FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Tęczowy Most -> Nela z powazną chorobą skóry

Psiaki, które za szybko odeszły...przekroczyły Tęczowy Most...

Moderatorzy: katya, nata

Postprzez julka » So lut 17, 2007 14:30

na razie dzwoniła jedna pani, ale zastanawia się jeszcze
julka

2

Postprzez Hania » So lut 17, 2007 21:14

Oby sie zastanowila na pozytywnie.
Hania

4

Postprzez julka » Wt lut 20, 2007 16:12

Nela została zagryziona :(
julka

2

Postprzez Saskia » Wt lut 20, 2007 16:26

To straszne :cry: :cry: :cry:
Śpij spokojnie Malutka
Obrazek
Saskia

2

Postprzez Aniak » Wt lut 20, 2007 17:17

Nie mogę w to uwierzyć.
Nelusiu, starałam ci się pomóc, przyśpieszyć leczenie, żebyś jak najszybciej znalazła domek. Czułam, że jak wyzdrowiejesz to ognik w twoich oczkach złamie w końcu czyjeś serducho. Wszyscy intensywnie szukali ci domku
Nie udało się, jest mi bardzo przykro.
Wiem,że na granicy TM przywitała cię moja Psonia. Trzymaj się jej blisko. Ona oprowadzi cię po najpiękniejszych zakątkach TM. Bądź szczęśliwa maleńka

Obrazek
Ostatnio edytowano Wt lut 20, 2007 17:38 przez Aniak, łącznie edytowano 2 razy
Aniak

2

Postprzez Mila » Wt lut 20, 2007 17:24

aa tak pragnełam zeby znalazła domek,ze wszystkich sił probowałam jej pomoc...mam nadzieje Nelusi ze teraz jestes szczęsliwa...
Mila

1

Postprzez jola » Wt lut 20, 2007 17:53

.....Jestem po prostu w szoku.
Jak długo to będzie trwało,że te najbiedniejsze,najbardziej potrzebujące opieki i miłości psy będą zagryzane? Piszemy:bądź szcześliwa po tamtej stronie,biegaj po zielonych łąkach itp( przepraszam) bzdety a tak naprawdę to po to,by wmówić sobie ,że nic im się nie stało oprócz tego,że nie żyją i zginęły w strasznych męczarniach nie potrafiąc się obronić przed kłami silniejszych .Cholera nie potrafię tak,mam chwilowo dość,biedna mała bezbronna sunia.... biedna Nela...I ile jeszcze takich Nel i innych Aspektów będziemy żegnać?Życie jest podłe a ludzie jeszcze bardziej....
jola

Członek Fundacji

Postprzez Aniak » Wt lut 20, 2007 18:05

Jolu dla ciebie to są może bzdety, ale dla mnie to bardzo ważne. Sama mam w sercu żałobę po mojej poprzedniej suni i wierzę głęboko w to, że jeśli człowiek zasługuje na życie pozagrobowe to tym bardziej zwierze, które niczemu nie jest winne.
Będę tak żegnała każdego psa, bo dla mnie pies jest wiele więcej wart niż niejeden człowiek.
I jeszcze jedno , wile psów umiera w męczarniach nawet te, które mają troskliwych właścicieli.
Nela odeszła, bardzo mnie to boli, czuję sie tak, jakbym straciła własnego psa. Jej widok zapadł mi głeboko w serce i to ja byłam ta osobą z Dogomanii, która zaproponowała składkę na jej leczenie. Wierzyłam, że jak sie ja podleczy znajdzie prawdziwy dom. Przykro mi, że nic wiecej nie mogłam zrobic.
Neluś wybacz!
Aniak

2

Postprzez jola » Wt lut 20, 2007 18:24

Aniak,bardzo dobrze,że tak głęboko wierzysz w te zielone łąki i pisząc to,co napisałam nie miałam zamiaru nikogo ani niczyich uczuć urazic.W stracie psa i żałobie po nim nie jestes odosobniona,wierz mi, o męczarniach umierających naturalną śmiercią psów też mi coś wiadomo,więc nie tłumacz,ja to znam.Jestem wściekła i rozgoryczona i na dzień dzisiejszy nie mam przed oczami Tęczowego Mostu tylko małe nieruchome,pogryzione ciałko.To tyle.
jola

Członek Fundacji

Postprzez jola » Wt lut 20, 2007 18:29

I dodam tylko,że bardzo współczuję Julce,która te wszystkie śmierci ogląda na co dzień
jola

Członek Fundacji

Postprzez Niewiasta_21 » Wt lut 20, 2007 18:45

Ja nie moge w to uwierzyc! Nie moge uwierzyc w to,ze Nele to spotkało. Przeniesli ja z zagródki do innego boksu,dlatego Nela nie zyje. Po co ja przeniesli?! Nie,nie nela!! Tak bardzo chciałysmy zeby znalazła domek...leczyłysmy ją...ale spuźniłysmy sie,a to tak bardzo boli.Mam straszne wyrzuty sumienia,mam wrazenie ze nie zrobiłysmy wszystkiego co w naszej mocy zeby uniknąc tego co sie stało.Biedna,maleńka Nela musiała odejsc w bólach i cierpieniach,niekochana i zapomniana.Strasznie jest mi z tym źle,wciaz widze jej merdajacy ogonek i te oczka pełne nadzieji i zaufania,ze wszystko bedzie dobrze. :cry: :cry: :cry:
Niewiasta_21

3

Postprzez elfik » Wt lut 20, 2007 19:19

czemu zostala przeniesiona? przeciez tam bylo jej miejsce tak byla bezpiecna :( czym ona sobie na to zasluzyla? ile jeszcze psow tak bedzie ginac?

Obrazek

Nelus zebys tak choc byla szczesliwsza i nie cierpiala tak...
elfik

2

Postprzez Niewiasta_21 » Wt lut 20, 2007 19:34

Wybacz Neluniu,ze nie ocaliłysmy ci życia,kochamy i pamiętamy :-(
Spoczywaj w pokoju,za TM :-(
[img][img]http://images20.fotosik.pl/76/45fe258589c9036f.gif[/img][/img]
Niewiasta_21

3

Postprzez Hania » Śr lut 21, 2007 21:02

Dopiero teraz moge dopisac od siebie kilka slow. Ta wiadomosc tak mnie rozwalila, ze dzisiaj rano myslalam, ze rozpadne sie na tysiac kawalkow, mialam wrazenie, ze umre doslownie. Zgadzam sie z przedmowcami z kazdym po trochu. Ale to nie jest najwazniejsze. Nie pomoglam. To niepotrzebna smierc. Jej mozna bylo uniknac. Nie zapomne nigdy tej suni, ktora z taka ufnoscia czekala na troszke zainteresowania. Tak pozno sie nia zainteresowalysmy. Wczoraj napislalam Kaji tekst z prosba aby umiescic ja na stronie Fundacji. Ten tekst to jak epitafium.
Hania

4

Postprzez moriaaa » Cz lis 01, 2007 23:57

Obrazek
"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
moriaaa

Członek Fundacji

Poprzednia strona

Powrót do Tęczowy Most