FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Male szczeniaczki szukaja domu

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Male szczeniaczki szukaja domu

Postprzez Silverka » Pn mar 05, 2007 17:08

Owczarki szukaja domu. Jest to bardzo pilne bo gdy pieski nie znajda domu wlasciciele oddadza je na marmurowa 4 czego z kolezanka bysmy nie chcialy.

http://foto.onet.pl/7wfz5,wc44ct4m44cd,u.html
tu sa zdjecia pieskow. Jesli mozecie pomoc to ifranc@tlen.pl mail kolezanki albo moje gg 5978443
Go Vegan! Zwierze nie jest rzecza ludzka..
Silverka

1

Postprzez katya » Pn mar 05, 2007 19:16

To znaczy one mają wszystkie razem z suką znaleźć nowy dom, tak?
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Silverka » Pn mar 05, 2007 19:40

raczej bez suczki, tlyko same szczeniatka
Silverka

1

Postprzez katya » Pn mar 05, 2007 19:40

Przecież są za malutkie, mają kilka dni tak?
“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” Maria Dąbrowska
katya

Członek Fundacji

Postprzez Silverka » Pn mar 05, 2007 19:43

Moga byc oddane za 5 tygodni max, ale nie wiecej bo wlasciciele ich nie chca, a warto poszukac dobrego domu wczesniej.
Silverka

1

Postprzez netti » Pn mar 05, 2007 19:43

co będzie z suczką?
netti

5

Postprzez Silverka » Pn mar 05, 2007 19:46

zostaje u wlascicieli :D potrzeba wydania tylko sczzeniakow, widocznie zasczzenila sie bez ich wiedzy, a niestety nie wysterilizowali jej (czy jak to sie pisze)
Silverka

1

Postprzez julka » Wt mar 06, 2007 01:54

widocznie zasczzenila sie bez ich wiedzy

super!... :x
niech oni się zastanowią, bo może się okaże, że BEZ ICH WIEDZY kilka osób zagryzła, czy chociaż jakiś bank okradła...

przecież to chore wytłumaczenie

a psy moim zdaniem powinno się uśpić, póki jeszcze są ślepe (na dom w ścisku czeka prawie 600, a my dokładamy kolejne...)

właścicielom gratuluję, jak cholera!

"widocznie zasczzenila sie bez ich wiedzy"... ręce mi opadają, jak coś takiego czytam. wcale tak się nie cieszę jak Ty, że zostaje u właścicieli ...
julka

2

Postprzez Silverka » Wt mar 06, 2007 07:38

julka wiem ze to oplakane stwierdzenie no ale coz.. widocznie nie mieli w planach skoro chca teraz je wydac. Nie pomysleli przed o sterylizacji. Mnie to wcale nie bawi, ze i suczka zostaje u nich. A szczeniakow szkoda by bylo p(przynajmmniej dla mnie) uspic, poniewaz sa to zywe istoty w koncu, ktore wymagaja opieki a nie smierci.
Silverka

1

Postprzez katya » Wt mar 06, 2007 12:44

Pewnie oszczeni się jeszcze nie raz...

W schronisku też zagryzają się wzajemnie żywe istoty, które potrzebują opieki, a nie śmierci.

No ale w sumie, wiecie ile szczeniąt rodzi się na wsiach i ile jest np.topionych. To niby przysługa dla schronisk, ale nie można przecież tak na to patrzeć. Sterylizacja, tylko sterylizacja...
katya

Członek Fundacji

Postprzez julka » Wt mar 06, 2007 13:06

Silverka napisał(a): A szczeniakow szkoda by bylo p(przynajmmniej dla mnie) uspic, poniewaz sa to zywe istoty w koncu, ktore wymagaja opieki a nie smierci.

to prawda, ale jeśli mówimy o adopcji szczeniaków nigdy nie zastanawiamy się nad tym, że dorosną, że w najlepszym przypadku właściciele ich nie wysterylizują/wykastrują i kolejne niechciane młode trafią na ulicę, a oczywiśćie w najgorszym same dorosłe psy, gdy już przestaną być radosnymi kuleczkami trafią do schroniska lub na ulicę

niestety to zdarza się często, dlatego jestem za usypianiem ślepych, niechcianych miotów

mogę Ci załatwić kilka innych żyć ze schroniska w zamian - tych, dla których potencjalne domy wezmą teraz "Twoje" nieuśpione szczeniaki. Tych, które wkrótce umrą w schronisku.
julka

2

Postprzez Silverka » Wt mar 06, 2007 17:59

katya tak, no ale wiesz wiekszsoc ludzi nie mysli o zwierzetach jako o pelnosprawnym domowniku tylko o pocieszce psie dlatego nie martwia sie na zapas tym ze pies moze sie oszczenic. A pozniej sa klopoty..

Julka moze dla nich faktycznie byloby lepsze uspienie..
Mialam kiedys psa ze schroniska i moj nastepny pies tez bedzie ze schroniska. Tego co mam piesia jest od suni ktorej zwierzeta tez mialy byc uspione (Czesc zostala) tylko moj sie uchowal..
Silverka

1

Postprzez netti » Wt mar 06, 2007 19:04

można im szukac domów na warunkach sterylizacji.nie wydaje mi się dobre ich uspienie teraz,kiedy żyją juz od kilku dni,jedzą ,suka je pielęgnuje.trzeba przekonac włascicieli do sterylizacji suki....
netti

5

Postprzez jola » Wt mar 06, 2007 19:21

Niepojęte dlaczego ludzie tak się bronią przed sterylizacją?
Moja jamniczka Zuzia nie była wysterylizowana(nie miała co prawda dzieci)ale pod koniec życia miała guz wielkości pięści na sutku,a kiedy już była bardzo,bardzo chora przyplątało sie ropomacicze. I te właśnie choroby(oprócz niechcianych ciąż)są najczęściej spotykane u niesterylizowanych suk.Teraz,gdybym wiedziała to,co wiem, na pewno wysterylizowałabym ją,żeby temu zapobiec.Może by jeszcze żyła...
To tak ku przestrodze właścicieli suczek.
jola

Członek Fundacji

Postprzez Silverka » Wt mar 06, 2007 19:24

a dorosla suczke mozna jeszcze wysterilizowc? I jaki jest koszt sterylizacji? powiem kolezance by ta interweniowala u wlascicieli.. I czy dorosla suczka (jakby wlasciciel chcial i byl w stane utrzymac szczeniaki albo mial juz gdzie wydac) po sterylizacji moze zajsc w ciaze?
Silverka

1

Następna strona

Powrót do Psy do adopcji