FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Koty do adopcji -> KOTY POLITECHNIKI !!!!

Tu znajdują się wszystkie mruczące futrzaki, które potzrebują pomocy i nowego domu.

Moderatorzy: katya, nata

KOTY POLITECHNIKI !!!!

Postprzez Tusia » N mar 30, 2008 20:20

Witam serdecznie!

Do tej pory pisałam o psach. Teraz pora na mruczki.
Na terenie politechniki żyją koty. Jest jest nie mało bo aż 17! :shock: Plus jeszcze 3 sztuki z terenów budowy po drógiej stronie ulicy. Co daje nam okrągłą dwudziestkę. Wiem że to dużo, wiem że wszystkim się nie uda pomóc, wiem że takich miejsc jest wiele. Ale chcę spróbować Koty są regularnie karmione przez panią Jolę. Niestety ma ona chorą matkę i nie może już tak często przychodzić. O środkach finansowych nie wspomnę-wiadomo. Pani robi co może ale nie daje już rady. Dokarmia też koty z Radwańskiej ale to już osobna kwestia (na potem).
Najpilniejszą sprawą jest ustrzec się wiosennego wysypu kociaków. Dwie kotki już są w ciąży i pani Jola bardzo by chiała je wysterylizować przed narodzinami kociąt. Być może będzie w stanie zfinansować operację ale ponieważ nie wiemy jeszcze jakie są koszty nie mam pewności jak to będzie. Na poniedziałek jestem umówiona na robienie fotek. Nie wiem czy kotki dadzą się złapać czy potrzebujemy klatkę-łapkę. Czy ktoś z Was ma takową może? Na parę godzin tylko potrzebna będzie. Może znacie jakiegoś weta co bez problemu zrobi tanio sterylkę aborcyjną? Każda pomoc się przyda...
Sama jestem szczęśliwą posiadaczką trzech kotów ale w takich akcjach nie brałam jeszcze udziału. Może ktoś nam pomoże w łapaniu koteczek????
A jak będą foty no to już będę wstawiać gdzie popadnie Plan czteroletni jest taki że wszystkie kotki uda się posterylizować Zobaczymy jak to pójdzie. Ja tam nie daleko pracuję i przez przypadek się na p Jolę natknęłam. W poniedziałek będę mieć więcej informacji... Wiem, że część kotów to dzikusy ale sporo jest takich zupełnie domowych...
Martwię się jaki będzie ich los. Na terenie budowy zanim rozpoczęły się prace było tam ok 12 kotów. Niestety właściciel zadzwonił do schronu i pozabierali je. Nie wiem nawet gdzie (nie na Marmurową). Z tej gromadki zostały tylko trzy. Te z politechniki się ostały.
Mam nadzieję że przez TOnZ będziemy mogli je dalej sterylizować ale dwie kotki muszą mieć pilnie usunięte ciąże. Oby się udało. Przyjmę każdą pomoc...
Pozdrawaim
Ostatnio edytowano Pn kwi 07, 2008 11:33 przez Tusia, łącznie edytowano 2 razy
Tusia

5

Postprzez Tusia » N mar 30, 2008 20:46

Dwie kotki są do pilnej sterylizacji, obie są już w ciąży!!!!!! Potrzebujemy katki-łapki. Kociczki są dzikie. Za sterylizacje obu zapłacimy 160 zł. Pani Jola opiekująca się kotkami może zasponsorować jedną.
XAgix z miau też coś dołoży :D Potrzebujemy też PILNIE tymczasu dla obu kotek na przynajmniej 4 dni aby mogły dojść do siebie po operacji. Mój dom oblegają szczeniaki!!!! POMOC!!!!!!!!
Tusia

5

Postprzez ruru » Pn mar 31, 2008 20:08

Pilnie potrzebna klatka łapka!
Obrazek
ruru

3

Postprzez Tusia » Wt kwi 01, 2008 09:00

Witam serdecznie!

Jutro chce wysterylizować dwie kotki z terenów politechniki. Mamy już sponsora, klatkę-łapkę, klatkę wystawową (więc tymczas będzie u mnie) Potrzebny transport!!! Jutro ok 10 ze Strykowskiej na politechniki i na przybyszewskiego. A ok 17-18 z Przybyszewskiego na Strykowską!!! PILNE
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn kwi 07, 2008 11:35

Jedna kotka została wysterylizowana w czwartek. Jest u mnie na tymczasie. Siedzi w klatce wystawowej bida. Jest zupełnym dzikuskiem. Wróci niestety na teren politechniki... Ale zapobiegliśmy narodzinom kociaków.
Tusia

5

Postprzez Tusia » Cz kwi 17, 2008 12:03

kotka trafiła po sterylce na teren uczelni :D Dzika dzicz z niej więc do adopcji się nie nada :(
Tusia

5

Powrót do Koty do adopcji