FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Zaloguj  Zarejestruj  
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt - Strona główna forum   

Psy do adopcji -> Oddam psa w dobre ręce (Łódź)

Tu znajdziesz psy fundacji i nie tylko, które poszukują nowych domów...

Moderatorzy: katya, nata

Oddam psa w dobre ręce (Łódź)

Postprzez aya86 » N lut 22, 2009 14:47

Oddam w dobre ręce psa. Pies został znaleziony jakiś czas temu, niestety nikt się po niego nie zgłosił i nikt go nie szuka. Ze mną niestety nie może zostać na stałe, zmuszona więc jestem do oddania go do nowego domu.
Max jest dość dużym, pięknym psem. Prawdopodobnie ma ok. roku do dwóch lat. Pies jest bardzo przyjacielski, bardzo lubi kontakt z człowiekiem. Potrafi godzinami sie przytulać do człowieka i być przez niego wszędzie głaskany. Max nie jest agresywny, no chyba że w stosunku do obcych ludzi. Bardzo kocha spacerki i różnego rodzaju pieszczony. Piesek umie reagowac na różne komendy typu "siad", "połóż się", "daj łape", "zostań", "stój" itp. Na słowa "idziemy na spacer" czy "idziemy na dwór" cieszy się jak szalony i widac na jego pysku uśmiech. Mając go przez ten określony czas, zauwazyłam że raczej sam się nie domaga spacerów, zwłaszcza rano - nie budzi mnie tylko cierpliwie czeka aż wstanę i wezmę go na spacer.
Krótko mówiąc jest to bardzo kochany piesek który potrzebuje dużo miłości i swojego kąta na stałe.
Serce mi się ściska bo bardzo pokochałam tego psa ale niestety moja sytuacja nie pozwala na to żeby ze mną został. Ładnie więc proszę o dobry, kochający domek dla Maxa.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kontakt-> email: animal60@interia.eu gg: 4531357
aya86

1

Postprzez Katarzyna Małkowska » N lut 22, 2009 16:57

Napisz prosze do Kai-moriaa lub Tuski na prywatną wiadomosc,to na pewno sie odezwą.piesek sliczny i na pewno znajdzie domek:).Trzymam kciuki!
Katarzyna Małkowska

1

Postprzez aya86 » N lut 22, 2009 19:40

Pisałam już do moria na prywatną wiadomość i niestety nie odpisała...
aya86

1

Postprzez Tusia » N lut 22, 2009 21:56

A w jakiej sprawie pisałaś? My możemy co najwyżej udzielić kilku dobrych rad... Przede wszystkim psiakowi trzeba lepsze fotki zrobić bo na tych nie za wiele widać a szczególnie na tel wklejonej bokiem....
I ogłaszać psiaka gdzie się da. Na tym forum znajdziesz adresy gdzie można powstawiać ogłoszenia. I napisać o psiaku jak najwięcej...
Jak już Kasię przeszkolę to może się zająć i Ci pomóc :wink:
Tusia

5

Postprzez aya86 » Pn lut 23, 2009 15:48

No tak... To bardzo prosiłabym o pomoc chociażby w rozmieszczaniu ogłoszeń, tym bardziej że mi się zaczęły teraz studia i w związku z tym mam nie za wiele wolnego czasu... Z góry byłabym bardzo wdzięczna :)
aya86

1

Postprzez Katarzyna Małkowska » Pn lut 23, 2009 22:15

Jutro Tusia pokaże mi jak się zamieszcza ogłoszenia,więc na pewno Ci pomogę:)
Katarzyna Małkowska

1

Postprzez aya86 » Wt lut 24, 2009 05:10

A to bardzo dziękuje :)
aya86

1

Postprzez Katarzyna Małkowska » Śr lut 25, 2009 08:13

Musisz niestety uzbroić się w cierpliwosc.Wczoraj Tusi padło gg,więc nie mogła mnie objaśnić,ale dzis Jej nie odpuszczę;).Myślę,ze jak będa ogłoszenia,to dośc szybkopiesek znajdzie dom.Jest sliczny i sama bym go wzięła,ale mam swojego dominanta z fundacji-Marsa,który absorbuje mój czas wraz z Wikusią-córką i kotem.Sama rozumiesz...Napisz coś wiecej o psiaku,jaki jest co lubi.Czy moze zostawać sam w domu itd.Pozdrawiam Ciebie i psinkę!
Katarzyna Małkowska

1

Postprzez m_orsetti » Wt mar 31, 2009 01:59

Jaki jest los psiaka?

