|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez modliszka » Śr lut 13, 2008 21:13
18.02.2008
Nikuś za miesiąc wyjeżdża do Niemiec, potrzeby tymczas na ten czas, by mógł spokojnie poczekać...
----------------------------------------------------------------------------------
Mojej pani już nie ma. Miałem dobre życie, jedzonko, spacerki, wylegiwałem się na kanapie, spałem razem z moją panią. Potem pamiętam tylko wielkie zamieszanie, obcy ludzie w moim domu, zabrali moją panią... Nie rozumiałem, co się stało, słabo widzę i niedosłyszę... Potem był tylko strach, ból, straszny hałas szczekających psów, obcy ludzie, straszne miejsce... Miejsce, skąd takie pieski jak ja, już nie wychodzą...Byłem przerażony tym miejscem. Zostałem sam, za kratami, na twardej podłodze. Bałem się.
Położyłem się, zwinąłem w kłębek i chciałem odejść...za Tęczowy Most, do mojej pani...
Niki, lat 14...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105698
-

modliszka

-
-
przez ruru » Śr lut 13, 2008 22:20
Mała, słodka kruszynka...
-

ruru

-
przez modliszka » Śr lut 13, 2008 22:20
czy ktos go przygarnie...  ?
-

modliszka

-
-
przez mulinka » N lut 17, 2008 01:08
jest przesliczny
czy nadal jest w schronisku ?
czy ma ogłoszenie na ale.gratka ?
jesli nie, to chętnie go ogłoszę, poproszę o dane do kontaktu
bardzo by się przydał bannerek, według mnie najlepiej z pierwszym zdjęciem
-

mulinka

-
przez modliszka » N lut 17, 2008 19:51
Niki nadal w schronisku. W dodatku trzeba z nim wychodzić na spacerki, bo gdy pierwsze dwa dni spędził w boksie, to tak mu się kości zastały, że nie mógł dać kroku i się przewracał
Ale...jest też dobra wiadomośc, bo fundacja niemiecka zobowiązała się wziąc Nikiego do siebie - pojechałby już teraz gdyby nie te cholerne terminy szczepień wymagane na granicy. Więc musi czekać jeszcze miesiąc...
W związku z tym bardzo proszę o dom tymczasowy NA MIESIĄC dla Nikiego... On jest grzeczny bardzo i spokojny, nieagresywny... Pozwala się wziąc na ręce, na kolana...grzecznie drepta na smyczy...
Może ma toś wolny kątek... to tylko miesiąc...
-

modliszka

-
-
przez mulinka » N lut 17, 2008 22:30
Niki jest w Pabianicach ?
czy ma wątek an dogomanii ?
poproszę o dane do ogłoszenia
-

mulinka

-
przez mulinka » Pn lut 18, 2008 17:13
podaj mi proszę link do wątku na dogomanii, będę chociaż podnosić
poproszę o dane do ogłoszenia na ale.gratka
może zakocha się w nim ktoś z Polski
-

mulinka

-
przez Tusia » So mar 15, 2008 21:06
Modliszka napisała na Dogo:
--------------------------------------------------------------------------------
Dziadzius nie pojechał do Niemic. Niestety w jego stanie taka podróz to bezpośrednie zagrożenie życia. Z dnia na dzien jest z nim coraz gorzej. Ostatnie 3 dni to były tragedia. Nie chciał wychodzic, na spacerze sie przewracał, nie chciał jeść. Leżał całe dnie i charczał.
Już mieli w schronisku mu ulżyć ostatnim zastrzykiem...
Dzisiaj jest troszkę lepiej, zjadł trochę i wyszedł na spacerek. Więc sobie zyje w pokoju...
Niestety, na wiek nie ma lekarstwa, on cały czas ma kaszel, prawdopodobnie od serca, bo wyniki fatalne.

Tusia

-
przez Tusia » So mar 15, 2008 21:17
Pilnie szukamy domu tymczasowego dla Nikiego!!! Zostało mu niewiele czasu aby zaznać jeszcze troche miłości i ciepła: może miesiąc, może tylko tydzień... To tak nie wiele a dla Nikiego to całe życie jakie mu pozostało. Jego Pan zmarł i on też umiera... Pomóżmy mu w tych ostatnich dniach, niech ma możliwość odejść spokojnie.
Spieszmy się kochać Nikiego...
-

Tusia

-
przez modliszka » N mar 30, 2008 22:25
Zapomniałam tu napisac wcześniej, ale Dziadziuś nie pojechał do Niemiec... Jego stan był tak zły, że nie wytrzymałby podróży.
Od ponad tygodnia Dziadziuś jest już ze swoim panem... za TM [*]
-

modliszka

-
-
przez Arabella » Śr wrz 24, 2008 09:55
-
Arabella

-
Powrót do Tęczowy Most
|
|