|
|
|
 |
|
 |
 |
|
|
przez alesniak » Cz kwi 15, 2010 15:07
Nora to piekna sunia rasy owczarek niemiecki dlugowlosy. Sunia zostala znaleziona przez chlopa na polu, miala wtedy 8-9 miesiecy, nie mogla sie ruszac bo czlowiek wbil w nia widly, pewnie byla glodna, blakala sie i to go zdenerwowalo... Suni zostala udzielona pomoc lekarska w schronisku, udalo sie wyszla z tego, ale czlowiek kojarzy sie jej tylko z bolem. W tym samym czasie pewna kobieta, stracila ukochanego psa i strasznie chciala przygarnac jakiegos biednego psiaka, dowiedziala sie o Norze i jej przykrej historii, postanowila jej pomoc, dac jej milosc, zeby nabrala zaufania do czlowieka... Zabrala ja ze schroniska, bardzo o nia dbala, jednak mieszka w blokach a sunia czula sie tam jak zamknieta w klatce, Nora po dziewieciu miesiacach podjela decyzje o ucieczce i podczas spaceru zrobila to. Dlugo szukana zostala znaleziona, poszukiwania trwaly ok poltora miesiaca, znow byla nieufna, zostala wysterylizowana, bo lekarz sugerowal, ze uciekla podczas cieczki. Sunia znow wrocila do blokow, do wiezienia, bo ona tak wlasnie sie tam czula. Po szesciu miesiacach sytuacja powtorzyla sie, Nora postanowila uciec... Podczas kazdej ucieczki, Nora blakala sie w poblizu miejsca zamieszkania, jednak nie pozwalala sie zlapac, bo wiedziala, ze bedzie musiala wrocic do mieszkania...Wytlumaczylam wlascicielce, ze bloki to dla takiego psa udreka, ze bylo jej tam bardzo zle, mimo wielkiej milosci jaka sie nawzajem obdarowywaly. Sunia jest teraz w hotelu, na powietrzu, czuje sie tam swietnie, potrzeba jeszcze czasu zeby znow zaufala czlowiekowi, poniewaz ze swoja wlascicielka nie ma juz kontaktu... Sunia bardzo ufa kobieta, od mezczyzn stroni, choc nie wykazuje agresji. Czy ktos bylby w stanie poswiecic jej czas, zakochac sie w niej i rozkochac ja w sobie, pokazac dobra strone czlowieka, wytlumaczyc jej, ze jest u siebie i ze nie musi juz uciekac, osoby zainteresowane prosze o kontakt. NORA POTRZEBUJE DUZEGO KOJCA Z OCIEPLANA BUDA I PIEKNEGO OGRODU DO BIEGANIA!    Agnieszka tel 723 185 269 lub Pani Mariola tel 508 969 796
Ostatnio edytowano N maja 02, 2010 20:10 przez alesniak, łącznie edytowano 4 razy
"Tylko Ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia." Anthony Robbins
-

alesniak

-
przez Ewelajna ;-) » Cz kwi 15, 2010 19:40
Przepiękna sunia i smutna historia... Jak tylko znajdę czas postaram się zrobić jej troszkę ogłoszeń.
-
Ewelajna ;-)

-
przez alesniak » Cz kwi 15, 2010 19:42
Z gory dziekujemy !
"Tylko Ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia." Anthony Robbins
-

alesniak

-
przez Happy Vegan » N kwi 18, 2010 14:13
Szkoda, że ludzie tak lekko traktują opiekę nad zwierzakiem, doprowadzając go aż do ucieczki . Oby Nora jak najszybciej znalazła prawdziwego przyjaciela.
Go Vegan!
-

Happy Vegan

-
przez agaja7 » N kwi 18, 2010 18:29
Oby dobry los wynagrodził Ci krzywdy jakich zaznałaś słodka Noro!
-
agaja7

-
przez Kali » Pn kwi 19, 2010 05:43
Śliczna sunia! Niech dobry człowiek ofiaruje Ci bezpieczny dom.
Dom dla Nory! Pilne!
-
Kali

-
przez Happy Vegan » Pn kwi 19, 2010 21:00
Nora ma przepiękny puszysty ogon i ogólnie cała jest piękna. Życzę jej, aby mogła wesoło zamerdać ogonkiem do swojego opiekuna. 
Go Vegan!
-

Happy Vegan

-
przez Ewelajna ;-) » Wt kwi 20, 2010 19:42
Zrobiłam Norce troszkę ogłoszeń. Jutro postaram się jeszcze troszkę dorobić, bo dziś miałam bardzo mało czasu. Jak ma się sunia???
-
Ewelajna ;-)

-
przez Słoneczko » Cz kwi 22, 2010 10:43
Odwiedzamy Norę codziennie. Jest bardzo miła i naprawdę potrzebuje miłości, przyjaźni, ciepłego domu. 
-

Słoneczko

-
przez Ewelajna ;-) » Cz kwi 22, 2010 15:34
No ja jej osobiście nie widziałam, ale wierzę na słowo  PS. Aguś telefony są? Ja dostałam dwa maile z pytaniem czy ogłoszenie jest aktualne 
-
Ewelajna ;-)

-
przez alesniak » Cz kwi 22, 2010 15:45
Sa telefony, narazie nikt z prawdziwym powolaniem sie jeszcze nie zglosil, mam jeszcze jedna sunie krotkowlosa, jak najszybciej sie da wstawie zdjecia, urwanie glowy... Nie wiem kto robil zdjecia Belli, masz do nich jakis kontakt? Pozdrawiam i dziekuje Ci bardzo za pomoc!
-

alesniak

-
przez alesniak » Cz kwi 22, 2010 15:51
Wyglad Nory przyciaga bardzo, gorzej jest jak mowie ile troski i opieki wymaga Nora, ale w koncu zadzwoni ktos odpowiedzialny z WIELKIM serduchem....
-

alesniak

-
przez Ewelajna ;-) » Cz kwi 22, 2010 15:58
No nie mam właśnie zdjęć Belli nadal. Pisałam w tej sprawie, ale póki co cisza... Do tych ludzi nie mam żadnego kontaktu. A te zdjęcia Keksika chyba są z tego spaceru... Co do mojej pomocy - nie ma za co  Co do telefonów dobrze, że są i na pewno z czasem znajdzie się odpowiednia osoba, a przynajmniej trzeba w to wierzyć. Pozdrawiam serdecznie!
-
Ewelajna ;-)

-
przez kasik » Pt kwi 23, 2010 10:40
Witam, zachwyciła mnie Nora, dlatego chciałabym się o niej dowiedzieć czegoś więcej. Przede wszystkim chciałabym wiedzieć, jak Nora dogaduje się z innymi psami. Mam dom z ogrodem, może nie dużym, ale w sam raz dla takiego pieska. Biega po tym ogrodzie Rocky, który ma teraz 13 m-cy i jest bardzo podobny do Nory. Niestety, przez 8-10 godzin dziennie jest na tym podwórku sam, i jest mu smutno. Pies, jak wiadomo, jest zwierzęciem stadnym, i nic nie dokucza mu tak bardzo, jak samotność. Od jakiegoś czasu rozważam możliwość przygarnięcia drugiego futrzaka do towarzystwa, ale zanim podejmę decyzję, muszę się upewnić, że będą się dogadywały i żyły w zgodzie.
-
kasik

-
przez Kali » So kwi 24, 2010 05:49
Trzymaj się Norka! 
Dom dla Nory! Pilne!
-
Kali

-
Powrót do W nowym domu
|
|