FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Koty do adopcji -> Maleńki Paprotek Bubuś - i pojechał...

Tu znajdują się wszystkie mruczące futrzaki, które potzrebują pomocy i nowego domu.

Moderatorzy: katya, nata

Maleńki Paprotek Bubuś - i pojechał...

Postprzez Sis » Pn cze 02, 2008 23:02

Czas przedstawić Paprotka Bubusia, przejętego od Hani tydzien temu w schronisku.
Mimo trzech własnych kotów i małego mieszkania nie mogłam oprzeć się jego urokowi... Przy bliższym poznaniu Paprotek okazał się męską wersją mojej ukochanej IrciBystreOczko - cudo nie kot.

Teraz ma około 5 tygodni. To jego aktualne zdjęcia:
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Paprotek, bo ogonek ma jak paprotka. Bubuś bo..... no, cały jest jak taki bubulek bubuś. Liczy dopiero miesiąc, a bardzo samodzielny.
Do schroniska trafił z ulicy. Szwendało się takie maleństwo samotnie.
Potem sam w klatce schronu, małej klatce, a za dużej nawet dla niego.
Nic sobie nie robił z psów, kotów, ludzi. Mruczał - ledwo dotknąć. Pchał się do człowieka. Cichutki, bystry. Jak mógł tam zostać? Nie mógł.

Z nowego tymczasowego domownika najbardziej ucieszyła się Ircia. Ma kompana do zabawy, i nic to, że taki maleńki.
Bo Paprotek jest maleńki tylko ciałem, duszę ma zaradną i dzielną. Nic to klatki, fotele, przeszkody wzdłużne i wysokościowe, Bubulek da wszystkiemu radę.
Okazał się sprinterem i kaskaderem. Tylko Ircia jest w stanie za nim nadążyć.
Choc nie ma krawatka i białych skarpetek, maluch bardzo przypomina ją charakterem, może dlatego tak dobrze się dogadują?
Ma za sobą dopiero pierwsze odrobaczenie. Oczka jeszcze zapłakane i mały katarek, ale poza tym wygląda na zdrowego. Uszka czyszczone codziennie, oczka zakraplane. Uszka i oczka czyści od kilku dni Ircia, sama ledwie 7-miesięczna, matkuje małemu. Rozczulające, mówię Wam.... :)

Obrazek
Obrazek

Na razie planujemy pierwsze szczepienie pod koniec tygodnia, i powoli zaczniemy szukać domu. Wiadomo - najlepszego.

Bubuś ma również swój wątek na forum miau z mnóstwem fotek, na który odsyłam zainteresowanych:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76 ... sc&start=0

kontakt w sprawie adopcji:
Asia
mail: sil_k@op.pl
tel. 693 636 108

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.
Ostatnio edytowano N cze 22, 2008 23:53 przez Sis, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Sis

2

Postprzez Sis » N cze 22, 2008 23:53

W sobotę Bubu pojechał do nowego domu - jest Warszawiakiem. Powodzenia, maleńki.....
Obrazek
Sis

2

Powrót do Koty do adopcji