FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Kielce - Simba szuka domu !

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Kielce - Simba szuka domu !

Postprzez MiłkaS » Pt mar 14, 2008 20:12

Młoda suczka po przejściach poszukuje bezpiecznego domu z ogródkiem (obejściem). Ma czarną falistą sierść, łagodne usposobienie i waży około 15 kg. Została wyrzucona do lasu ze swoim szczeniakiem w lipcu 2007r. Potem zamieszkała na działce gdzie budowano dom. Na szczęście dla tego szczeniaka udało mi się znaleźć wymarzonych właścicieli ale ze "starą" suką już było gorzej. Wtedy znów miała trzy szczenięta. Dwa padły z wyziębienia (bowiem wtedy była grudniowa zima). Jednemu szczeniaczkowi znalazłam dom ale suczka znów została odrzucona. W tej chwili jest po operacji wyjałowienia.
Pomimo takich przykrych przeżyć ma niezwykle wesołe usposobienie i garnie się do ludzi. Nadal czeka na lepsze jutro. Może to sprawisz Ty ???

Obrazek
MiłkaS
0

Postprzez Tusia » Pt mar 14, 2008 23:50

Bardzo dobrze że jest już po sterylizacji. Czy masz może jakieś zdięcia suńki na których widać pyszczek? I czy ogłaszałaś ją gdzieś jeszcze (jeśli tak to podaj link)? I gdzie ona teraz przebywa, nadal na tej działce? Pozdrawiam
Tusia

5

Postprzez MiłkaS » So mar 15, 2008 11:16

Tusia napisał(a):Bardzo dobrze że jest już po sterylizacji. Czy masz może jakieś zdięcia suńki na których widać pyszczek? I czy ogłaszałaś ją gdzieś jeszcze (jeśli tak to podaj link)? I gdzie ona teraz przebywa, nadal na tej działce? Pozdrawiam

Witaj :)

Zdjęcia innego nie posiadam. To które dodałam - zrobiłam na samym początku gdy Simba pojawiła się w sąsiedztwie. Zrobiłam je ponieważ znajomemu proponowałam zaopiekowanie się jej szczeniaczkiem, które zresztą znalazło wspaniały dom i kochających opiekunów.

W tej chwili jest jeszcze na przechowaniu u weterynarza który zrobił sterylizację z ramienia Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. I stąd moje rozpaczliwe poszukiwanie dla Simby domu, ponieważ niedługo znów wróci na budowę gdzie "mieszka", wróci z wygolonym do gołego brzuszkiem a zima znów straszy powrotem :(
Jak do tej pory "wystawiłam" ją jeszcze na dogomanii:

http://www.dogomania.pl/forum/showthrea ... ost9687201

Wiem że zrobiłam błąd w tytule nie podając miasta. Jeśli możesz, pokieruj mnie jeszcze na inne fora i witryny bo Simba jest wspaniałą suczką i zasługuje na to co najlepsze :!:
MiłkaS
0

Postprzez MiłkaS » N mar 16, 2008 20:31

Dziś Simba wróciła na ulicę ...
Z wygolonym brzuszkiem, z supełkami w szwie ...

Pada deszcz, moknie sucza sierść ... serce się kraje T_T
MiłkaS
0

Postprzez Tusia » Pn mar 17, 2008 00:57

Tu znajdziesz adresy gdzie można suczkę ogłosić:
http://www.niechcianeizapomniane.org/fo ... vt221.html
Przykro mi że nie ma jeszcze domu....
Ma tam chciarz jakieś schroninie? A może ktoś by jej zrobił jakieś zdięcia jeśli ty nie masz aparatu? Może chociaż telefonem???
Tusia

5

Postprzez katya » Pn mar 17, 2008 10:09

Przeniosłam wątek do działu : Psy do adopcji.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez MiłkaS » Pn mar 17, 2008 17:48

Tusia napisał(a):Ma tam chciarz jakieś schroninie? A może ktoś by jej zrobił jakieś zdięcia jeśli ty nie masz aparatu? Może chociaż telefonem???

Dziękuję za adresy, zaraz ją tam ogłoszę :)

Zdjęcie właśnie zrobiłam telefonem, ale akurat w chwili dodawania Simby do witryny suczka była na sterylizacji i nie mogłam zrobić lepszego. Teraz jest już na swoim stanowisku, na budowie i mam okazję poprawić.
Ma tam zaniesioną budę sąsiadów bowiem wszyscy opiekują się nią społecznie ale ja widzę że suczka chce należeć do jednego pana i tylko jemu być wierną.

Zresztą, to nie życie gdzie pies biega samopas. Nieopodal na podwórzu mieszka inna suka (mieszaniec haskiego) która jest bardzo cięta na Simbę i nie raz obie ścięły się na kły. Tamta czuje się pewniej bo ma dom. Zresztą nie tylko z Simbą ma porachunki, z moją suką (wyżeł) też się gryzła :roll:

A Simba ... jak to pies bezpański, ganiana jest przez inne psy z okolicy, niczym popychadło a jednak jest bardzo miła i skora do zabawy z psami które na nią warczą.
MiłkaS
0

Powrót do Psy do adopcji