja chcę zobaczyć jak on teraz wyglada - urósł troszkę??? :flower:
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley
sukkubi

Członek Fundacji

Postprzez katya » Cz cze 17, 2010 14:13

No i są zdjęcia :] :lizak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cześć
Troszkę rzadko zaglądam na pocztę. Karotek bardzo się zmienił. Bawi się na spacerach z innymi psami, nawet z Manią (wielkim owczarkiem niemieckim, który budził w nim szczególne przerażenie). Lubi też długie spacery, a szczególnie wieś:) a także potrafi przekopywać ogródek mojej mamy. Niestety na wsi musimy bardzo go pilnować, bo ma rozwinięty instynkt łowiecki i gania wszystkie kury i kaczki. W ten weekend jedziemy na wieś, ale w tygodniu możemy się spotkać. Przesyłam parę fotek, ale najlepiej go zobaczyć na żywo. Przez te 5 miesięcy, które wydaja się całymi wiekami, zmienił się i fizycznie i psychicznie:)
katya

Członek Fundacji

Postprzez Edi » Cz cze 17, 2010 14:30

wygląda jak lis :devil: to dodaje mu uroku i jest słodki
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy,
możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez 83agunias » Cz cze 17, 2010 17:06

o ja cię nie mogę!!ten pies jest po prostu cudowny, przeprzepiękny! taki malutki i słodziutki, tylko tulić i rozpieszczać! zakochałam się na amen! dołączam go do grona moich ukochanych psów ( mimo że go nie znam:))
83agunias

2

Powrót do W nowym domu