FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Ślepy Misiek

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Ślepy Misiek

Postprzez NIEKAROLINKA » Śr kwi 11, 2007 14:27

Ojjjej.... ryczę jak bóbr!czytalam o Myszce i o innych.. to takie niesprawiedliwe wszystko...nóż sie w kieszeni otwiera, ześmy my, ludzie zgotowali im taki los...
Tymczawem sama musze prosić o pomoc dla niewidomego Miśka- Misiek pilnie potrzebuje choćby tymczasowego domu- tam gdzie jest nie da rady dłużej go trzymac- znalazłam go w Wielki piątek. NIe mam mowy o schronisku- jest zupełnie nieagresywny i lagodny... no i ślepy- pożrą go żywcem.
Robie co mogę- ogloszenia, gazety, rozesłałam maile- podobno Fundacja już go dostała...
Misiek jest dobry, śliczny i ufny.... prosze, pomóżcie, jeśli możecie...
Obrazek
NIEKAROLINKA

1

Postprzez jola » Śr kwi 11, 2007 15:05

Czy mogłabyś jeszcze wkleic tu zdjęcie Miśka,bo nie wiem,czy myślimy o tym samym psie,takim kremowym szpicowatym?
jola

Członek Fundacji

Postprzez katya » Śr kwi 11, 2007 15:07

Chyba myślicie o tym samym psiaku.
Karolino, Misiek ma już tutaj swój wątek:
http://www.niechcianeizapomniane.org/fo ... vt437.html
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez nata » Śr kwi 11, 2007 16:18

tak, Karolina N... Twoje maile i telefony dotarły chyba wszędzie - żeby każdego tak interesował los jednego psa... Misiek jest też tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=58986
i tu:
http://www.schronisko.doskomp.lodz.pl/forum/viewtopic.php?t=324
szukamy...
a czy on jest całkowicie ślepy?
nata

Członek Fundacji

Postprzez NIEKAROLINKA » Cz kwi 12, 2007 09:48

dziekuje, kochani, nie wiedziałam,ze ten mój pomysł z mailem tak sie sprawdzi- jeśli chodzi op nadanie sprawie rozgłosu, jednak ....niestety Miśka nikt póki co nie chce... zaczynam sie poważnie denberwowac..Co jeszcze można zrobic :?:
Nie wiem,czy Misiek jest ślepy całkowicie- to chyba nie ma znaczenia-bo rewelacyjnie daje sobie rade na spacerach bez smyczy... mnie samej odkrycie,ze on nie widzi zajęło całkiem sporo czasu..
Obrazek
NIEKAROLINKA

1

Postprzez NIEKAROLINKA » Cz kwi 12, 2007 09:57

Jeszcze jedno... gdybym mogla w czymkolwiek pomóc... zawracajcie mi, proszę głowe- bywa,ze mam czas przedpołudniami- moze mogę zrobić cokolwiek dla innych czworonogow?
Poza tym jestem komputerowa blondynka i nie bardzo umiałam wrzucic fotke Miśka..
Obrazek
NIEKAROLINKA

1

Postprzez nata » Cz kwi 12, 2007 21:25

Niekarolinko,
najpierw to zajmijmy się Miśkiem, a potem na pewno coś się tutaj dla Ciebie znajdzie ;)
mam do Ciebie taką prośbę. czy mogłabyś napisać coś więcej o Miśku - jaki jest wobec ludzi, innych psów, jak się zachowuje, czy grzeczny, czy chodzi na smyczy... i w jakiej jest teraz sytuacji, gdzie przebywa i jak długo może zostać - generalnie chodzi o to, żebyś napisała coś od siebie o nim i żeby pokazać ludziom, że to nie tak że on już jest bezpieczny i nie trzeba się nim interesować. wkleiłabym to na dogomanii, bo tam sporo ludzi zagląda na wątek Misia i chcieliby więcej szczegółów. kilka nowych zdjęć też by się przydało - jeśli nie potrafisz wstawić, wyślij mi na maila i ja wstawię (natalia@niechcianeizapomniane.org :>)

chyba, że wolisz sama zalogować się na dogomanii i napisać coś do ludzi tutaj:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=58986
i tu (przypadkowo Misio ma dwa wątki)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4709381
nata

Członek Fundacji

Postprzez NIEKAROLINKA » Pt kwi 13, 2007 08:37

Udalo mi sie zamieścic w Wyborczej artykuł o Miśku ze zdjęciem- już miałam telefon, może sie facet zdecyduje! Wszyscy trzymajcie kciuki- jest szansa na dom z ogrodem- czyli to, czego ślepy pies postury MiśKa potrzebuje najbardziej, Trzymamy kciuki, chuchamy i modlimy sie, ok?Buziaki jak nie wiem co! :D
Obrazek
NIEKAROLINKA

1

Postprzez katya » Pt kwi 13, 2007 09:51

Trzymam :!:
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Nana » Pt kwi 13, 2007 15:20

trzymam! dzisiaj widziałam Miśka, zupełnie przypadkiem - koleżanka powiedziała mi, że pani pedagog z podstawówki (nr 44), znalazła psa, ale nie wiedziała jakiego, więc poszłam zobaczyć czy to nie Miśka Natalii. No i zobaczyłam Miśka, nie Miśkę :D jest przekochany, milusi, i gdybym nie wiedziała że nie widzi, nie wpadła bym na to. Pani pedagog (mama Niekarolinki), powiedziała, że miał jaskrę - widzi tylko duże rzeczy, które znajdują się na poziomie jego oczu. wchodził mi na kolana (siedziałam na nogach), i to był jedyny znak że nie widzi. trzymam kciuki bardzo mocno. super by było, gdyby każdy tak szukał domu jednemu psu, jak Niekarolinka i jej mama (miło było ją poznać, przekaż to, Niekarolinko) :)
Nana

2

Postprzez moriaaa » Pt kwi 13, 2007 15:53

Oj to ja chyba tez widziałam Miśka..dzisiaj rano przed SZ.P 44 szedł identyczny psiak z Paniami dwoma..i tak nawet Jarkowi mówiłam, że identyczny jak Misiek:) Może to był jednak on:) Ja szłam z 3 psami, owczarek collie Łajeczka i Frotka :)
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez NIEKAROLINKA » Pt kwi 13, 2007 17:15

Miska zabral Pan do domu z ogrodem i dużą rodzina! człowiek miły i zdaje sie że odpowiedzialny. To własciwie byl jedyny oddzwiek na artykul w Gazecie-... wierzyc sie nie chce jaka znieczukica panuje...
Poki co- trzymajmy kciuki dalej, zeby nie było żadnych nagłych zwrotów akcji w tej historii...
Obrazek
NIEKAROLINKA

1

Postprzez NIEKAROLINKA » Pt kwi 13, 2007 17:16

ten koło 44 SP to własnie był Miśiek- moja mama właśnie tam zabierała go ze sobą do pracy ! :wink:
Obrazek
NIEKAROLINKA

1

Postprzez Nana » Pt kwi 13, 2007 17:36

cieszę się, że Misiek już jest w domku, i mam nadzieję, że na zawsze :)
Nana

2

Postprzez jola » Pt kwi 13, 2007 17:45

I ja się cieszę, że się udało! Oby na zawsze!
jola

Członek Fundacji

Następna strona

Powrót do W nowym domu