FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Kto przygarnie Pixela?

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Kto przygarnie Pixela?

Postprzez volverinn » Śr mar 26, 2008 11:26

Witam.
Zwracam się z ogromną prośbą, oraz pytaniem do wszystkich Forumowiczów. Poszukuję nowego domu dla pieska imieniem Pixel.
Pixel jest młodym, średniej wielkości pieskiem, ma w tej chwili około 10 miesięcy. Jest znajdą- był porzucony pod hipermarketem. Jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony. W tej chwili tymczasowo przebywa u mnie, ale niestety nie jestem w stanie go zatrzymać- mam maleńkie mieszkanie, bardzo dużo pracuję, w związku z czym mało bywam w domu, a piesek jak wiadomo potrzebuje uwagi. Sądzę że najlepiej czułby się w ogródku- wydaje mi się że nadaje się na psa pilnującego domu, ponieważ jest bardzo energiczny i bardzo czujny, przy czym jest bardzo przyjazny i łagodny, uwielbia się bawić.. Poniżej załączam zdjęcia Pixela.
Jeśli znacie kogoś kto zechciałby go przygarnąć i ma warunki do posiadania pieska, proszę o kontakt pod numerem telefonu 667 26 74 73.
Pomóżcie Pixelowi, aby nie musiał trafić do schroniska!

Oto fotki Pixela:

Obrazek

Obrazek
volverinn
0

Postprzez katya » Śr mar 26, 2008 11:33

Czy ten pies już kiedyś szukał domu jako mały szczeniak czy mnie oczy mylą?
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Śr mar 26, 2008 11:38

katya napisał(a):Czy ten pies już kiedyś szukał domu jako mały szczeniak czy mnie oczy mylą?

Uderzające podobieństwo:

http://www.niechcianeizapomniane.org/fo ... vt892.html

Volverinn...od kiedy ten psiak jest u Ciebie?
Ostatnio edytowano Śr mar 26, 2008 12:09 przez moriaaa, łącznie edytowano 1 raz
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Śr mar 26, 2008 11:59

Ok.
Zadzwoniłam do Pani od której Volver ma psiaka.
Volver napisz proszę, dlaczego po prawie roku, musicie się rozstać z Pixelem?

Psu potrzebny jest nowy dom.
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez volverinn » Śr mar 26, 2008 20:49

Tak, to rzeczywiscie jest Pixel

U mnie psiak jest od sierpnia. Nie minal rok, tylko pol. Na poczatku umowa byla, ze trafia do mnie na krociutko, tj. do czasu az kolezanka znajdzie mu nowy dom- ja chcialam wziac zwierzaka, ale raczej kotka, poniewaz mieszkam sama i bardzo duzo pracuje. Kolezanka sie nie spieszyla, po jakims czasie sadzilam, ze dam rade sie nim zajmowac. Niestety moja sytuacja zawodowa sie zmienila- zmienilam prace i niestety mam teraz bardzo malo czasu na cokolwiek, dla pieska niestety rowniez. Nie rozstawalabym sie z nim, gdybym nie musiala- bardzo sie do niego przywiazalam, jest naprawde wspanialym pieskiem, ale niestety ze wzgledu na to ze pracuje okolo 10-12h dziennie, a moje mieszkanie ma 27m2 uznalam, ze nie sa to dla niego odpowiednie warunki, Oddaje go, poniewaz nie chce, zeby byl nieszczasliwy. Gdybym tylko miala taka mozliwosc nie oddawalabym go.
volverinn
0

Postprzez moriaaa » Cz mar 27, 2008 09:57

Jak Pixel dogaduje się z innymi psami?
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez volverinn » Cz mar 27, 2008 11:08

Nie jest wobec nich agresywny- ciagle jest jeszcze w wieku, kiedy kazdy pies to dla niego potencjalny kompan do zabawy. Nie ma takze nic przeciwko kotom i innym zwierzetom. Nie mam pojecia dlaczego,ale chyba boi sie krolikow- ucieka przed nimi.
Wobec dzieci takze nie jest agresywny, nie robi im krzywdy podczas zabawy.
volverinn
0

Postprzez moriaaa » Cz mar 27, 2008 20:44

Jeśli sprawa jest pilna mamy dla psa tymczas u znajomej, która zajmuje się adopcjami zagranicznymi.
Czy jesteś zainteresowana taką pomocą?
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez volverinn » Pt mar 28, 2008 14:05

