FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> LISEK - ok. 6 lat, mały, charakterny

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

LISEK - ok. 6 lat, mały, charakterny

Postprzez katya » Pn cze 23, 2008 17:11

Lisek

Pisze Karola:
"W środę wieczorem dzwoni teściowa, że od kilku godzin u nich na podwórku siedzi pies. Wszedł, usiadł i się nie rusza. Poleciałam i zobaczyłam.
Mała, mokra kupka nieszczęścia. Pies wcisnął się w kąt przy garażu i nie chciał się ruszyć. Siedział tak bez ruchu przez kilka godzin. W pierwszej chwili pomyślałam, że jest bardzo zmęczony. Zasypiał na siedząco, a bał się położyć. Nie chciał ani jeść ani pić. Podsunęłyśmy my gąbkę by nie leżał na betonie, ale położył się na niej dopiero po kolejnej godzinie. Piesek ciężko oddychał i widać było, że cierpi. Coś go bolało, kiepsko chodził. Pomyślałam, że albo potrącił go samochód, albo ktoś go tak pobił. W końcu zawiozłam go do całodobowej.
Psiak miał robiony RTG. Na szczęscie nie ma złamań, ale jest cały obolały. Możliwe, że był pobity.

Lisek jest młodziutkim, ślicznym psiakiem. To taki kurdupelek na krótkich łapakach. Może Ty podarujesz mu wymarzony dom? "

Kontakt w sprawie adopcji Liska:

tel. 604 172 520
lub mail:
allegro@niechcianeizapomniane.org

Obrazek
Ostatnio edytowano Śr sty 07, 2009 10:43 przez katya, łącznie edytowano 1 raz
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Śr wrz 24, 2008 12:58

Lisiątko miało małą przeprowadzkę.
Pojechał do hotelu Asi (której bardzo dziękuję za pomoc w awaryjnych sytuacjach).
Niedługo, jak mi się tylko uda wyrwać, podjedziemy i obfocimy ;)
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » Cz paź 02, 2008 20:38

Lisek dziś :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez katya » Cz paź 02, 2008 22:07

No i pięknie, jaki zadowolony :D
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez jola » Pt paź 03, 2008 08:39

A co mu innego pozostało? U Asi ma dobrze ale przecież nadal to tylko tymczas, Lisek tak pokornie czeka na swój własny dom, na swojego pana, szkoda,że nikt nie chce w nim zobaczyć wspaniałego, wiernego przyjaciela...
jola

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » So paź 18, 2008 18:05

Lisiątko domku szuka!
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez katya » Śr sty 07, 2009 10:42

I nadal czeka i szuka... :cry:
katya

Członek Fundacji

Postprzez moriaaa » So sty 10, 2009 17:21

Zimowe Lisiątko :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lisek to niesamowicie pozytywny psiak. Nic nie jest w stanie zachwiać jego zachwytu światem :) Cały czas się cieszy!
moriaaa

Członek Fundacji

Postprzez agni » N kwi 19, 2009 15:06

:D Może ta kruszyna zamieszka z nami :D
agni
0

Postprzez jola » N kwi 19, 2009 17:32

Agni, myślisz o adopcji Liska?
jola

Członek Fundacji

Postprzez agni » N kwi 19, 2009 18:34

:flower: :flower: :flower:
Nie tylko myślę ale zaczęłam już działać.
Do Kaji wysłałam już ankietkę, nie wiem tylko co dalej - będę czekać bo Kaja cosik chyba zabiegana :)
agni
0

Postprzez jola » N kwi 19, 2009 20:24

Kaja ankietę przeczytała,jest ok, nie odpisała bo padł jej komputer.Jeśli możesz prześlij jej Twój dokładny adres, w ciągu kilku dni postaramy się znaleźć kogoś do wizyty przedadopcyjnej a po wizycie Lisek będzie już na Ciebie czekał, gotowy do podróży.
jola

Członek Fundacji

Postprzez agni » Pn kwi 20, 2009 08:05

:D Rozmawiałam z Kają :D
Lisek podobno nie lubi psów, obawy mam dotyczące jego wyjść na dwór - czy on atakuje każdego napotkanego na swojej drodze psa?

Mamy dużo osób z psami w bloku i nie chcielibyśmy żeby Lisek terroryzował "sąsiedzkie psy"
agni
0

Postprzez jola » Pn kwi 20, 2009 11:10

Agni, z Liskiem jest tak, że on najprawdopodobniej ze strachu atakuje inne psy, aczkolwiek do suczek jest łagodny.Wiele psów po przejściach tak ma, mój ukochany Szkielecik był najłłagodniejszym psem, jakiego miałam, podczas bolesnych zabiegów bez znieczulenia wył z bólu ale nigdy nie próbował broniąc się ugryźć. Wszystko można było przy nim zrobić...
Ale psów nie lubił, bał się ich i widząc z daleka już szczerzył kły. Wyprowadzałam go zawsze na smyczy,tylko na działce biegał luzem. Szkielecio był znaleziony, tak jak Lisek i nie wiem, co go wcześniej spotkało w życiu. Nie wiemy też, co spotkało Liska...
jola

Członek Fundacji

Postprzez agni » Pn kwi 20, 2009 11:38

Czyli Lisek jest psem, którego nie można puścić na przykład na spacerze bądź na "nasiadówce na ławce przed blokiem", bo jak zobaczy psa to wtedy jest kiepsko?
:( muszę to jeszcze przemysleć - syn (7 lat) będzie tez wychodził często z psem i boję się że jeśli doszło by do "starcia" Liska z innym psem to dziecko by mi spanikowało.
Była niedawno na osiedlu taka sytuacja że pan wyszedł na dwór ze swoim psiakiem na smyczy i doszedł do nich przełagodny pies bezpański i ten pierwszy jak złapał grugiego to długo ten męzczyzna nie mógł rozdzielić ich od siebie pomimo że miał swojego na smyczy :(

Lisek jest taki słodki ....
muszę to przemyśleć
agni
0

Następna strona

Powrót do Psy do adopcji