FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> KOLEJNY NIECHCIANY STARUSZEK !!

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

KOLEJNY NIECHCIANY STARUSZEK !!

Postprzez kasiaog » Śr maja 20, 2009 07:46

W ostatnich dniach chyba przyciągam porzucone zwierzaki :( . Jakieś 2-3 dni temu pierwszy raz zobaczyłam w trawie niedaleko mojego bloku małego czarno białego psiaka (suczka). Widać, że to leciwa kobieta, która najprawdopodobniej została wyrzucona. Znalazła sobie miejsce w trawie i biedna tak od paru dni tam poleguje. Rozmawiałam dzisiaj rano z moją sąsiadką, która czasem ją dokarmia i potwierdziła, że psina „ mieszka „ tu od paru dni. Suczka jest na pewno strasznie wystraszona i dlatego czasem pokazuje ząbki i zawarczy, ale ogólnie nie sprawia wrażenia agresywnej. Łzy w oczach stają jak idąc rano do pracy widać jak psina trzęsie się z zimna leżąc na trawie :( .
Trudno powiedzieć jak sytuacja się rozwinie, co będzie jutro, pojutrze czy nawet dzisiaj wieczorem, dlatego założyłam wątek bo co dwie głowy to nie jedna ( w tym wypadku nawet więcej niż dwie). Może uda się jakoś pomóc staruszce i ostatnie lata swojego życia będzie mogła spędzić w godnych warunkach, a nie skazana na łaskę obcych ludzi pod gołym niebem.
Może uda mi się dzisiaj zrobić jakieś fotki i jak najszybciej wstawić na forum.
kasiaog

1

Postprzez kasiaog » Pt maja 22, 2009 07:19

Niestety suni bardzo trudno jest zrobić fotki. Kiedy idę rano do pracy biega malutka między blokami, natomiast na noc chowa się najprawdopodobniej w krzakach. Może w weekend uda się ją upolować. Ludzie powystawiali jej pojemniczki do których czasem wrzucą coś do jedzenia i picia…ale to i tak ciągle za mało.
Niestety zazdrość mojej Figi o innego zwierzaka w domu jest tak ogromna, że wzięcie staruszki nawet na tymczas jest wykluczone. :(
Gdyby ktoś z Was miał jakąś propozycję , pomysł, jakieś rozwiązanie dajcie znać.
Postaram się w weekend upolować suczkę aparatem
kasiaog

1

Postprzez jola » Pt maja 22, 2009 07:36

Kasiu, umieść ogłoszenie na stronie schroniska, może ktoś ją poszukuje. Potrzebne jest zdjęcie, łatwiej będzie Ci je zrobić z drugą osobą, jedna spróbuje podać jej coś do jedzenia, Ty w tym czasie, gdy mała się zbliży zrobisz fotkę. Na dziś i jutro zapowiadają burze i deszcze, czy sunia ma się gdzie schować, schronić przed ulewą? Może jakiś karton owinięty folią mogłabyś w tych krzakach postawić?
jola

Członek Fundacji

Postprzez kasiaog » Pt maja 22, 2009 11:47

Dzisiejszy wieczór spędzam cały w domu ( w końcu oddech od pracy) więc będziemy coś kombinować.
Zapaliła mi się mała iskierka nadziejni ponieważ od przedwczoraj suczka skumplowała się z jednym z psów pewnej Pani, która prowadzi u nas w parku bar piwny. Czego by nie powiedzieć o towarzystwie, które tam przesiaduje wszystkie jej trzy psy są zadbane, najedzone itp. Dzisiaj rano widziałam staruszkę jak biegła od strony parku na swoje stałe miejsce więc może znalazła tam jakąś metę. Niestety póki co są to tylko przypuszczenia. W każdym razie akcja rozgrywa się na moim terenie więc mam na nią oko.
kasiaog

1

Postprzez jola » Pt maja 22, 2009 13:42

Czy Ty Kasiu mieszkasz w okolicy Tatrzańskiej?
Tak skojarzyłam,bo obok parku przy Tatrzańskiej też jest taki bar piwny i wiem, że tam karmią różne bezdomniaki.
jola

Członek Fundacji

Postprzez kasiaog » Pt maja 22, 2009 14:09

Własnie o tym barze mówie - przy górce niedaleko lodowiska.

Ja mieszkam przy parku na zbaraskiej.
kasiaog

1

Postprzez Ewelajna ;-) » Pn cze 01, 2009 09:19

I co z tą sunią?
Kurcze, noce są jeszcze chłodne, no i te deszcze... Zimno i mokro razem to maskara ;/
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez kasiaog » Pn cze 01, 2009 09:56

Niestety od dłuższego czasu staruszki nie widać. Jakiś czas temu widziałam ją jeszcze biegającą w towarzystwie dwóch piesków więc może i znalazła gdzieś metę. W każdym razie od prawie tygodnia sunieczka się nie pokazuje. :roll: W ubiegły weekend chciałam ją upolować aparatem i już się nie udało…. przemknęła z dwoma innymi psiakami i tyle ją było widać.

W każdym razie staram się myśleć pozytywnie .
kasiaog

1

Powrót do Psy do adopcji