FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Luniek już w nowym domku:)))

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Postprzez Hania » Cz lis 08, 2007 15:43

W sobotę w połowie trasy się spotykamy. Ja z Lunkiem wyruszam z łodzi, a Pani z Gdańska. W Toruniu nastąpi przejęcie Luńka.

Myslę, że przed Luńkiem otwiera nowy rodział - morski.
Będzie sobie na morze patrzyl i jodem oddychał.
Hania

4

Postprzez katya » Cz lis 08, 2007 15:46

Tak się cieszę Haniu :D
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez jola » Cz lis 08, 2007 17:47

Ja też się cieszę,że kolejna kocia bida będzie miała swój domek :D
jola

Członek Fundacji

Postprzez Hania » Pt lis 09, 2007 13:47

Porobię zdjęcia i wstawię po przyjeździe.
dokumentacj amusi być.
Hania

4

Postprzez katya » Pn lis 12, 2007 20:33

Darksmile napisał(a):Kic świetnie, dziękuję :D

Podczas drogi powrotnej nie wytrzymał w transporterze. Tak mnie zaczepiał łapką i miauczeniem, że wyjęłam go i do Gdańska jechał śpiąc na moich kolanach, z pyszczkiem pod kierownicą.

A teraz to już rozrabia w domu. W jednej chwili jest żywy i aktywny, a w następnej mruczy i chce się przytulać. Jest przesłodki po prostu.

Cyknę mu kilka fotek to podrzucę ci żebyś mogła pokazać Hani, bo pewnie będzie chciała je zobaczyć
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez » Wt lis 13, 2007 20:27

Katya dziękuję za przekopiowanie mojej wypowiedzi z forum, na którym dowiedziałam się o Luniu :)

Lunio, który leży obok na kanapie z pełnym brzuchem :D , ma się coraz lepiej. Rozbrykał się już na całego i czuje się jak u siebie :D

W niedzielę poznał swojego współlokatora - westa - ale na razie pełna rezerwa z obu stron :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hania i Katya Wam w szczególności dziękuję za cudownego zwierzaka :flower:
0

Postprzez katya » Wt lis 13, 2007 20:55

Ale pięknie się wyleguje :!:

To my dziękujemy za super domek! :D
katya

Członek Fundacji

Postprzez Hania » Cz lis 15, 2007 07:36

Bardzo wielkie dzięki za Luńka. Mam nadzieję, że panuje zgoda między zwierzakami.
To mądre stworzonka i dały sobie radę.
Hania

4

Postprzez Niewiasta_21 » Pt lis 16, 2007 08:29

Niewiasta_21

3

Postprzez » Pt lis 16, 2007 14:44

o rety, widzę że mój Lunio od początku takim bezstresowym kociakiem był :D

w nowym domu już rządzi i rozstawia po kątach :D drze się w niebogłosy jak coś jemy a jemu dać nie chcemy. pierwszy rozpakowuje siaty z zakupami. i zawsze sprawdza gdzie jesteśmy i co robimy - w końcu to jego dom i nie może być tak, że Lunio nie wie gdzie obecnie jesteśmy i co właśnie robimy :mrgreen:

i w ogóle Luniek to taka bardziej psia niż kocia natura. ciągle by się przytulał, drapał, głaskał - dopomina się pieszczot potwornie. śpi z nami w łóżku - chyba uznał że to najfajniejsze miejsce do spania. nie wiem w sumie czy zaraz nie uzna, że wolałby sam spać w naszym łóżku, bo zaczyna być dominujący w pościeli :D

chodzi przy nodze. i jest tak okropnie ciekawski, że ostatnio wpadł do wanny pełnej wody. ale był to chyba pierwszy i ostatni raz, bo raczej mu się to nie spodobało.

w poniedziałek żywo zainteresował się pralką i to na tyle, że się w bębnie zdrzemnął :D od 2 dni natomiast obserwuję jego fascynacje kibelkiem... ciekawe jak sie skończy poznawanie z nowym obiektem zainteresowań :D

tylko z psem sie jeszcze nie dogadał na tyle, żeby żyli na stopie koleżeńskiej :roll:
0

Postprzez Hania » Pt lis 16, 2007 18:02

To co Pani napisała o Luńku, to przezabawne jest i bardzo dobrze oddające naturę Luńka. Bo on rzeczywiście zachowywał się nietypowo jak na kota. No bo co to za kot co za rowerem biegnie, w pociągu zachowuje się jak "stary podrózny"
Jednej nocy chciałam aby spał z moją mamą w pokoju, ale na moment otworzyłam drzwi, gdy Luniek to zobaczył, że drzwi jego " więzienia" się uchylaja zrobił tygrysi skok przez moja mamę, tapczan, przez całą długość pkoju i sprytnie wydostal się na wolnośc.

Mam nadzieje, że z psiakiem się dogadają.
Hania

4

Postprzez » Wt sty 08, 2008 13:50

Wklejam najświeższe fotki mojego kociaka :D

Świątecznie:
Obrazek
Obrazek

i sylwestrowo:
Obrazek
Obrazek

Kocur nam przytył, urósł i w przyszłym tygodniu będzie ...kastrowany, bo okazało się że wykastrowany to on wcale a wcale nie był :D
0

Postprzez » Wt mar 10, 2009 21:59

Minęło już prawie półtora roku od adopcji Luśka - pomyślałam że zrobię update'a :-)
Kocur utył z 1,5 do 4,5 kg. Dużo urósł.
Myślę właściwie, że nikt by nie poznał teraz w Luniu tej wychudzonej mizeroty sprzed adopcji. On sam już chyba też nie pamięta że kiedyś gorzej mu się wiodło:-)
To bardzo spokojny i przytulaśny zwierzak, który uwielbia się bawić wodą i ogonem mojego pieska. Jest cudny i przekochany :-)

I aktualne fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
0

Postprzez katya » Śr mar 18, 2009 10:48

Śliczny jest, pozdrawiam :)
katya

Członek Fundacji

Poprzednia strona

Powrót do W nowym domu