FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Śliczna ranna sunia z Roztocza, ma tydzień!

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Śliczna ranna sunia z Roztocza, ma tydzień!

Postprzez Plantacja » Pn sie 27, 2007 14:33

Moja znajoma jest na wakacjach na Roztoczu, znalazła tam na ulic potrąconą sunię, może się nią zająć jeszcze tydzień, potem musi wrócić do Warszawy. Oto jak Kasia opisała mi całą sytuację:

"Sunia została znaleziona na ulicy parę minut oi tym, jak potrącił ja samochód albo motor. Nikt, nawet dwie kobiety siedzące na ławeczce obok nie zareagowały. Sunia była takim stanie, że nie mogła zejść z jezdni. Na moje oko wygląda jak szkocki terier, biała w kremowe łaty, szpiczaste uszka, nieduża, sięga do kolan. Roboczo nazwałąm ją Mała Mi. Obolała, ale przyjacielska. Obecnie znajduje się na Roztoczu w kolicach Zwierzyńca, powiat Biłgoraj, gmina Tereszpol. Możemy trzymać ją jeszcze tydzień, potem niestety schronisko. Ma parę średniogłębokich ran na głowie i niewładne tylne nogi. Lokalny weterynarz twierdzi, ze prawdopodobnie ma krwiaka w w dolnych okolisach kręgosłupa i o ile zadne z wewnętrznych narządów nie został uszkodzony, pies powinien wydobrzeć, powinna wrócić też władze w lapach. Na razie jest w stanie przemieścić się sama jedynie o jakiś metr, dwa. Sama siada, czasem trzeba jej pomóc przy jedzeniu. Pies jest znajdą, więc na 90% nie był szczepiony."

Jakby były potrzebne jakieś dodatkowe informacje jestem z Kasią w kontakcie telefonicznym. Niestety, nie ma tam internetu, więc jedyne zdjęcia jakimi dysponuję to zrobione komórką (zaraz postaram się wkleić).

Jeżeli ktoś byłby w stanie przygarnąc sunię lub chociaż pomóc jej na czas leczenia proszę się kontaktować ze mną mailowo : plantacja@gmail.com
Plantacja

1

Postprzez Plantacja » Pn sie 27, 2007 14:39

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Plantacja

1

Postprzez katya » Pn sie 27, 2007 15:32

Plantacja, załóż suni wątek na dogomanii.
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Plantacja » Pn sie 27, 2007 17:20

Plantacja

1

Postprzez klaudia1995 » Pt sie 31, 2007 16:38

są jakieś wieści?
klaudia1995

2

Postprzez Plantacja » Cz wrz 06, 2007 19:08

Najświeższe wieści są na dogo, obecnie Kasia przejęła wątek suni
Plantacja