FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Misio pies po przejściach szuka domu

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Misio pies po przejściach szuka domu

Postprzez Martita » Wt lut 15, 2011 22:21

Obrazek

Obrazek

Misio to mieszaniec, którego znalazłam lezącego przy ulicy dokładnie 17 września 2009 roku. Okazało się, że piesek został potrącony i doznał ciężkich obrażeń. Misio był leczony ponad 8 miesięcy ze względu na bardzo skomplikowane złamanie łapki. Na szczęście wszystko co trzeba było wyleczyć mamy już za sobą...

Niestety posiadam drugiego pieska - suczkę i na początku pieski się dogadywały, jednak z czasem, gdy Misio odzyskał siły, zaczęła się niemiła walka o dominację w domu... jednocześnie nie jestem w stanie zajmować się dwoma pieskami, ponieważ muszę pracować.
Z ciężkim sercem zwracam się o pomoc w poszukiwaniu domu dla Misia

Misio jest po szkoleniu potrafi siadać, warować, ładnie chodzi na smyczy i jest bardzo posłuszny. Niestety jest nieufny w stosunku do innych psów - zwłaszcza, gdy znajduje się na smyczy - wtedy warczy na inne psy, gdy "jest luzem" jego zachowanie jest zupełnie inne...
Prawdopodobnie to jak reaguje na inne psy i ogólnie całe jego zachowanie uwarunkowane jest tym co było przed wypadkiem i samym wypadkiem.

W tym momencie jestem na etapie konsultacji z psim psychologiem, który powiedział, że Misio mimo swojej agresji jest psem do ułożenia i nie jest to trudne a więc pod okiem psiego psychologa Misio jest szkolony...

Poszukuję dla Misia kochającego i cierpliwego właściciela, gdyż jest to bardzo uczuciowy, miękki pies.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Martita
0

Powrót do Psy do adopcji