|
|
|
przez Edyta » Pt kwi 09, 2010 11:23
Ten maluszek w typie Yorka został znaleziony w Niedzielę Wielkanocną w okolicach kościoła św.Teresy w Łodzi. Jego wybawca był akurat na spacerze ze swoim psiakiem, gdy zobaczył uciekającą w panice kudłatą kuleczkę. Na szczęście udało mu się dogonić malucha i teraz psiak jest już bezpieczny z nami  Wielkie dzięki Martin! Piesek jest już staruszkiem, ma 8-10 lat. Nie ma już ząbków i ma usuniętą żuchwę. Weterynarz powiedział, że to już "stara sprawa" i być może przyczyną zabiegu był nowotwór. Mimo tego psiak radzi sobie świetnie, tylko musi dostawać zmielone pokarmy. Maluch jest już odrobaczony, dzisiaj miał zrobione badania krwi i wyczyszczone uszy. Początkowo, jak do nas przyjechał, bardzo się wszystkiego bał i był zestresowany, ale już po jednym dniu poczuł się pewnie i jest kochaną, radosną przylepą A tak w ogóle, to wcale nie zmiękło mi serce przez tą kruszynkę i nadal u nas psy nie śpią na kanapie  to tylko złudzenie optyczne..  ha,ha,ha..  Tutaj znajdują się pozostałe zdjęcia psiaka: http://www.blog.niechcianeizapomniane.o ... -fundacji/
-
Edyta

-
przez Edi » Śr kwi 21, 2010 10:02
jak się miewa Trufelek? czy jest juz gotowy do adopcji i można Kruszynka ogłaszać?Będzie jakiś tekst do ogłoszeń czy może być ten z działu"adopcje"? przesyłam ogrom mizianek małemu Trufelkowi 
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty [/color]
-

Edi

-
przez Edyta » Pn kwi 26, 2010 07:33
Maluszek ma się dobrze. W piątek miał powtórnie robione badanie krwi i wszystko jest już ok, koniec antybiotyku  Badanie kału tez ok. Samopoczucie Trufelkowi dopisuje, apetyt ma ogromny, tylko nadal jest bardzo chudziutki  Co do ogłoszeń Edi, to upewnię się jaki tekst ma być i dam Ci znać  Dzięki!
-
Edyta

-
przez Edi » Pn kwi 26, 2010 17:06
oki tak więc czekam  myślę że kruszynek nie będzie długo czekał na nowy dom bo mimo że jest już wiekowym pieskiem jest przesłodki i sama z chęcią bym go adoptowała  no a przede wszystkim najważniejsze że ma chłopak apetyt a ciałka z czasem chyba nabierze no chyba że juz jego taka natura  pozdrawiam
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty [/color]
-

Edi

-
przez Edyta » Śr maja 05, 2010 23:12
Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale byłam odcięta od neta..  Co do ogłoszeń, to treść może być taka jak na naszej stronce w adopcjach. Trufcio przytył i waży 2 kg. Nadal jest strasznie chudy, ale na szczęście powoli zaczyna przybierać na wadze. Drugie badania krwi wyszły ok, więc mały miał odstawiony antybiotyk, ale w moczu wyszło zbyt wysokie białko i pH. Lekarz podejrzewał zapalenie pęcherza moczowego lub prostaty, a po usg okazało się, że prostata ma 2,7cm, a na taką kruszynkę, to b.dużo. Na razie Trufelek jest na specjalnym antybiotyku, a jak się wzmocni, to zostanie wykastrowany, co rozwiąże problem z prostatą.
-
Edyta

-
przez Edyta » Cz maja 13, 2010 20:12
-
Edyta

-
przez nata » Cz maja 13, 2010 20:23
on się śmieje całym sobą!! 
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-

nata

-
przez Edi » Pt maja 14, 2010 13:20
super fotki  postaram się w weekend zająć ogłoszeniami to pozwolę sobie na ich wykorzystanie 
-

Edi

-
przez Edyta » Wt maja 18, 2010 19:57
Dzięki Edi 
-
Edyta

-
przez Edi » Wt maja 18, 2010 20:05
niestety u mnie brak czasu  ogłoszeniami Trufelka zajęła się Zetka na moją prośbę a ja postaram się je uzupełnić jakby co ... Przepraszam że obiecałam a nie jestem teraz w stanie umowy dotrzymać 
-

Edi

-
przez Edyta » Wt maja 18, 2010 20:31
W takim razie podziękowania również dla Zetki.
-
Edyta

-
przez Edi » Wt maja 25, 2010 13:52
i jak się miewa uroczy Trufelek? przytył troszkę?  a jak z telefonami?jest jakieś zainteresowanie?
-

Edi

-
przez Edyta » Śr maja 26, 2010 23:46
Maluszka męczą co jakiś czas biegunki i jeszcze nie wiemy z jakiego powodu  Dzisiaj zaniosłam jeszcze raz kał do badania i czekam na wyniki.. Poza tym jest ok i mimo wszystko troszkę przytył, ostatnio ważył 2,2 kg. Było w jego sprawie kilka telefonów i maili, ale zainteresowanie kończy się na razie na etapie pytań o to jak Trufelkiem trzeba się opiekować, jak sobie radzi bez żuchwy itp.i potem cisza.. Nie wiem czemu wszyscy tak się boją miksowania lub rozgniatania karmy dla Trufelka i mycia mu pyszczka po jedzeniu?? Przecież to zajmuje tylko kilka minut! To dzielne maleństwo z wielkim serduszkiem cały czas czeka na osobę, która go pokocha, dla której nie będzie problemem przygotowywanie dla niego jedzenia, która go przytuli po spacerze w chłodne dni, jak zmarznie, dzięki której będzie spokojnie zasypiał wieczorem i z radością witał każdy nowy dzień.
-
Edyta

-
przez Edi » Cz maja 27, 2010 14:16
Edyta napisał(a):Nie wiem czemu wszyscy tak się boją miksowania lub rozgniatania karmy dla Trufelka i mycia mu pyszczka po jedzeniu?? Przecież to zajmuje tylko kilka minut! To dzielne maleństwo z wielkim serduszkiem cały czas czeka na osobę, która go pokocha, dla której nie będzie problemem przygotowywanie dla niego jedzenia, która go przytuli po spacerze w chłodne dni, jak zmarznie, dzięki której będzie spokojnie zasypiał wieczorem i z radością witał każdy nowy dzień.
ten urywek wkleiłabym do tekstu do ogłoszeń....
-

Edi

-
przez Edi » Śr cze 09, 2010 22:21
cio tam u malutkiego Trufelka? jakiś odzew na ogłoszenia jest? czy nadal brak zainteresowania?
-

Edi

-
Powrót do Tęczowy Most
|
|
|