FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Misia - 5 lat życia na półmetrowym łańcuchu

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Misia - 5 lat życia na półmetrowym łańcuchu

Postprzez jola » N sty 09, 2011 20:57

Misia ma 6-7 lat, całe swoje życie spędziła przywiązana krowim łańcuchem do rozpadającej się budy.Jeszcze gdy żyli jej właściciele, mogła liczyć na miskę jedzenia, jakieś zainteresowanie, niestety, 5 lat temu właściciele zmarli i Misia została sama...
Nie umarła z głodu bo mieszkający obok po sąsiedzku starsi ludzie dzielili się z nią tym, co mieli, czasem były to suche ziemniaki, czasem kromka chleba.Za dużo by umrzeć, za mało by żyć...
Żyła tak 5 lat, praktycznie bez kontaktu z człowiekiem, skazana na wegetację w zbutwiałej,rozpadającej się budzie, nie oglądająca świata i ludzi, uwiązana ciężkim, grubym łańcuchem, którego ciężar ledwo mogła udźwignąć,grzęznąca we własnych odchodach. Mała, krucha, śliczna Misia...
Dzisiaj zabrałyśmy ją stamtąd. Wychudzona do granic możliwości, straszliwie zapchlona, brudna i cuchnąca ale szczęsliwa Misia pojechała z nami po nowe życie.Teraz jest w lecznicy pod troskliwą opieką lekarzy, zostanie przebadana i po raz pierwszy będzie mogła zasnąć w suchym, ciepłym miejscu. I będzie najedzona.I wreszcie bezpieczna.

Obrazek

więcej zdjęć tutaj:
http://www.blog.niechcianeizapomniane.o ... ej-budzie/
jola

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Cz sty 13, 2011 14:42

Jak tam ma się Misia???
Mam nadzieję, że ze zdrówkiem ok?
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez jola » Pt sty 14, 2011 09:38

Misia ma się dobrze, została odrobaczona, odpchlona, teraz wykąpana i być może jutro zostanie zaszczepiona. Jest grzeczną i bardzo kontaktową sunią.W przyszłym tygodniu zaczynamy jej szukać domu!
jola

Członek Fundacji

Postprzez Ewelajna ;-) » Pt sty 14, 2011 21:49

No to super! Mam nadzieję, że szybko znajdzie kochający domek...
Jak będę dorabiać dla niej ogłoszenia to dopiszę jeszcze tych kilka słów.
Moje serce zdobyła natychmiastowo, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto oprócz tego może również pozwolić sobie na nowego członka rodziny w swoim domu.
Trzymam kciuki za tą kochaną sunię!!!
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Powrót do W nowym domu