FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Wszystko o wszystkim -> KREMACJA PSA???

Tematy nie związane z psiakami, posty z życia codziennego...

Moderatorzy: katya, nata

KREMACJA PSA???

Postprzez iza26 » So maja 19, 2007 20:50

Pisze do was bo ja się zupełnie na tym nie znam ,czy wiecie czy w Polsce kremują psa :shock: . Zaraz powiem czemu to pytanie moja mama ma stara sukę i nie raz zastanawia się co z nią zrobi po jej śmierci gdzie ja pochowa jak ona taka wielka :( ,chciała by ja kiedyś kremować ,a wie ze ja tu z wami pisze i morze cos o ty wiecie lepiej już wiedzieć niż będzie za późno .Mój tata był kremowany ale tam psów nie kremują ,słyszałam o cmentarzach w Polsce dla zwierząt ale ja mieszkam w małym mieście i nic takiego nie ma .Suka jest zdrowa jak na razie trochę głucha ale jest ok. Tylko błagam nie skrytykujcie mnie ,to mojej mamy pytanie pozdrawiam :)
iza26

2

Postprzez moriaaa » So maja 19, 2007 21:00

Też się nad kremacją zastanawiałam jak Piruś odchodził :(
Poczytałam...to nie wygląda tak ślicznie jak w przypadku ludzi.
Kremacja psa nie odbywa się indywidualnie dla każdego psiurka...kremuje się (czyt. utylizuje:( )większą ilość i dostajesz zlepek prochów różnych zwierząt...w tym sowjego.
Ja osobiście nie mogłam tego zrobić Pirusiowi....miałby być zkremowany z jakimiś odpadami organicznymi i innymi zwierzętami...nie.
Piruś został pochowany w moim gospodarstwie nad Jeziorskiem...sam...wśród drzew..przy kamieniu..tam mu dobrze...wszystko odbyło się z zachowaniem do końca godności Piunia. Śpij dobrze przyjacielu[']['][']
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez iza26 » So maja 19, 2007 22:03

Przykro mi. :( Nie tak to i moja mama by nie chciała :shock: ,morze cos zrobią do tej pory a gdzie o to pytać ???? No właśnie co do kremacji to powiem ci ze teraz już wiem ze jak człowieka pala to tez nie wszystko zbierają :idea: ,nawet powiem więcej ze dowiedziałam się od znajomego co palił mi tatę i gdy człowiek się nie spali do końca to oni maja specjalne maszynki do mielenia reszty :cry: .I stwierdził ze nikt nie jest pewny czy to są tylko prochy danej osoby czy tez mieszane ???? żeby mi humor poprawić to powiedział z uśmiechem ze mój tata morze ma w swojej urnie prochy jego żony bo tez tam ja palił ???? wiec są razem :( a kto jeszcze to nikt nie powie :twisted:
iza26

2

Postprzez Ogrodnik » So maja 19, 2007 22:47

o kremacje,wypychanie zwierzat itp warto spytac w muzeum biologii ewolucyjnej.swego czasu osoby,ktore chcialy np.wypchac swojego ukochanego pupila,mogly tam uzyskac pomoc..
Moje filmy on-line
Codziennie nowe
http://ogrodnik.forweb.pl/filmy.html
GG 3978988
Obrazek
Ogrodnik

2

Postprzez netti » Pn maja 21, 2007 20:41

kto by chciał wypychac zwierzaka,po co?
netti

5

Postprzez katya » Pn maja 21, 2007 20:53

A są takie usługi. Był kiedyś nawet taki program, że ludzie chcieli, żeby ktoś im wypchał ich kota. A po co? No niby po to, żeby był dłużej z nimi. Beznadzieja...
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Wt maja 22, 2007 09:05

Hmmmm...ciekawe czy babcie tez sobie wypchają..i postawią przy telewizorze:/ masakra:(
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez iza26 » Wt maja 22, 2007 21:38

Ja nie wyobrażam sobie psa wypchanego :roll: ,wiem jak to wygląda i kto to robi bo mój tata bym myśliwym i były wypchane bażanty w domu i td .Ale nie pies ????mnie chodzi tylko o jakieś namiary na kremacje psa na wszelki wypadek nic innego .
iza26

2

Postprzez bb7907 » Śr paź 21, 2009 16:00

witam wszystkich którzy chcą coś wiedzieć o kremacji.
19pażdziernika 2009 zgasł płomyk życia mojego kochanego psiaka. wczoraj poddałam go kremacji w Brnie na Czechach.w Polsce nie słyszałam o możliwości kremacji zwierząt a jedynie utylizacji zwłok.Przeraziła mnie myśl że mój ukochany jest traktowany jak odpad i utylizowany razem z innymi zwierzętami, strzykawkami i innymi odpadami medycznymi.to jest podłe!!!
jednak dostałam namiary na Czechy no i wczoraj tam pojechałam.na miejscu okazało się że jest to malutki budynek z ogrodem a ludzie którzy tam pracują mają serce i uczucia.wszystko odbywa się legalnie, dostaliśmy papiery że zwierzątko zostało poddane kremacji.Pani która tam pracuje pomogła nam wybrać urnę.w jednym z pokoików mieliśmy czas aby się z nim pożegnać.sama kremacja trwała godzinę.przez okienko w pokoiku widzieliśmy jak do pieca wjeżdżają zwłoki mojego pupilka.po około godzinki przyniesiono nam urnę z prochami mojego pupilka.teraz jest już z nami w domu.jestem bardzo zadowolona z usług na Czechach i z czystym sumieniem ich polecam.jeśli ktoś ma jakieś pytania lub wątpliwości to proszę pisać na e-maila bb7907@o2.pl
bb7907
0

Postprzez Alex92 » Cz lip 07, 2011 10:34

Generalnie warto pytać w schroniskach i u weterynarzy o kremację psa. Poza chyba funkcjonuje już krematorium dla zwierząt koło Warszawy. No i oczywiście działa to czeskie krematorium o którym wspominał przedmówca.
Alex92
0

Powrót do Wszystko o wszystkim