FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Malutki kotek już w nowym domu :)

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Malutki kotek już w nowym domu :)

Postprzez Tusia » Pt gru 04, 2009 18:15

To maleństwo zostało znalezione na jednym z łódzkich osiedli: małe, bezradne, chore, głodne, zostawione samo...
Kociaczek miał najprawdopodobniej więcej szczęścia niż jego rodzeństwo. Trafił w ręce dobrych ludzi. Teraz szuka prawdziwego domu.

Kocurek ma teraz około 10 tygodni. Jest jeszcze w trakcie leczenia na koci katar. Na szczęście już po pierwszej wizycie u lekarza odzyskał wigor i z osowiałego biedulka przeistoczył się w przymilnego przytulaka, najsympatyczniejszego kociaka pod słońcem. Uwielbia mizianki, głaskanie, przytulanie odwdzięczając się mruczeniem:) Jest bardzo towarzyski, najlepiej się czuje przy człowieku. Jest czyściutki, pięknie korzysta z kuwety.
Niestety jego jedno oczko na zawsze już chyba pozostanie za mgiełką jako pamiątka po chorobie. Ma piękne ciemne umaszczenie, niespotykanie gęstą, długą i puchatą sierść. Wygląda jak potomek rasowego kota.

Kotek za około dwa tygodnie będzie zdrowy i gotowy do adopcji.
Kontakt w tej sprawie:
Marta
tel: 504-254-419
tusia26@onet.eu
Z nowymi właścicielami kociaka zostanie podpisana umowa adopcyjna (dostępna na stronie) oraz zobowiązanie do kastracji

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak Pani Monika pisała o kociaczku wczoraj:

Witam!
Maluszek czuje się lepiej, już nawet zaczął wariować i ciągle się
bawi :) Nadal jeszcze posmarkuje ale tylko troszkę. Z dnia na dzień
widać poprawę. W poniedziałek mam wyznaczoną następną wizytę.

I dziś:

Byłam z nim już trzy razy u lekarza(sobota, poniedziałek i środa), plus dzisiejsza czwarta wizyta.
Poszłam z nim dzisiaj nadprogramowo ponieważ trochę mnie zaniepokoił jego dzisiejszy brak apetytu i lekka markotność. Może to reakcja na antybiotyk, ale musiałam go dzisiaj karmić strzykawka, bo miseczkę omijał z daleka. Zobaczymy jutro, mam mu dawać siemię i lakcid, może przejdzie ten chwilowy spadek dobrego samopoczucia. Wczoraj dostał dodatkowy antybiotyk doustny, ponieważ choroba mimo, że ustępuje to nadal w nim siedzi. W poniedziałek ma dostać dodatkowe krople mocniejsze do oka. Jedno oczko ma już śliczne ale kropelki mają pomóc drugiemu oczku. Mimo ogromnej poprawy jego stanu, lekarka ma nadzieję, że może być jeszcze lepiej. Ma go obejrzeć w poniedziałek pan doktor i zalecić nowe kropelki. Dzisiaj był na wizycie nadprogramowej odrobaczony.
Postaram się informować o dalszym przebiegu zdrowienia kici. Pozdrawiam serdecznie
Monika.
Ostatnio edytowano So maja 15, 2010 14:20 przez Tusia, łącznie edytowano 1 raz
Tusia

5

Postprzez Tusia » Pn lut 01, 2010 20:18

Kociaczek jest zupełnie zdrowy i nadal szuka swojego człowieka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tusia

5

Postprzez Ewelajna ;-) » Wt lut 02, 2010 20:16

Boże!Jakie cudo!
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » N maja 02, 2010 22:01

ponowie ogłoszenia dla kotka :)a czy on sie jakoś nazywa?? a co z jego oczkiem?juz nie bedzie na nie widzial?
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy,
możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Tusia » Pn maja 03, 2010 10:51

Witam Edytko!
Bardzo dziękujemy ale kotek już nie potrzebuje ogłoszeń!!! Ma zapewniony domek od 7 maja :)
Tusia

5

Postprzez Edi » Pn maja 03, 2010 12:14

Super :cheers:
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy,
możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez Tusia » So maja 15, 2010 14:19

Kotek już w nowym domu :)
Tusia