FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

W nowym domu -> Śnieżynka - 6-miesięczna znajda czeka na Kochający Dom-ŁÓDŹ

Tu znajdują się szczęśliwe zakończenia, psiaki którym się udało i odnalazły swojego człowieka...

Moderatorzy: katya, nata

Śnieżynka - 6-miesięczna znajda czeka na Kochający Dom-ŁÓDŹ

Postprzez _wolfman_ » Cz lis 26, 2009 02:17

Sunia od jakiegoś tygodnia błąkała się u mnie na osiedlu (Łódź-Zarzew) przeganiana z pod jednego bloku pod inny. Pewnego dnia jedna pani przygarnęła sunie. Dostała ona nawet obrożę. Niestety nie był to radosny dzień dla pieska. Pies znalazł się po 1 dniu z powrotem na ulicy zaczął wysiadywać dniami i nocami, marznąc, pod klatką owej kobiety.

Dzisiaj po południu zdecydowaliśmy się wziąć Śnieżynkę (to jej tymczasowe imię) do domu. Mała jest świetna: radosna, żywotna tylko trochę zagubiona (ale to zrozumiałe miała cięzki okres i nie wie co ją dalej czeka). Niestety nie możemy suni zatrzymać ponieważ Majka - nasza suczka - jest zazdrosna, zaborcza i niestety agresywna w stosunku do Śnieżynki.

Byliśmy z małą u weterynarza. Pani ją wnikliwie przebadała - mała jest zdrowa. Została zaszczepiona przeciwko chorobom zakaźnym, spryskana preparatem na pchły i kleszcze, została założona książeczka zdrowia.

Szukamy domu, w którym mała by mogła wkońcu zaznać miłości i bezpieczeństwa.

Kontakt mailem bądź telefonicznie:
Łukasz 604-096-459
Ania 608-22-15-16 (po 16)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_wolfman_
0

Postprzez Tusia » Cz lis 26, 2009 10:09

To świetnie że daliście suni dom tymczasowy. Napiszcie coś więcej o Śnieżynce. Ile ma lat? Czy umie chodzić na smyczy? Czy załatwia się tylko na dworze? To może pomóc w szybkim znalezieniu jej domu. I ogłaszajcie sunię gdzie się da: allegro, alegratka itp
Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Tusia

5

Postprzez nata » Cz lis 26, 2009 14:14

w którym miejscu ta sunia się błąkała? ja widziałam podobnego psa jakiś tydzień temu z samochodu przy statoilu na Przybyszewskiego...
nata

Członek Fundacji

Postprzez Edi » Cz lis 26, 2009 14:18

tam tez jest dzielnica zarzew :) moze to ten sam? jesli tak to cieszę sie bardzo ze juz sie nie błaka :) w wolnej chwili moge porobic ogł dla suni tylko muszę cosik wiecej o niej wiedzieć :)
[color=#0000FF]Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy,
możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez _wolfman_ » Cz lis 26, 2009 14:40

Bardzo możliwe, że to ta sama sunia. My ją wzięliśmy z pod bloku po drugiej stronie Rydza-Śmigłego, ale to całkiem niedaleko więc mogła przewędrować.

Co do Suni to pani weterynarz oceniła ją na 5-6 miesięcy. Mała jest żywotna i pełna energii. Docelowo będzie to średni piesek - do około 17 kg. Na tyłku trudno jej wysiedzieć i by się tylko bawiła - jak to szczeniak ;P. Chętnie i bez problemu chodzi na smyczy... co prawda jak się zakręci dookoła drzewa to nie ma przebacz żeby wpadła na pomysł żeby w drugą stronę pomaszerować, ale bardzo szybko się uczy. Co do czystości to wczoraj po przyprowadzeniu do domu 3 razy się zsiusiała, ale podejrzewam, że to ze stresu, bo noc przebiegła już bez żadnych awarii pod tytułem "niespodziewana kupa czy siku". W nocy też trochę popiskiwała ze strachu ale nie ma się co dziwić... pierwsza noc w KOLEJNYM nowym miejscu. Sunia nie jest tchórzliwa - wczoraj na spacerze niedaleko ktoś wystrzlił petarde i mała nic (w tym czasie mojej Majce to już się asfalt pod nogami zwijał :) ). Mała trochę poszczekuje w mieszkaniu jak słyszy kogoś pod drzwiami, ale prawdopodobnie bierze przykład z naszej suczki, która to dzielnie pilnuje naszego M <LOL>.

Co ważne sunia ponieważ jest młoda, bardzo szybko się uczy, szybciutko aklimatyzuje do nowych warunków (u nas po niecałej dobie już czuje się prawie jak u siebie). Potrzebuje duuużo zainteresowania i kogoś skorego do zabawy. Co prawda nie reaguje na wołanie ale podejrzewam, że to kwestia po pierwsze przyzwyczajenia do imienia no i trochę ćwiczeń.

Zamieściliśmy już ogłoszeniana:
www.allegro.pl
www.alegratka.pl
www.dogomania.pl
info na stronie schroniska na Marmurowej (niestety fota się nie chciała wgrać)
GDZIE JESZCZE MOŻNA?
też myślę o gazecie... żeby ogłoszenie dać w gazecie... chyba w dzienniku łódzkim jest taki kącik dla zaginionych zwierząt - wiecie coś na ten temat?

Pozdrawiamy...
_wolfman_
0

Postprzez nata » Cz lis 26, 2009 14:52

nata

Członek Fundacji

Postprzez Edi » Cz lis 26, 2009 14:58

wgrałam Wam zdjęcie sunieczki na stronie schroniska do Waszego ogłoszenia(wgrałam także na zaginionych moze cos to da? ) :)
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez _wolfman_ » Cz lis 26, 2009 23:40

Dzieki serdeczne Edi. Pozatym sukcesywnie bedziemy dalej wrzucac info...
_wolfman_
0

Postprzez Edi » Pt lis 27, 2009 14:21

nie ma za co ;)
no i oczywiście wrzucajcie tu stronki na których sunia ma juz ogłoszenia co by sie nie dublowały a było ich jak najwięcej na różnych stronkach :)
jutro postaram sie sklecić jakiś tekścik dla małej i porobic ogłoszenia ale nic nie obiecuję jak co będę pisać :)
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Postprzez _wolfman_ » Śr gru 02, 2009 10:24

Super Wiadomość!!!

Śnieżynka (od poniedziałku już Kiki) znalazła nowy domek! Nowa właścicielka przyjechała po małą aż z Mazur. Od razu się polubiły. Jeszcze raz chciałem podziękować wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam! :)
_wolfman_
0

Postprzez Ewelajna ;-) » Śr gru 02, 2009 11:38

Super, że mała ma już domek!
Jest prześliczna ;-)
Ewelajna ;-)

e-Wolontariusz

Postprzez Edi » Śr gru 02, 2009 16:10

super !! :)
a ja nawet nie dosiadłam do ogłoszeń :)
oby wszystkie nasze zwierzaki miały tyle szczęścia :)
[/color]
Edi

e-Wolontariusz

Powrót do W nowym domu