Mysle, ze im szybciej znajdzie sie w lepszych warunkach, tym lepiej dla niego. Nie dzieje sie mu u mnie krzywda, ale ja po prostu mam strasznie malo czasu.. Czy moge prosic ta osobe o kontakt? Ewentualnie kontakt do tej osoby? telefon, e-mail, PW
volverinn
0

Postprzez volverinn » N mar 30, 2008 01:49

Jutro wyjezdzam na 2 tygodnie do Krosna. Nie wiem, czy bede miala tam dostep do internetu, wiec ostrzegam, ze moge nie odpisywac. Pixel oczywiscie jedzie ze mna.
volverinn
0

Postprzez moriaaa » N mar 30, 2008 12:55

volverinn napisał(a):Mysle, ze im szybciej znajdzie sie w lepszych warunkach, tym lepiej dla niego. Nie dzieje sie mu u mnie krzywda, ale ja po prostu mam strasznie malo czasu.. Czy moge prosic ta osobe o kontakt? Ewentualnie kontakt do tej osoby? telefon, e-mail, PW

E-mail Doroty Jamniczka@aol.com
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez pajunia » Cz cze 12, 2008 00:22

No wiec Pixelek juz jest od jakiegos czasu u nas. To jest rzeczywiscie wspanialy psiak, bardzo przytulasny, bardzo szybko sie do czlowieka przywiazuje, jest bardzo spragniony pieszczot. To jeden z moich ulubiencow. Gdy ostatnio bylam na ranchu, poparu miziankach, nie odstepowal mnie na krok. Juz sie powaznie zastanawialam, czy go do mnie nie zabrac, ale na razie mam 11 psow i bylo to nierealne, ale mysle o tym. Pixelek bardzo, ale to bardzo lubi glosno dyskutowac, i nie lubi swoich dyskusji przerywac, obojetnie, jak sie go prosi :D :wink: Po prostu lubi szczekac, jest rowniez dosc nadpobudliwy, ale ostatnio znalazl sobie przyjaciela Teddiego i szaleja razem. I gdy pisze, ze szaleja, to rzeczywiscie szaleja. :wink: Mysle, ze to jego glosne szczekanie bylo glownym powodem oddania go. Pixel, nie byl zaszczepiony na wscieklizne, gdy do nas przyjechal i nie byl wykastrowany. Obecnie zostalo to nadrobione. Pixelek jest juz " bezjajeczny" i dostaje na swoja nadpobudliwosc krople Bacha. Sporo one juz pomoglo.
Musze dodac, ze Pixelek , gdy do nas przyjechal, wazyl zbyt malo, jak na swoja wielkosc i wiek. Rzuca sie bardzo na jedzenie. Przytyl troche i jest naprawde fajnym psiakiem. I ladnym. Taki lisek. :D

A oto Pixelek u nas:

Obrazek

razem z moim Nestorem _ Spikiem, ktory rowniez przyjechal na wczasy na rancho.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pajunia
0

Postprzez moriaaa » Cz cze 12, 2008 07:26

Dorotka jak zawsze niezawodna!!!!

Dzięki Ci Dobra Kobieto!!!

A Pixel...przepiękny:)
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez nata » Pt cze 13, 2008 09:58

Pixelek może wreszcie się wybawi z tyloma kolegami ;)
Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
nata

Członek Fundacji

Postprzez pajunia » So sie 02, 2008 15:45

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

prosze przeniesc Pixelka do tego bardziej szczesliwego watku psow, ktore nowe domy znalazly. Pixelek tez swoj cudny domek znalazl. Dwa ostatnie zdjecia sa z nowego domu. :D

Pixelek to marzenie nie pies. Jest wprost genialny. Moge to z czystym sumieniem napisac. Gdzie jest Pixelek, to tam i slonce sie smieje cala geba. Pixelka nie mozna nie kochac. Jest jednym z najmadrzejszym psow, jakie poznalam. Teraz bedzie przygotowywany do psich zawodow europejskich. Gdy bedzie stal na podium i zajmie jedno z pierwszych miejsc, jako najmadrzejszy psiak w Europie, to Wam to przekaze. :D
pajunia
0

Następna strona

Powrót do W nowym domu