M.
m_orsetti

1

Postprzez aya86 » Wt mar 31, 2009 20:43

Witam,
niestety piesek jest nadal u mnie. Wciąż szukam dla niego domku. Jest szansa że weźmie go znajoma moich rodziców ale jest ona nikła... Muszę czekać aż do świąt, po świętach zapadnie decyzja.
Wkrótce znów wstawię nowe fotki i napisze nieco więcej ponieważ piesek jest już ze mną sporo czasu...
Nadal prosi o kochający domek.
aya86

1

Postprzez aya86 » Śr kwi 08, 2009 18:45

Witam,
otóż Max prawdopodobnie (o ile nic się nie wydarzy) jeszcze w tym tygodniu pojedzie do nowego domku. Ma zamieszkać u rodziny mojego znajomego na wsi.
Z jednej strony bardzo się ciesze z drugiej jest mi smutno. Szkoda mi go oddawać no ale moja sytuacja na to nie pozwala żeby go zostawić. Od czasu kiedy się dowiedziałam, spędzam z nim każdą wolną chwilę. Wczoraj ze znajomym byliśmy nad stawem. Max pomimo tego że o wejściu do wanny nie ma mowy to do stawu wskoczył od razu. Wyglądało na to że pierwszy raz pływał w wodzie :P Początkowo trzymał się tylko na płytkiej wodzie (chodził pod dnie) jak mu rzucaliśmy patyki ale z czasem zaczął pływać na głębszej wodzie :) Miał radochę on i ja :) Miło było popatrzeć, takie chwile pozostaną na zawsze w mojej pamięci...
Na koniec wstawiam fotkę wesołego, uśmiechniętego Maxa :)

"No co? Idziemy dalej!"
Obrazek
aya86

1

Postprzez Tusia » Śr kwi 08, 2009 21:25

Mam tylko nadzieję że domek sprawdzony a właściciele odpowiedzialni (żeby się nie okazało że Max będzie na łańcuch). Nie zapomnij sprawdzać co parę miesięcy co te też u psiaka słychać. Trzymam kciuki!
Tusia

5

Postprzez aya86 » Śr kwi 08, 2009 22:11

Hmm... Wiem jakie podejście ma mój znajomy do zwierząt więc jestem pewna że jego rodzinka oraz on nie pozwoli zrobić krzywdy Maxowi. Myśle że nie raz będę miała okazję sprawdzić co u Maxa, nie wyobrażam sobie żebym go latami nie widziała, najwyżej będę wierciła dziurę w brzuchu mojemu znajomemu żeby zabrał mnie na odwiedziny ;P
Właśnie się dowiedziałam że chcą pieska po dopiero po świętach (a miało być w ten weekend), co wydłuża moje przyzwyczajenie do psa...
Spróbuje jednak jeszcze skontaktować się ze znajomą moich rodziców i namówić ją na Maxa (i tak chce przygarnąć psa tyle że szczeniaka owczarka niemiecikiego) bo to jest sprawdzona osoba na 100% i wiem że tam miałby jak w niebie.
Kciuki się przydadzą :)
aya86

1

Postprzez aya86 » So kwi 11, 2009 10:00

Witam,
Max jednak jedzie po świętach do rodziny mojego znajomego na wieś. Znajoma moich rodziców się nie zgodziła.

Przy okazji chciałabym życzyć Wszystkim Wam Wesołych Świąt :)

http://www.wesolegoalleluja.1k.pl/?od=Gosia
aya86

1

Postprzez aya86 » Pn kwi 20, 2009 21:15

Max w niedziele pojechał do nowego domu na wieś w związku z tym prosze o przeniesienie tematu.
Jednakże bardzo za nim tęsknie... :(
aya86

1

Następna strona

Powrót do Psy do adopcji